Vinter i Spania: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Vinter i Spania: Vær- og begivenhetsguide
Vinter i Spania: Vær- og begivenhetsguide

Video: Vinter i Spania: Vær- og begivenhetsguide

Video: Vinter i Spania: Vær- og begivenhetsguide
Video: CAMPING in RAIN on Mountain - Dog - TENT and TARP 2024, Kan
Anonim
Jul på Plaza Mayor
Jul på Plaza Mayor

For de fleste fremmaner Spania bilder av å sitte på en strandrestaurant, drikke sangria og spise paella. Men Spania er også flott om vinteren, og et besøk i desember kan være topp ferie i en varm sommermåned som august.

Mange skjønner ikke at det snør i Spania, og det har flere fjell enn noe annet land i Europa, noe som betyr at ja, du kan gå på ski i Spania. Du kan ikke slå Pyreneene, med skisteder langs grensen til Frankrike som gjør det til et klassisk alternativ. Og for den store nyheten det er å stå på ski i Sør-Spania og kunne dra til stranden samme dag, er Sierra Nevada perfekt. Det er også skisteder i nærheten av Madrid, nordvest i Spania (i Galicia, Leon og Cantabria), La Rioja og Teruel. Ettersom de fleste ivrige skiløpere drar til Alpene, er alpinanleggene i Spania kjent for å ha moderat pris.

Et biprodukt av varmen fra spanske somre er det faktum at mange bedrifter stenger når ansatte flykter fra de varme byene for kjøligere deler av landet. Dette er spesielt tilfelle i Madrid og Sevilla. Dette betyr at du vil oppdage at mange av de beste restaurantene og barene er stengt om sommeren, og det er også færre kunstutstillinger og spesielle arrangementer fordi det er færre mennesker der for å se dem. Om vinteren er alt derimot åpentog det vil være mye å gjøre.

Spania-vær om vinteren

Selv om temperaturen varierer over hele landet, kan sommeren i Spania være varm – ofte for varm. Byer som Sevilla og Madrid når ofte temperaturer på over 100 grader Fahrenheit (40 grader Celsius).

Om vinteren er temperaturene mye mer håndterbare. Det kan bli veldig kaldt i sentrum og nord, men Andalusia er behagelig mildt gjennom vintermånedene.

  • Madrid i desember gjennomsnittlig høy: 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius)
  • Madrid i desember gjennomsnittlig lav: 39 grader Fahrenheit (4 grader Celsius)

Hva skal pakkes

Selvfølgelig, hvis du planlegger å delta i vintersport, bør du sørge for å pakke vanlige klær og utstyr for kaldt vær. Men i byene er lagdeling nøkkelen med en frakk, støvler eller gåsko, og en vinterlue, skjerf og hansker. Været varierer, så du trenger kanskje ikke så mye vintertøy i de delene av landet som grenser til Middelhavet.

Vinterbegivenheter i Spania

Allerede i oktober dukker tradisjonelle søtsaker som marsipan og turrón, en mandel- og honningkonfekt, opp i supermarkedene. Men de virkelige hendelsene starter i desember.

Vinteren i Spania domineres av jul og nyttår, selv om det også er en rekke andre arrangementer på gang. Det er feiringer og gudstjenester fra midten av desember til og med 6. januar. Det er det gigantiske lotteriet på flere milliarder euro, flotte julekrybbe, masse god mat og en av de største nyttårsfeiringene du sannsynligvis kommer til å gjørese.

  • Carnival: Den viktigste begivenheten i februar er uten tvil karnevalet, som vanligvis (men ikke alltid) finner sted i løpet av denne måneden. Sitges-karnevalet er et av de største og frekkeste i landet. Forvent mange fargerike kostymer og mye drikking i gatene.
  • Festival de Jerez: Dette er en av de viktigste flamencofestivalene i Spania. Hvis du er i Jerez litt tidligere, er det et bra sted å basere deg for å besøke karnevalet i Cadiz i nærheten.
  • ARCOmadrid International Contemporary Art Fair: I februar arrangeres også ARCOmadrid International Contemporary Art Fair, som inkluderer historiske avantgarde og moderne klassiske verk, sammen med samtidskunst.

Vinterreisetips

  • Du vil sannsynligvis finne lavere fly- og hotellpriser i lavsesongen om vinteren. Hold øye med en god deal.
  • Januar er den kaldeste måneden i Madrid og det meste av Spania, så sørg for å pakke ekstra lag hvis du besøker da versus i desember eller februar.
  • Til tross for det varmere været har mange byer i Spania fortsatt julemarkeder i europeisk stil, i tillegg til festlige lysutstillinger og til og med massive juletrær. Dette gjør det til et flott alternativ for de som ønsker en klassisk ferieatmosfære uten de kalde temperaturene.

Anbefalt: