Desember i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Desember i Madrid: Vær- og begivenhetsguide
Desember i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Madrid: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Madrid: Vær- og begivenhetsguide
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, Kan
Anonim
Folk som kjøper gaver på Plaza Mayor julemarked, Madrid
Folk som kjøper gaver på Plaza Mayor julemarked, Madrid

Spania kan være varmt og solrikt om sommeren, men vinterværet kan være et helt annet ballspill. For de som planlegger å tilbringe desemberferien i Madrid, den spanske hovedstaden, er det et par ting du bør forberede deg på.

Sammenlignet med andre deler av Europa får Madrid ikke mye nedbør (regn eller snø) i løpet av desember, da klimaet er ganske tørt. Dette milde været kombinert med høysesongen har en tendens til å trekke mange folkemengder, spesielt rundt jul. Så hvis du planlegger å besøke i løpet av ferien, sørg for å bestille hotell og reise langt i forveien. Ellers er begynnelsen av desember (før ferien) et godt tidspunkt å finne en avtale på et hotell siden mange kutter prisene på denne tiden av året.

Madrid-været i desember

Været i desember er vanligvis mildt - noen dager kan nå de høye 50- og 60-årene. Nettene har en tendens til å være kaldere, selv om de sjelden synker under frysepunktet.

  • Gjennomsnittlig høy: 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius)
  • Gjennomsnittlig lav: 38 grader Fahrenheit (3 grader Celsius)

Madrid er en veldig tørr by, og selv i desember er det lite sannsynlig at du får mye regn, så du kan sannsynligvis la paraplyen være hjemme. Madrid ser vanligvis bare et snitt på seksdager med nedbør på tot alt 2,2 tommer. Det er heller ikke sannsynlig at du får en hvit jul i Madrid ettersom temperaturene ikke blir lave nok til at snø kan samle seg. Men, ta turen ut til fjellområdene utenfor byen hvis du har lyst på snø - Navacerrada skianlegg er bare et hopp, et hopp unna.

Hva skal pakkes

Hvis du planlegger en tur til Madrid i desember, bør du pakke med deg lag som langermede skjorter, gensere og lange bukser, i tillegg til varme ting som jakker, hansker og luer. Vinden kan ta seg også om natten, så en vindjakke eller kraftig vinterfrakk med skjerf er flott å bunte sammen.

Varme, komfortable gåsko er også et must for å utforske byen til fots. Du trenger sannsynligvis ikke en paraply eller vanntette støvler siden det ikke regner eller snør så mye i desember, men sørg for å sjekke værmeldingen på forhånd i tilfelle du befinner deg i byen på en merkelig dag med stormer.

Feriearrangementer i Madrid

Desember er en vakker tid for å sjekke ut Madrids julemarkeder og festligheter. Handle julegaver på Plaza Mayor Christmas Market, det største sesongmarkedet i Madrid, og nyt deretter de glitrende lysene langs Gran Via eller gå på skøyter på skøytebanen ved Centro Cultural Conde Duque i det hippe nabolaget Malasaña.

Hvis du vil ha noen spesielle middager (spesielt på julaften eller juledag), sørg for å bestille restaurantbestilling i god tid. Den siste fredagen i november slår Madrids borgermester på byens julebelysningsskjermerfor å markere starten på høytiden, som varer til og med Tre kongers dag 6. januar.

Reisetips for desember

  • Desember-tilbud avhenger av når du er på besøk. Tidlig desember har nesten alltid salg på flybilletter og hotellpriser. Det vil imidlertid være ekstra dyrt å besøke over jul og høytider.
  • Hvis du besøker tidlig i desember, vil det knapt være folkemengder, så du har sidene for deg selv.
  • Været er mye mer moderat i Madrid sammenlignet med andre europeiske byer. Du slipper å pakke en tung bag full av snøklær.

Anbefalt: