Julemarkeder og -arrangementer i Middelalderens York, England

Innholdsfortegnelse:

Julemarkeder og -arrangementer i Middelalderens York, England
Julemarkeder og -arrangementer i Middelalderens York, England

Video: Julemarkeder og -arrangementer i Middelalderens York, England

Video: Julemarkeder og -arrangementer i Middelalderens York, England
Video: Christmas Markets of Nuremberg, Germany - Day Walk - 4K 60fps with Captions -Nürnberg 2024, Kan
Anonim
Colliergate og York Minster til jul, York, Yorkshire, England, Storbritannia, Europa
Colliergate og York Minster til jul, York, Yorkshire, England, Storbritannia, Europa

Bildene og lydene fra middelalderen - i hvert fall i den imaginære, romantiske versjonen - egner seg vakkert til den festlige gnisten av høytiden. Kanskje det er derfor York, som til tross for sin romerske og vikinge opprinnelse fortsatt er den mest middelalderske av engelske byer, kan forvandle seg til et så julet sted.

Fra slutten av november og fremover, innenfor murene til York og oversett av Nord-Europas største middelalderske gotiske katedral, er dette Englands "Christmas Central".

Yuletid York

Hvis du reiser i England i juleferien, kan du dra til York for noen av Englands beste sesongbegivenheter, som starter med en rekke stemningsfulle julemarkeder. York Christmas Festival varer fra 14. november til 21. desember i 2019 og inkluderer:

  • St. Nicholas Fayre – vinneren av det beste store spesialitetsmarkedet ved Great British Market Awards i 2019, starter med en festlig første kveld som ser byens ferielys tennes blant musikk, gløgg og underholdning og varer til 22. desember. Boder over hele er åpent fra 10.00 til 18.00. Søndag til onsdag og til kl. 20.00. Torsdagtil og med lørdag. Mer enn 100 boder i skandinavisk stil langs Parliament Street, St Sampson's Square og The Judge's Lodging. På Judge's Lodging tilbyr en Small Business Christmas Fair håndlagde gjenstander av håndverkere og håndverkere. Se etter gaver på Coppergate og mat og drikke langs Shambles.
  • The York Ice Trail – Flytter til en ny dato for feriesesongen 2019/2020. Det finner sted lørdag og søndag 1. og 2. februar 2020. Minst 50 fantasifulle isskulpturer glitrer over hele sentrum og gatene rundt, konkurrerer om premier og lover mange overraskelser.
  • Yorkshire Winter Wonderland – Fra 16. november til 5. januar har Winter Wonderland på York Designer Outlet Nord-Englands største skøytebane pluss et vintage tivoli og alle de vanlige julematene og -drikkene. Noen av tivoliturene stammer fra så tidlig som 1933. Og i sesongen 2019 - 2020 vil det være ny mat og drikke å prøve i The Chalet at the Ice Factor, og familievennlige godbiter på Perky Peacocks Cafe med utsikt over skøytebanen, Få med deg designershopping med gjennomsnittlig 60 % rabatt, og slapp av med utsikt over skaternes vals. Forhåndsbestilling på nettstedet deres er en god idé.
  • Edwardiansk jul er nok en gang tema i det historiske kassererens hus. National Trust dekorerer huset i stil med den siste eieren, Frank Green, som re-forestilte og bygde om huset. Det er åpent torsdager til søndager mellom 15. november og 16. desember.
  • Middelalderens juletradisjoner - Tapte middelalderske juletradisjoner deles klbygghallen i sentrum, fra kl. 10.00 til 16.00. 16. november til 6. januar. Drikkedrikker, sjarm og trylleformler var alle en del av høytidens festligheter i middelalderen.

  • The Keeping of Christmas - Fairfax-huset fra 1700-tallet feirer en periodejul med installasjon av mat, drikke og dekorasjoner utstilt mellom 14. novemberog 31. desember 2019. Gløgg, kjøttdeig og konjakk smør vil bli servert på det georgiske kjøkkenet gjennom hele sesongen.

In The Spirit of the Season

  • The Christmas Early Music Festival - York er hjemmet til National Center for Early Music, innenfor bymurene. Festivalen, i begynnelsen av desember (i 2019 7. til 14. desember), fyller flere kirker, og Chapter House of York Minster, med middelalder- og barokkmusikk. Billetter var allerede i salg i midten av oktober 2019, og festivalen er alltid utsolgt. Så hvis du skal være i York i julen 2019, sjekk timeplanen og bestill.
  • The Minster Family Carol Concert- Å lytte og synge julesanger i Yorks sublime katedral er et av høydepunktene i Yorks adventstid. Det er en inngangsavgift for dette arrangementet. På grunn av sin popularitet er det to konserter – i 2019 12. og 13. desember. Billetter legges ut for salg i slutten av september, så ikke vent. Sjekk minster-nettstedet for nøyaktige tider og hvordan du kjøper billetter.

Og mye mer

De går virkelig ut til jul i York. Finn enda flere arrangementer - side etter side av dem - på Visit York-julearrangementsidene.

Anbefalt: