Desember i Venezia, Italia: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Desember i Venezia, Italia: Vær- og begivenhetsguide
Desember i Venezia, Italia: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Venezia, Italia: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Venezia, Italia: Vær- og begivenhetsguide
Video: Venice, Italy Canal Tour - 4K 60fps with Captions 2024, Kan
Anonim
Image
Image

Enten du håper å nyte en jul i italiensk stil eller bare ønsker å rømme til vannbyen denne tiden av året, er det mye å gjøre og se i Venezia, Italia, i desember. Fra Hanukkah-feiringer og overholdelse av Den ulastelige unnfangelse til å vandre gjennom Campo Santo Stefano julemarked eller ringe inn det nye året på Festa di San Silvestro, vil du ha gode muligheter til å nyte det milde vinterværet og ferieglede.

Venezia-været i desember

Selv om vintrene typisk er kalde og fuktige i store deler av det moderate kontinentale klimaet i Italia, faller temperaturen sjelden under frysepunktet i desember. I stedet kan du forvente en gjennomsnittlig høyde på 45 grader Fahrenheit og en gjennomsnittlig lav på 34 grader gjennom det meste av måneden. Venezia er imidlertid også utsatt for plutselige kalde vindstrømmer som blåser fra slettene i Øst-Europa kjent som bora, og du kan se frost samle seg over natten som et resultat, men det vil sannsynligvis ikke se mye snø, siden boraen vanligvis er en tørr vind.

Det forventes nedbør eller nedbør i form av snø seks dager ut av måneden, i gjennomsnitt, med en månedlig opphopning på 2,4 tommer. I tillegg opplever byen et fenomen kjent som acqua alta (høyvann)under dårlige værforhold kombinert med sterk vind og stigende tidevann som ser flere av gatene og gangveiene oversvømmet.

Hva skal pakkes

Med relativt kjølige dager og kjøligere kvelder, må du pakke en rekke klær for å imøtekomme det skiftende været i Venezia gjennom hele desember måned. Du må ta med en varm vinterfrakk – ideelt sett en som har plass under for en tykk genser – samt en lettere (men likevel varm) frakk for reise på dagtid. Du må også pakke varme hansker, en strikket lue og et skjerf, spesielt hvis du planlegger å gå ut på vannet i en gondoltur. Selv om regn og snøfall er sjeldne i desember, kan det være lurt å pakke vanntette sko i tilfelle en plutselig anfall av acqua alta, men du trenger sannsynligvis ikke ta med en paraply, siden måneden stort sett er tørr.

Desember-arrangementer i Venezia

Selv om Italia stort sett er en katolsk og kristen nasjon, vil du kunne finne Hannukkah-feiringer i de fleste store byer, og du vil også finne mange feiringer av religiøse høytider av alle slag, så vel som nasjonale høytider som Stefansdagen i desember.

  • Hanukkah: Hanukkah er en jødisk høytid som finner sted over åtte netter som vanligvis finner sted en gang mellom tidlig til midten av desember (og noen ganger november). I Venezia feires Hanukkah tradisjonelt i den venetianske gettoen, som var det første segregerte jødiske samfunnet i verden, som dateres tilbake til 1516. I gettoen, innenfor Cannaregio Sestiere, vil du se belysningen av den store Menorahhver kveld, og få sjansen til å delta i tradisjonelle og morsomme Hanukkah-festligheter med lokalbefolkningen. Å prøve det store utvalget av koshermat er et must, og det er ingen mangel på deilige godbiter tilgjengelig for kjøp.
  • Den ulastelige unnfangelsen (Immacolata Concezione): På denne dagen, 8. desember, feirer de katolske troende unnfangelsen av Jomfru Maria, som ble frikjent for arvesynden før hennes fødsel. Siden det er en nasjonal helligdag, kan du forvente at mange virksomheter vil være stengt i overholdelse, samt flere messer (gudstjenester) som holdes over hele byen på mange forskjellige tider av døgnet.
  • Campo Santo Stefano julemarked: Det festlige julemarkedet i Campo Santo Stefano, som finner sted fra midten av desember til midten av januar, er fylt med boder som selger høykvalitets og ofte håndlagde venetianske gjenstander, inkludert julekrybbe, barneleker og deilige sesongens godbiter. Rikelig med mat, drikke og levende musikk er også en stor del av festlighetene som vil sette deg i en glad feriestemning.
  • juledag (Giorno di Natale): Du kan forvente at alt er stengt på juledag (25. desember) når venetianerne feirer en av årets viktigste religiøse høytider. Selvfølgelig er det mange måter å feire jul på i Venezia, fra å delta på midnattsmesse ved Markuskirken til å besøke julebarnehager (krybbebarn) rundt om i byen.
  • Stefans dag (Il Giorno di Santo Stefano): Denne helligdagen finner sted dagen etter jul (26. desember) oger vanligvis en forlengelse av juledagen. Familier drar ut for å se julekrybbe i kirker samt besøke julemarkedene og bare nyte kvalitetstid sammen. Festdagen til Santo Stefano holdes også denne dagen og feires spesielt i kirker som ærer den hellige Stefanus.
  • nyttårsaften (Festa di San Silvestro): Akkurat som det er over hele verden, nyttårsaften (31. desember), som faller sammen med festen for Saint Sylvester (San Silvestro), feires med stor fanfare i Venezia. En stor feiring holdes på Markusplassen som kulminerer med et fyrverkerishow og nedtelling til midnatt.

Anbefalt: