Ting å gjøre for Hanukkah i Washington, D.C

Innholdsfortegnelse:

Ting å gjøre for Hanukkah i Washington, D.C
Ting å gjøre for Hanukkah i Washington, D.C

Video: Ting å gjøre for Hanukkah i Washington, D.C

Video: Ting å gjøre for Hanukkah i Washington, D.C
Video: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Kan
Anonim
Menorah on the Mall i Washington, D. C
Menorah on the Mall i Washington, D. C

Hanukkah er en åtte dager lang jødisk høytid til minne om gjeninnvielsen av Det hellige tempel i Jerusalem og feires i åtte netter og dager i slutten av november-desember. Hanukkah, også kjent som lysfesten, blir observert ved å tenne lys på den ni-grenede menorahen, ett ekstra lys hver kveld i ferien. Washington, D. C.-området har en betydelig jødisk befolkning, og det er mange spesielle arrangementer rundt om i regionen for å feire høytiden. Her er en guide til de mest populære arrangementene for i år. Helligdagen 2019 er 22. desember til 30. desember.

National Menorah Lighting

Feir begynnelsen av Hanukkah med taler, musikk, aktiviteter for barn og tenning av den nasjonale menoraen av Rabbi Levi Shemtov. Den årlige seremonien finner sted på Ellipsen, rett overfor Det hvite hus, og blir besøkt av tusenvis hvert år (og sett av titalls millioner på kringkastet TV). Dette arrangementet er gratis, men billetter kreves.

Familiehanukkah-konsert

Feir Hanukkah med en Tot Havdalah og konsert med Alan Goodis. Goodis er en kjent musiker kjent for å spille jødisk musikk og ha en utrolig familievennlig forestilling, perfekt for ferien. I 2018 kostet billettene $36 per familie.

JCC Chanukah-feiring

Det jødiske samfunnssenteret feirer høytiden med en rekke arrangementer. I 2018 startet det med en verdensomspennende middag med godbiter som russiske eple-latkes; palacinka (ungarske crêpes); Indisk søtpotet karri-kummin pannekaker med mango; israelsk sufganiyot; syriske Ijeh b'samak; Meksikansk "smeltet" varm sjokolade; og mer. Det var også vegetariske alternativer, for eksempel pannekaker med linseløk og spisskummen; rotgrønnsaks-latkes; risottokaker med villsopp; og spinatpannekaker med kardemomme. Resten av uken var det spillekvelder, sammenkomster og lysfester.

Chanukah-festivalen i Alexandria

Chabad Lubavitch fra Alexandria-Arlington sponser en Menorah Lighting, dreideler, innsjøer og smultringer.

Chanukah on Ice

Denne spesielle begivenheten er sentrert rundt et ismenorah-utskjæringsshow, menorah-belysning og skøyter. Den arrangeres i begynnelsen av desember fra kl. til 21.00 ved Pentagon Row Ice Rink i Arlington, VA. Billetter koster $10 per person, inkludert skøyteleie. Chanukah on Ice arrangeres av Chabad Lubavitch fra Alexandria-Arlington.

Matzo Ball

Det unge jødiske settet elsker denne årlige Hanukkah-festen, organisert av Society of Young Jewish Professionals. Matzo Ball er landets ledende jødiske singelbegivenhet. Det startet for mer enn tre tiår siden etter at en gruppe jødiske venner innså at det ikke var noe for dem å gjøre på julaften, så de bestemte seg for å arrangere sin egen fest. I dag arrangeres Matzo Ball i åtte byer rundt om i landet.

Anbefalt: