10 morsomme ting å gjøre i Delhi, India, med barn
10 morsomme ting å gjøre i Delhi, India, med barn

Video: 10 morsomme ting å gjøre i Delhi, India, med barn

Video: 10 morsomme ting å gjøre i Delhi, India, med barn
Video: Krem Nasjonal: Verdens mest irriterende jente 2024, April
Anonim
Old Fort, Delhi
Old Fort, Delhi

Med 25 millioner mennesker kan det virke overveldende å besøke Delhi med barn på slep. Imidlertid har denne fargerike, travle hovedstaden mye å gjøre og se for barn i alle aldre, med alternativer som spenner fra morsom padlebåt til interaktive workshops og lære om India. Her er våre toppvalg av ting å gjøre i Delhi med barn.

Lek i barneparken ved India Gate

Båtliv ved India Gate, Delhi
Båtliv ved India Gate, Delhi

Delhis berømte landemerke, India Gate, er et velkjent krigsminnesmerke som ble bygget til minne om de indiske soldatene som kjempet i første verdenskrig. Det du kanskje ikke vet er at det er en fantastisk 10 mål stor barnepark i nærheten. Det ble renovert i 2002, og tilbyr nå et utvalg av spill, lekeapparater, digit alt bibliotek, musikalsk fontene, teater og amfiteater. Hele området er vakkert opplyst ved solnedgang.

Se håndverkere på jobb

Utkledde Chhau-dansere (fra Purulia i Vest-Bengal) som fremfører en tradisjonell dans, Crafts Museum
Utkledde Chhau-dansere (fra Purulia i Vest-Bengal) som fremfører en tradisjonell dans, Crafts Museum

Delhis inspirerende håndverksmuseum har en landlig atmosfære som er veldig moro for barn. Den består av et landsbykompleks med 15 strukturer fra forskjellige deler av India, håndverksdemonstrasjoner av 50 håndverkere i boligen, og gallerier som spenner fratekstiler til stammehåndverk. Barn kan løpe rundt og utforske, samt se på håndverkerne på jobb. Bonus: Håndverk kan kjøpes til rabatterte priser! Det er også en populær kafé på stedet.

Prøv Street Food og Marvel in the Colors på Dilli Haat

Fargerike klær selges hos Dilli Haat
Fargerike klær selges hos Dilli Haat

Ikke bare et av de beste markedene i Delhi, tilbyr Dilli Haat en fargerik dose kultur som barna dine vil elske. Håndverkere fra hele India kommer for å selge varene sine i boder her. Barna kan finne ut om håndverk og ha det morsomt å prute med butikkeierne mens du handler. Hvis de føler seg eventyrlystne, kan de prøve mat fra forskjellige regioner i India på matretten. Nyt regelmessige kulturelle forestillinger, inkludert folkedanser, også. Det er nå tre Dilli Haat-markeder over hele Delhi.

Kjør tog på National Rail Museum

Tog på National Rail Museum, Delhi
Tog på National Rail Museum, Delhi

The National Rail Museum er et ideelt sted å ta med barn (og voksne) som er togentusiaster. Spredt over 11 hektar, viser det frem Indias omfattende jernbanearv. Det er rundt 100 innendørs og utendørs utstillinger, inkludert statiske og fungerende modeller, signalutstyr, antikke møbler, historiske fotografier og litteratur. De kongelige jernbanevognene, som også er utstilt, er bemerkelsesverdige. En bil, k alt Prince of Wales Saloon, ble bygget i 1875 for kongelige medlemmer som reiste til India. Barn vil elske togturer, 3D-virkelighetsopplevelser og interaktive togsimulatorer.

Få hands-on påNational Science Center

National Science Center inngang
National Science Center inngang

Et anerkjent læringssenter for barn i alle aldre, National Science Center er et av de største i sitt slag i Asia. Den har syv gallerier over åtte nivåer. De dekker vitenskap og teknologiarv, informasjonsrevolusjonen, menneskelig biologi, forhistorisk liv, morsom vitenskap, nye teknologier og vann. Det er fungerende vitenskapelige utstillinger, en rekke praktiske utstillinger som forklarer fysikkens lover, et multimediasenter og 3D-filmer.

Besøk en unik indisk fornøyelsespark

Kingdom of Dreams, Delhi
Kingdom of Dreams, Delhi

Hvis du ikke har noe imot å reise til Gurgaon, er Kingdom of Dreams vel verdt det. Denne enorme destinasjonen for levende underholdning er en av de beste fornøyelsesparkene i India. Det omfatter både indisk kultur og scenekunst. Barn vil elske opplevelsen av Culture Gully - en forseggjort bulevard med aircondition med paviljonger fra forskjellige stater, temarestauranter, håndverkslandsbyer og gateartister. Inngang til Culture Gully er 600 rupees (rundt $8,50), fra og med 2019, men hele beløpet kan løses inn på mat.

Spur i de romslige Lodhi-hagene

Shhesh Gumbad-graven i Lodhi Gardens
Shhesh Gumbad-graven i Lodhi Gardens

Delhi er sulten på åpen plass, så de naturskjønne Lodhi-hagene er verdt et besøk. Denne 90 mål store parken på Lodhi Road er populær blant løpere, turgåere og selvfølgelig familier. Hagen er oversådd med Mughal-graver fra 1400-tallet som barn vil elske å utforske, mens voksne bør sørge for å ta med kikkerten sin - den urbane fuglenå se her er flott! Pakk en piknik og spis lunsj der også.

Tour Gandhis tidligere hjem

Gandhi Smriti, New Delhi
Gandhi Smriti, New Delhi

Selv små barn vil nyte Gandhi Smriti-museet, hvor de kan lære om landets mest kjente leder, Mahatma Gandhi. Gandhi bodde her de få månedene av sitt liv, før han ble myrdet i 1948. Mens museet huser tradisjonelle utstillinger av bilder og minner, bør barna gå ovenpå for den digitale multimedieutstillingen, som inkluderer praktiske aktiviteter, som å spille harpe eller starte et togs motor.

Se dyr i Deer Park

Hjort i Delhi
Hjort i Delhi

Nok et friskt pust fra overfylte Delhi, Deer Park, nær Hauz Khas Village, tilbyr besøkende en annen opplevelse unik for Delhi: muligheten til å se dyr! Deer Park har hjort (selvsagt), men er også hjemsted for påfugler, griser, kaniner og marsvin. Barn kan utforske Mughal-gravene eller bare leke på åpne gresskledde plener med trær.

Anbefalt: