En turistguide til Cusco, Peru

Innholdsfortegnelse:

En turistguide til Cusco, Peru
En turistguide til Cusco, Peru

Video: En turistguide til Cusco, Peru

Video: En turistguide til Cusco, Peru
Video: Tommy och Eva - Kärlek, Boogie & Resor 2024, Kan
Anonim
Tog i Sacred Valley
Tog i Sacred Valley

Cusco er en historisk by i de peruanske Andesfjellene som opprinnelig var hovedstaden i Inkariket. Nå besøker turister for å se ruinene og templene til den gamle sivilisasjonen og nyte byens kultur, mat og natteliv mens de spaserer nedover de sjarmerende brosteinsgatene.

Når du ankommer Cusco, vil det være lurt å kjøpe Boleto Turístico del Cusco (turistbilletten til Cusco). Dette er et pass med fast avgift som gir innehaveren tilgang til et bredt spekter av arkeologiske steder i Cusco og Den hellige dal, samt fem museer i Cusco.

Noen av de mest populære stedene og opplevelsene inkluderer Cusco-katedralen, Religious Art Museum, Pisac-ruinene og en andinsk dans- og livemusikkforestilling.

Boleto Turístico-priser og varighet

Hele Boleto Turístico er gyldig i 10 dager. Det koster rundt $46,00 for voksne, selv om internasjonale studenter er kvalifisert for rabatten på $25,00, med et gyldig studentkort.

Hvis du ikke vil se alle attraksjonene – eller du ikke har tid – kan en delbillett (boleto parcial), som gir tilgang til et begrenset antall attraksjoner, være et bedre alternativ. Delvis billett koster rundt $25,00 for voksne.

attraksjonene dekket av fullBoleto Turístico er delt inn i tre kretser. Billetter til krets 1 er gyldige i én dag; billetter til krets 2 og 3 er gyldige i to dager.

Husk at attraksjoner ikke selger individuelle inngangsbilletter, så uansett må du betale for et turistpass - selv om du bare planlegger å besøke ett museum eller et sted.

attraksjoner på Boleto Turístico og delvise billetter

Hele Boleto Turístico dekker alle attraksjonene, mens delvise billetter dekker en av de tre kretsene. krets 1: Tilgang til Saqsaywaman, Qenqo, Pukapukara og Tambomachay.

Circuit 2: Inngang til Museo de Arte Popular, Museo de Sitio del Qoricancha (kun museum, ikke Qoricancha-området), Museo Historico Regional, Museo de Arte Contemporaneo, Monumento a Pachacuteq (Pachacuteq-statuen), Centro Qosqo de Arte Nativo (innfødt kunst og folkloristisk dans), Pikillacta og Tipon.

Circuit 3: Nettsteder som Pisac, Ollantaytambo, Chinchero og Moray.

Boleto Turístico inkluderer ikke følgende: Machu Picchu, den religiøse kretsen (templer), s altgruvene, det førkolumbianske kunstmuseet, Inka-museet, stedet for Qoricancha og Casa Concha-museet. Transport og guider er heller ikke inkludert i de fullstendige Boleto Turístico- eller rundreisebilletter.

Hvor kan jeg kjøpe

Boleto Turístico del Cusco distribueres av Comite de Servicios Integrados Turistico Culturales Cusco (COSITUC). Du kan kjøpe billett fra COSITUC-kontoret og turistinformasjonsstedet på Avenida El Sol 103 samtvelg turistkontorer eller autoriserte reisebyråer.

Boleto Turístico er også tilgjengelig på noen av de store arkeologiske stedene i og rundt Cusco. Det er ikke noe fast antall billetter, så ikke bekymre deg for å kjøpe et turistpass på forhånd – det vil ikke være noe problem å kjøpe et på besøkssenteret når du ankommer eller ved selve attraksjonen.

Anbefalt: