November i Kina: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

November i Kina: Vær- og begivenhetsguide
November i Kina: Vær- og begivenhetsguide

Video: November i Kina: Vær- og begivenhetsguide

Video: November i Kina: Vær- og begivenhetsguide
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, Kan
Anonim
Den kinesiske mur
Den kinesiske mur

November er ingen stor reisemåned i Kina. Men for utenlandske besøkende kan det være en virkelig fin måned å se det asiatiske landet. Når det gjelder folkemengder og priser, er det mindre travelt og rimeligere. I oktober har du den ukelange helligdagen for Folkerepublikken Kinas nasjonaldag, noe som gjør reisen mer overfylt og dyrere. Og i desember begynner det allerede å bli ganske kaldt, spesielt i Kinas nordlige deler. Derfor kan november være en relativt fredelig måned.

Det milde været i de sentrale og sørlige Kina-regionene er godt egnet for sightseeing og turaktiviteter utendørs. Du kan til og med nyte vakker høstlandskap så sent som i november. Gingko-trærne i Shanghai får faktisk ikke den nydelige gylne fargen før midten av november.

Den største ulempen med november er at hvis du planlegger å reise i nord, til og med Beijing, vil du garantert oppleve noen ganske kalde og vinterlignende forhold jo senere du kommer inn i november. Det kan til og med være for kaldt til å bli lenge på toppen av den vindfulle muren.

Kinavær i november

Kinas vær i november varierer – som det er hele året. Fordi det er et så stort land, vil du finne ganske forskjellig vær i hvert landregion. Nord-Kina vil begynne å se noen virkelig kalde temperaturer i slutten av november, men begynnelsen av måneden kan fortsatt være varm nok for hyggelige utendørsaktiviteter. Sentral- og Sør-Kina vil fortsatt ha moderate og behagelige temperaturer, så det vil være veldig fint for reiser og utendørs utforskning.

  • Beijing: 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius) høy/32 grader Fahrenheit (0 grader Celsius) lav
  • Shanghai: 62 F (17 C)/48 F (9 C)
  • Guangzhou: 76 F (25 C)/63 F (17 C)
  • Guilin: 68 F (20 C)/54 F (12 C)

Regnet kan variere avhengig av hvor du reiser. Beijing er ganske tørt, og opplever fire dager med regn i gjennomsnitt, mens Guilin er våtere, med i gjennomsnitt 10 regnværsdager i november.

Hva skal pakkes

Lag er avgjørende for pakking i høst- og vintervær fordi du vil kunne varme opp eller kjøle deg ned, avhengig av været. Så det bør være ganske enkelt å pakke for Kina-reisen.

  • North: Det blir kjølig om dagen og kaldt om natten. Et varmt underlag og jakke er bra for både dag og kveld. Hvis det er snø, ta med hansker, skjerf, støvler og en lue.
  • Sentral: Det blir kjølig om dagen og kjøligere om natten. Et lett baselag med lange ermer/bukser for dagen pluss en jakke om natten burde være bra.
  • Sør: Det vil fortsatt være ganske varmt. Påkledning tidlig på høsten er greit, men ta med noe lett for en og annen kjølig kveld eller et rom med klimaanlegg.

November-arrangementer i Kina

November er en relativt rolig måned over hele Kina, men det er fortsatt noen få festivaler og religiøse seremonier for reisende å nyte.

  • Lhabab Duchen-festivalen, holdt i midten av november, er en tibetansk buddhistisk festival som feirer Shakyamuni Buddhas retur til jorden etter å ha gått til de 33 himmelene for å redde sin mor. Datoen faller på den 22. dagen i den niende måneden i den tibetanske kalenderen.
  • I slutten av november vil noen kinesere feire Palden Lhamo-festivalen. Denne festivalen hedrer den eponyme vredesguden som ble sagt å beskytte de viktigste lederne av den tibetanske religionen: Panchen Lama og Dalai Lama. Besøkende til Barkhor, i Lhasa, Tibet, kan se tilbedelsen av den berømte gudinnen.
  • China International Import Expo finner sted i Shanghai tidlig til midten av november. Mer enn 150 000 kinesiske og utenlandske profesjonelle kjøpere fra hele verden deltar.
  • Kina feirer Journalistenes dag hvert år 8. november. Selv om det ikke er en ekte høytid, minnes dagen de som jobber i yrket.
  • Noen mennesker feirer amerikanske høytider som Halloween og Thanksgiving, men disse er ikke anerkjent som lokale kinesiske tradisjoner.

Reisetips for november

  • Hvis du vil gå den kinesiske mur, gå tidlig i november for å se løvet (og gå glipp av det kaldere, vindfulle været senere i måneden).
  • De beste stedene å fange høstløvet inkluderer de gule fjellene, Zhangjiajie, Jiuzhaigou ogden vestlige Sichuan-provinsen.
  • Amerikanere som reiser til Kina trenger visum, som må søkes om på forhånd. Sørg i tillegg for at passet ditt er gyldig i minst seks måneder etter retur fra reisen.

Anbefalt: