Budsjettreisetips: Hvordan spare penger i Skandinavia
Budsjettreisetips: Hvordan spare penger i Skandinavia

Video: Budsjettreisetips: Hvordan spare penger i Skandinavia

Video: Budsjettreisetips: Hvordan spare penger i Skandinavia
Video: Norway Travel Tips - how we did 2 weeks travelling Norway CHEAP! 2024, Kan
Anonim
Kjente fargerike bygninger i Danmark
Kjente fargerike bygninger i Danmark

Å spare penger på din neste ferie i Skandinavia (eller andre steder, for den saks skyld) er avgjørende for alle budsjettreisende. Å ha et budsjett hjelper deg med å holde kontroll over pengene dine og kan til og med la deg nyte en lengre reise.

Finn ut her hva de beste måtene er å spare penger på reisen din.

Sammenlign før du bestiller

Finnair Airbus på Helsinki lufthavn
Finnair Airbus på Helsinki lufthavn

Å sammenligne fly- og hotellpriser før du bestiller er naturligvis det mest kritiske for budsjettreisende. Finn ut hvilke nettsteder som er best for å finne tilgjengelige priser og sammenligne priser, samtidig som du tilbyr online bestilling og sikker, garantert betaling.

Velg noen gratis aktiviteter

Vakker utsikt over Aurora Borealis
Vakker utsikt over Aurora Borealis

Du kan også nyte naturfenomener uten kostnad, spesielt i området rundt polarsirkelen på Island, og i Nord-Norge og Sverige. Dette gratis showet av tre skandinaviske naturfenomener inkluderer nordlyset (Aurora Borealis), midnattssolen og polarnettene. Dette er opplevelser som vil vare livet ut.

Vurder bykort

Tyver rømte med hurtigbåt, National Museum Stockholm
Tyver rømte med hurtigbåt, National Museum Stockholm

City Cards i Skandinavia tilbyr gratisadgang til museer og andre lokale attraksjoner, sammen med gratis lokal transport og mange andre reiserelaterte rabatter og kuponger. De er tilgjengelige på nettet og kan kjøpes for en dag eller mer. Lær mer om priser og lokal informasjon om bykortene i Sverige og bykortene i Norge.

Hold reisedatoen din fleksibel

Lille Lungegårdsvann, Bergen, Norge
Lille Lungegårdsvann, Bergen, Norge

Vær fleksibel med de eksakte reisedatoene, så vil du sannsynligvis tjene penger på flybillettene dine. Flybillettpriser til Skandinavia kan variere mye fra en dato til den neste. Når du søker etter et fly (eller hotell), prøv minst to eller tre forskjellige avreisedatoer for å sikre at du får lavest mulig pris. I tillegg kan en overbooket flyreise på en søndag være en flyreise med flere ledige seter på mandag. Apropos det - prøv å fly mandag til torsdag for å unngå helgeavgifter!

Vurder rimelige spisesteder og flotte budsjetthotell

Restaurant i Oslo
Restaurant i Oslo

Hvis du vil spare penger under oppholdet, kan du gå til familieeide restauranter. Hotellet ditt i Skandinavia vil kunne gi deg noen tips og veibeskrivelser.

En annen favoritt for budsjettreisende kan være de skandinaviske kafeene og barene, som vanligvis tilbyr mettende måltider til rimelige priser. For å spare enda mer, bestiller noen budsjettreisende overnatting med kokemuligheter og lager sine egne måltider. Og ett tips til: spis FØR du drar til en fornøyelsespark.

Ikke betal unødvendige gebyrer

Penger fra Norge
Penger fra Norge

To tingreisende forventer ofte ikke tollgebyrer og minibankgebyrer. Du trenger ikke betale heller. Lær deg selv om gjeldende tollregler i Skandinavia for å finne ut hva du kan ta tollfritt og hvor mye.

Og i stedet for å bruke minibanker, betal for ting med ditt vanlige debet- eller kredittkort. Hvis du må bruke minibanker, sjekk med banken din før du reiser for å finne ut om det finnes partnerbanker i Skandinavia (f.eks. Citibank), som kan kreve lavere gebyrer.

Gjeldende valutakurser kan beregnes med en online valutaomregner.

Få en nyttig reisebok

Reiseguidebøker
Reiseguidebøker

I stedet for å kjøpe flere reiseguidebøker som fokuserer på en bestemt by eller et bestemt land, får du bare én reiseguide som dekker alt. De dekker hele Skandinavia og vil komme godt med for turer til andre skandinaviske destinasjoner også.

Og nyttige gratis byspesifikke reiseguider for Skandinavias hovedsteder finner du under hovedsteder i Skandinavia!

Pakk en rekke klær

Pakker klær i en koffert
Pakker klær i en koffert

Ja, pakk for forskjellige værtyper. Ikke bare ta noen få tynne klær bare fordi du reiser i sommervarmen. Været i Skandinavia endrer seg hele tiden og det kan plutselig bli regn eller vind, og du ender opp med å kjøpe en ny jakke selv om du kunne ha tatt med deg vindjakken hjemmefra. Solide sko er også alltid en god idé.

Angi en forbruksgrense

Suvenirer i København, Danmark
Suvenirer i København, Danmark

En forbruksgrense er enviktig poeng, spesielt i ferien. Sett en kostnadsgrense på suvenirer, gaver og lignende utgifter. Ikke send et postkort til den tanten du ikke har hørt fra på fem år. Hvis du setter en total utgiftsgrense for hele turen, og den er litt lav, må du kanskje korte ned ferien med en dag eller så. Juster planene dine deretter.

Bruk kredittkortmiles/belønninger

En haug med kredittkort
En haug med kredittkort

Løs inn miles for å få billigere priser eller gratis netter. Du har ikke samlet nok poeng ennå til å få en gratis reise? Det er også greit. Når du betaler for flyreiser og hotell, bruk et kredittkort som tjener poeng eller miles og bruk dem på neste reise.

Anbefalt: