Den beste tiden å dra på Safari

Innholdsfortegnelse:

Den beste tiden å dra på Safari
Den beste tiden å dra på Safari

Video: Den beste tiden å dra på Safari

Video: Den beste tiden å dra på Safari
Video: Ep.6 «Det gjør vondt å se på» | Emil og Safari på safari | Kristiansand 2024, Kan
Anonim
Flok med afrikanske elefanter på farten, Amboseli nasjonalpark, Kenya (Loxodonta africana)
Flok med afrikanske elefanter på farten, Amboseli nasjonalpark, Kenya (Loxodonta africana)

Den beste tiden for en afrikansk safari er vanligvis fra juli til oktober, da dyrene er lette å finne og i et betydelig antall. Å bestemme når du skal dra på safari avhenger av hvilket land du ønsker å besøke og når du kan planlegge reisen. Årstidene er forskjellige i Øst- og Sør-Afrika, så du kan planlegge en utmerket safari for nesten hver måned i året hvis du er fleksibel med hensyn til hvor du vil reise til.

Nedenfor finner du en landsspesifikk guide for den absolutt beste tiden å planlegge en safari. En måned for måned guide for det beste landet å besøke for en safari er også inkludert. Den siste delen av denne artikkelen er for hvis du leter etter dyrespesifikke safari, som en gorilla- eller sjimpansesafari.

Image
Image

Kenya

Den beste tiden å dra på safari i Kenya og oppleve en enorm tetthet og mangfold av dyreliv er når den årlige migrasjonen av millioner av gnuer, sebraer og gnuer drar ned på Mara-slettene med rovdyr tett bak. Den beste tiden å se dette dyrelivet er fra juli til oktober. Andre parker i Kenya er også utmerkede, og den beste tiden å besøke disse ville være i de tørre årstidene – januar til mars og juli til oktober.

Med mangel påvann i de tørre årstidene, har dyrene en tendens til å samle seg i mer konsentrert antall rundt permanente vannhull, elver og innsjøer, så de er lettere å finne. Vegetasjonen er også mindre frodig, noe som gjør at det er lettere å se dyr på avstand.

Tanzania

Hvis du vil se den store migrasjonen utfolde seg, ta turen til Tanzanias nordlige parker: Serengeti og Ngorongoro. Den beste tiden å være vitne til migrasjonen er sannsynligvis februar til mars når gnuene og sebraene har unger. Ikke bare kan du nyte å se babydyr, men rovdyrene er også på det høyeste antallet. Fordi flokkene også konsentrerer seg sør i Serengeti, er det enkelt å planlegge dyrelivet i det området og finne et safariselskap som tilbyr overnatting der.

Juni til november er Tanzanias tørre sesong og er den beste tiden å besøke alle parkene (og du kan alltid hoppe over til Kenyas Masai Mara for å være vitne til den store migrasjonen i løpet av denne tiden). Tanzanias sørlige parker er perfekte å besøke i løpet av denne tiden siden dyrene har en tendens til å samles rundt permanent vann og det ikke er så varmt og fuktig.

Alle Tanzanias parker lider av regnet som vanligvis faller fra mars til mai i nord, og fra november til mai i sør og vest. Veier blir utvasket og gitt den store størrelsen på Tanzanias parker, har dyrene en tendens til å spre seg, og dette gjør det mindre tilfredsstillende å se på dyrelivet (hvis du leter etter et stort antall dyr).

Desember til og med mars kan bli ganske varmt og fuktig, spesielt i det vestlige og sørlige Tanzania somgjør det litt ubehagelig å tilbringe mye tid i bushen.

Uganda

Uganda har noen praktfulle nasjonalparker som best besøkes fra desember til mars eller juni til september når det er overveiende tørt. De fleste som velger Uganda som safari-destinasjon drar for å se fjellgorillaene. Selv om regn er sannsynlig hele året, gjør regntiden turen opp til gorillaene spesielt vanskelig, så unngå månedene mars og april eller oktober og november.

Zambia

Den beste tiden å nyte Zambias dyreliv er fra september til midten av november, som er slutten av den tørre sesongen. Det er mange elefanter og store flokker med bøfler, impalaer, sebraer og andre samles i den nedre Zambezi-dalen. April til september er også et godt tidspunkt å reise, men utover disse månedene er mange parker i Zambia nesten stengt på grunn av ufremkommelige veier. I november er det en mindre versjon av Great Migration der 30 000 gnuer samles i Zambias Liuwa Plain National Park, som ikke er vitne til av mange, men verdt å prøve å planlegge en tur rundt.

Zimbabwe

Juli til oktober er den beste tiden å besøke Zimbabwes utmerkede dyreparker, spesielt Hwange, det største viltreservatet i landet. Rafting på Zambezi er best fra august til desember når vannet er lavt, og strykene er raske.

Victoriafallene er på sitt mest imponerende i mars og april etter regntiden. Du kan ha problemer med å se alle fossene på grunn av enorme mengder spray, det kan være ganske voldsomt.

Botswana

Juni til september er den beste tiden å dra på safari i Botswana. Det er liten sjanse for regn, og været er fortsatt deilig og varmt om dagen. Store flokker samles rundt Okavango-deltaet i løpet av denne tiden, noe som gjør en tur i en mokoro (tradisjonell kano) ekstremt givende.

Botswana er en av Afrikas dyreste safari-destinasjoner fordi mange av parkene er utilgjengelige med bil, og du må chartre et lite fly for å komme dit. Hvis du har fokus på Botswanas utmerkede parker, men ikke helt har råd til dem, kan du sjekke ut noen av skuldersesongens tilbud i april, mai og oktober.

Namibia

Etosha nasjonalpark er Namibias viktigste safaridestinasjon, og den beste tiden å besøke er fra mai til september. Dette er Namibias tørre sesong (til tross for at det for det meste er ørken, er det fortsatt årstider i Namibia!) og dyr samles rundt vannhullene som gjør det lettere å se.

Mange fuglekiggere kommer til Namibia, og den beste tiden å besøke er i sommermånedene fra desember til mars, men vær forberedt på noe brennende og fuktig vær.

Sør-Afrika

De viktigste safariområdene i Sør-Afrika rundt Kruger nasjonalpark er best å besøke fra juni til september når været er kjøligere og tørt. Men Sør-Afrikas dyrelivsparker har bedre infrastruktur enn de fleste parker i Afrika, så regn betyr ikke nødvendigvis at veiene blir vasket ut. Det er også mange utmerkede viltparker i Sør-Afrikas Eastern Cape-region som opplever mindre regn i vintermånedene enn inord i landet.

When to Go

Når du skal dra på safari avhenger noen ganger av når du kan ta ferie. Hvis du leter etter den beste safariopplevelsen og ikke har noe imot hvilket land du drar til, er dette en nyttig guide for deg. Det er måned for måned konto for de beste mulighetene for å se på dyr i Afrika.

  • januar er beste safaritid i Kenya, Tanzania og Uganda. Været er vanligvis tørt, og dyrene vil samles i tett antall rundt permanente vannforsyninger. De migrerende gnuene, sebraene og gnuene kan bli funnet i Tanzanias nordlige parker på denne tiden av året, spesielt på de sørlige Ndutu- og Salei-slettene.
  • februar er en av de beste månedene å dra på safari i Tanzanias nordlige parker, fordi tusenvis av gnuer vanligvis blir født rundt denne tiden. De fleste gnuene føder i løpet av den samme treukersperioden. Hvis du liker babydyr, er Kenya, Tanzania og Uganda alle perfekte denne tiden av året. Sør-Tanzania kan bli ganske varmt og fuktig på denne tiden av året, så hold deg til de nordlige parkene hvis du tror været vil plage deg.
  • Mars: Øst-Afrika er fortsatt stedet å være i begynnelsen av mars hvis du leter etter den beste safariopplevelsen i Afrika. Kenya, Tanzania og Uganda er fortsatt i sin tørre sesong, og tettheten og mangfoldet av dyr kan ikke matches andre steder denne måneden. Hvis du besøker Uganda og ønsker å se gorillaene, bør du unngå mars.
  • april er en god måned for de som leter etter rabatterte safarier fordiregnet starter vanligvis i Øst-Afrika og er på vei ut i Sør-Afrika. Regn gir rikelig med vann, og dyrene har en tendens til å spre seg, noe som gjør dem vanskeligere å finne mens de er på safari. Vegetasjonen begynner å bli veldig frodig som kan hindre utsikten til dyrene. Og kanskje viktigst av alt, grusveiene i nasjonalparkene kan vaskes ut og bli ufremkommelige. Du kan fortsatt nyte en utmerket safari i Tanzania uten folkemengdene, spesielt i de nordlige parkene. Sør-Afrika kommer til sin rett i april med kjøligere og tørrere vær. Botswana og Namibia er gode bud for april. Victoriafallene (Zambia/Zimbabwe) er på sitt mest spektakulære i april med starten på det kraftige regnet. De kan enkelt kombineres med et besøk til et hvilket som helst sørafrikansk safarimål.
  • I mai er sannsynligvis Zambia det beste landet å dra på safari. Zambia tilbyr en genuint vill afrikansk safari (og de beste vandresafariene), og det er ikke så mange måneder når parkene kan operere på full tilt, så du må dra nytte av det når du kan. Resten av Sør-Afrika er også bra, da den tørre årstiden er på god vei. Hvis du har lyst på en østafrikansk safari, er ikke mai den beste tiden å dra, men du vil fortsatt se mange dyr, spesielt i Tanzania. Sørg for at leirene og hyttene du ønsker å gå til er åpne. Du bør kunne få noen utmerkede rabatter.
  • juni: Sør-Afrika er på vei inn i sin beste safariperiode innen juni. Sør-Afrika, Botswana, Zambia, Zimbabwe og Namibia nyter høysesongendenne tiden av året. Vær forberedt på noen kjølige netter, og ta med en jakke for de tidlige morgenturene.
  • Juli – september: Velg et reisemål fra juli til september. Alle store safari-destinasjoner er tilrettelagt for forretninger. Kenyas Masai Mara legger ut det grønne teppet for millioner av migrerende gnuer. Dette er tiden for de spektakulære elveovergangene med krokodillene som ligger og venter på at svake gnuer skal snuble inn i vannkjevene deres. Sør-afrikanske parker er tørre og fulle av mangfold som du kan nyte fra lodgebaren din med utsikt over et vannhull. Siden det også er når den nordlige halvkule tar sommerferien, kan parkene bli overfylte og booket opp i god tid. Hvis du ser etter en budsjettsafari, kan du prøve en annen sesong.
  • oktober: Zimbabwe, Kenya og Tanzania er de beste stedene for en safari i oktober. Den lille regntiden har vanligvis ikke kommet ennå, og månedene med tørt vær gjør det veldig givende å se på vilt.
  • November: Mens Sør-Afrika begynner sin regntid med betydelig varme og fuktighet, er Zambia fortsatt et godt reisemål for en safari på grunn av en unik dyrelivsbegivenhet som finner sted i Liuwa Plain nasjonalpark. En mindre versjon av den store østafrikanske migrasjonen finner sted, og for safarielskere kan dette være veldig spennende å være vitne til. Dessverre er ikke resten av Zambias parker på topp i løpet av denne tiden, men viltvisning er fortsatt rettferdig. Nord-Tanzania er det beste stedet å dra på safari i november, slik de migrerende flokkene gjørveien tilbake til Serengeti-slettene. Hvis du er en birder, begynner Botswanas Okavango-delta å fylles opp med trekkfugler denne måneden, og starter hekkesesongen (som varer til mars).
  • desember: Øst-Afrika regjerer nok en gang som det beste safaridestinasjonen hvis du ønsker å tilbringe julen i bushen. Kenya, Tanzania og Uganda nyter tørt vær og utmerket viltvisning.

Beste tider å se spesifikke dyr

  • Gorillaer er faktisk en helårsattraksjon siden deres habitat har blitt redusert så betydelig at de ikke kunne streife langt selv om de ville. Det er imidlertid vanskelig å spore gorillaer på de beste tider, og i regntiden kan de bratte stiene og gjørmene gjøre det nesten umulig å håndtere. Veldig mye regn gjør det også vanskeligere å ta gode bilder, og siden man bare har en time med gorillaene, ville det være synd å ikke få et godt øyeblikksbilde eller to. De viktigste regntidene i Rwanda, Uganda og DRC er fra mars til april og oktober til november.
  • Chimpansee safari kan finnes i Vest-Tanzania og Uganda. I likhet med gorillasafari kan de foregå året rundt, men regntiden gjør turgåingen i skogene litt tøffere, og fotomulighetene er ikke like gode som i den tørre årstiden (juli til oktober og desember). Regnet betyr imidlertid også at sjimpansene ikke trenger å streife for langt for å finne vann, og de er lettere å finne (februar-juni, november-midten av desember).
  • Whales: Sør-Afrika tilbyr noen av verdens bestehvalsafari spesielt hvis du ikke har lyst til å gå ut på en båt, men gjerne vil se dem fra kysten. Den beste tiden å se hvaler er fra juni til november når Kappkysten blir levende med hundrevis av sørhval. Du kan også se pukkelrygger, Brydes hvaler og spekkhoggere.
  • Fugler: Den beste tiden å se fugler i Sør-Afrika er mellom november og mars. Sør-Afrika, Namibia, Botswana, Angola, Zimbabwe, Zambia og Malawi er alle utmerkede reisemål for fuglekiggere, og mange fuglesafari er tilgjengelig. I Øst-Afrika er den beste tiden for fuglekikking januar til mars. Kenya, Tanzania, Uganda og Etiopia er alle populære fuglekikkingsdestinasjoner. Vest-Afrika tilbyr også et stort og spennende utvalg av fugler, den beste tiden å besøke Kamerun, Gambia og andre destinasjoner er under den europeiske vinteren fra november til mars.

Anbefalt: