Topp 5 selvkjørende safari-destinasjoner i Sør-Afrika

Innholdsfortegnelse:

Topp 5 selvkjørende safari-destinasjoner i Sør-Afrika
Topp 5 selvkjørende safari-destinasjoner i Sør-Afrika

Video: Topp 5 selvkjørende safari-destinasjoner i Sør-Afrika

Video: Topp 5 selvkjørende safari-destinasjoner i Sør-Afrika
Video: Ep. 5 | Skinny E havner på akutten | Skinny E i LA 2024, Kan
Anonim
Sør-Afrikas topp fem selvkjørende safari-destinasjoner
Sør-Afrikas topp fem selvkjørende safari-destinasjoner

For første gangs besøkende til Afrika kan tanken på en kjør-selv-safari være skremmende. Med en guide har du utvilsomt fordelen av et par ekspertøyne for å se dyreliv; og du har noen kunnskapsrike til å ta seg av kjøringen, veibeskrivelsen og viktigst av alt, din sikkerhet.

Men for de med en eventyrlyst, bringer en selvkjør-safari deg nærmere essensen av Afrika – som tross alt er friheten til å utforske og oppdage kontinentets underverk i din egen tid. Kjør selv-safari har mange fordeler. Det er ingen foreskrevne tidsplaner eller tidsbegrensninger – noe som betyr at du kan bruke to timer på å fotografere sebra hvis du føler for det, eller ta den mindre reiste veien rett og slett fordi du har en magefølelse om at den kan gi et spennende syn.

Selvfølgelig er en annen viktig fordel med selvkjørende safari at de koster en brøkdel av prisen på organiserte turer. Ofte er guidede viltturer bare tilgjengelig for de som bor i en parks eller reservats dyreste hytter; mens andre tider belastes turister en premie for sjåførprivilegiet.

Ikke alle land er rettet mot uavhengige safarier, og ikke alle parker tillater dem. Når du velger et selvkjørende reisemål, er det lurt å velge en park med god skilting, farbare veier og offentlig overnatting innenfor parkens grenser.

Sør-Afrika og Namibia er spesielt populære valg for selvkjør-safari, siden begge disse landene har infrastrukturen som trengs for å gjøre det enkelt og trygt å komme seg rundt. I denne artikkelen ser vi på fem av Sør-Afrikas mest spennende selvkjørende safari-destinasjoner.

Addo Elephant National Park, Sør-Afrika

Sør-Afrikas topp fem selvkjørende safari-destinasjoner
Sør-Afrikas topp fem selvkjørende safari-destinasjoner

Mindre overfylt enn Kruger og mer tilgjengelig enn Mkhuze, Addo Elephant National Park er en av Sør-Afrikas mest populære selvkjør-destinasjoner. Ligger bare 40 kilometer fra den store østkystbyen Port Elizabeth, er det utrolig enkelt å komme til, noe som gjør det perfekt for dagsturer så vel som lengre opphold. Ingen bestilling er nødvendig for dagsbesøkende, mens overnatting i parken spenner fra campingplasser til enkle hytter og luksuriøse hytter. Uvanlig er parkens tjære- og grusveier egnet for både 2x4 og 4x4 kjøretøy og er omhyggelig godt skiltet.

Parken er malariafri, og sparer deg for kostbare profylaktiske midler; og det er til og med et lukket pikniksted i hjertet av parken hvor du kan unne deg en tradisjonell sørafrikansk braai (eller grilling). Som navnet antyder, er Addo mest kjent for sine enorme flokker med elefanter, men det er også hjemmet til de fem store, samt et imponerende utvalg av fugleliv. For å gjøre spotting avdeg selv lettere, det er flere vannhull og et forhøyet fugleskjul. I den tørre årstiden samles vilt ved disse vannhullene, noe som gjør dem til fokus for dagen.

Nettsted

Åpningstider for porten:

7:00–18:30

Daglige selvkjøringspriser: R307 per voksen, R154 per barn (rabatterte priser gjelder for SA- og SADC-statsborgere).

Overnatting:Fra R323 pr. natt (campingplass, lavsesong).

When to Go:Året rundt, selv om den tørre sesongen (juni - august) tilbyr de beste observasjonene.

Etosha nasjonalpark, Namibia

Sebra og gemsbok ved et vannhull i Etosha nasjonalpark, Namibia
Sebra og gemsbok ved et vannhull i Etosha nasjonalpark, Namibia

Namibia er kongen av selvkjørende safari-destinasjoner, og Etosha nasjonalpark er utvilsomt juvelen i kronen. Parken ligger i landets tørre nord, og er definert av halvtørre landskap rundt en s altpanne så stor at den kan sees fra verdensrommet. Veiene er generelt tilgjengelige for 2x4 kjøretøy - selv om en 4x4 er å foretrekke i regntiden. Det er seks offentlige hvileleirer som tilbyr en rekke telt- og luksuriøs innkvartering. De tre hovedleirene (Okuakuejo, Halali og Namutoni) har bensinstasjoner og er spesielt rettet mot selvkjørende.

Etosha er malariafri og har et unikt miljø perfekt for ørkentilpasset dyreliv som gemsbok eller oryx og det truede svarte neshornet. Kombinasjonen av gressletter, s altpanner og kratt med tornetrær støtter et overraskende mangfold av liv, med høydepunkter som spenner fra elefanter, leoparder og løver til beggearter av neshorn. Det er flere vannhull, inkludert flombelyste vannhull ved de tre hovedleirene, som tilbyr sjeldne observasjoner av nattlig dyreliv. Parken er også et paradis for fuglefolk, med 340 fuglearter registrert innenfor sine grenser.

Nettsted

Portens åpningstider:

Soloppgang – solnedgang

Daglige selvkjøringspriser: N$80 per voksen, N$10 per kjøretøy. Barn under 16 år går gratis.

Overnatting:Fra N$300 per natt (campingplass).

When to Go:Den tørre årstiden (juni – september) er best for dyrelivsobservasjoner, mens regntiden (oktober – mars) er best for fuglekikking.

Kgalagadi Transfrontier Park, Sør-Afrika og Botswana

Giraffe står høyt i Kgalagadi
Giraffe står høyt i Kgalagadi

De som ønsker å gå av kartet og utforske veien mindre reist, bør vurdere en tur til den mektige Kgalagadi Transfrontier Park, en avsidesliggende villmark som ligger på grensen til Sør-Afrika og Botswana. Ekstreme temperaturer, lav risiko for malaria og veier egnet for 4x4 betyr bare at det ikke nødvendigvis er lett å selvkjøre Kgalagadi; men belønningene oppveier langt innsatsen med streng planlegging. Denne halvtørre delen av Kalahari-ørkenen er kjent for sine observasjoner av rovdyr og rovfugler, med høydepunkter som gepard og svartmanet løve.

Kgalagadi har tre hovedleirer (Twee Rivieren, Mata Mata og Nossob), alle utstyrt med grunnleggende fasiliteter. For de som leter etter litt luksus, tilbyr !Xaus Lodge eksklusive hytter, mens parkens villmarksleirer tilbyrsjanse til å fordype seg i utemmet natur med plass til bare åtte gjester hver. Noen av villmarksleirene er ugjerdet, og alle krever at besøkende sørger for eget drivstoff, ved og vann. Parkens unike grenseoverskridende beliggenhet gjør den til et ideelt reisemål for de som planlegger en langrennstur gjennom Sør-Afrika, Botswana og Namibia.

Nettsted

Portens åpningstider:

7:30 am – Sundown

Daglige selvkjøringspriser:

R356 per voksen, R178 per barn (rabatterte priser gjelder for SA- og SADC-statsborgere).

Overnatting:

Fra R290 per natt (campingplass, ingen strøm, lavsesong).

When to Go: Året rundt, selv om de beste tidene for dyrelivet er slutten av den tørre sesongen (september - november) og slutten av regntiden (mars - mai).

Chobe nasjonalpark, Botswana

Flodhester i Chobe-elven, Chobe nasjonalpark
Flodhester i Chobe-elven, Chobe nasjonalpark

Dominert av det spektakulære båndet til den livgivende Chobe-elven, er Chobe nasjonalpark det beste alternativet for en selvkjør-safari i Botswana. Veier går langs vannkanten, og gir deg muligheten til å oppdage dyr når de kommer ned til elven for å drikke. Chobe er kjent for sitt rike dyreliv, inkludert store flokker med elefanter og bøfler. Elven legger til vannarter som flodhester og oter; mens fuglelivet her er forbløffende. Chobe inkluderer også den legendariske Savuti-myren, kjent for sine observasjoner av løver, geparder og hyene.

4x4-kjøretøyer anbefales for Chobe, og medisiner mot malaria er avgjørende. Overnatting tarform for villmarksleirplasser ved Savuti, Linyanti og Ihaha, som alle tilbyr drikkevann og grunnleggende dusj- og toalettfasiliteter. Det er viktig å huske ved og utstyr til catering, og forhåndsbestilling er viktig. Det er også private hytter i parken, selv om disse ofte inkluderer guidede viltturer i prisene. For de som reiser over land, er Victoria Falls bare 80 kilometer fra Chobes inngangsby, Kasane.

Nettsted

Portens åpningstider:

april–september, kl. 06.00–18.30/ oktober–mars, kl. 05.30–19.00

Daglige selvkjørende priser:P120 per voksen, P60 per barn, barn under 8 år går gratis. Det er også en daglig bilavgift, fra P10 per kjøretøy.

Overnatting:Fra USD 40 per natt.

When to Go:

Årret, men den tørre sesongen (april – oktober) er best for store flokker med vilt og regntiden (november – mars) er best for fugler.

Mahango Game Reserve, Namibia

Sør-Afrikas topp fem selvkjørende safari-destinasjoner
Sør-Afrikas topp fem selvkjørende safari-destinasjoner

Mahango Game Reserve ligger 140 miles/225 kilometer fra Rundu på den vestlige enden av Caprivi Strip, og tilbyr en helt annen utsikt over Namibia enn det tørre landskapet i Etosha. Matet av det evigvarende vannet i den rolige Kavango-elven, dens frodige våtmarker, skyggefulle kratt og vridd baobabtrær gir et velkomment pusterom fra varmen for en utrolig variasjon av fugle- og dyreliv. Sjeldne antiloper som sitatunga, roan, sobel og rød lechwe er et høydepunkt her, mensmer enn 400 fuglearter (inkludert mange ugler og rovfugler) er registrert.

Det er to selvkjøreruter, hvorav den ene er egnet for 2x4-kjøretøy, den andre kun for erfarne 4x4-sjåfører. Til tross for tilstedeværelsen av løver, er bushvandring tillatt her. Uten overnatting i selve parken er Mahango rettet mot dagsturer, men det er flere utmerkede hoteller langs bredden av Kavango bare noen få kilometer fra inngangen. Alternativene spenner fra backpackercampingplasser til femstjerners hytter, og de fleste tilbyr elvecruise og utflukter til nærliggende Popa Falls.

Nettsted

Åpningstider for porter:

Soloppgang – solnedgang

Daglige priser for selvkjøring: N$40 per person, N$10 per kjøretøy (rabatterte priser gjelder for namibiske og SADC-borgere).

Overnatting:N/A

When to Go:

Årret, selv om tørrsesongen (mai – september) er best for dyrelivet, mens regntiden (oktober – april) er best for fuglekikking.

Anbefalt: