Været og klimaet på Amalfikysten

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet på Amalfikysten
Været og klimaet på Amalfikysten

Video: Været og klimaet på Amalfikysten

Video: Været og klimaet på Amalfikysten
Video: Hva er forskjellen på vær og klima? 2024, Kan
Anonim
Positano, Amalfikysten, Italia
Positano, Amalfikysten, Italia

Den pittoreske Amalfikysten i Italia har lenge trukket reisende til sin steinete kystlinje, steile klipper og sandstrender. Sjarmerende pastellfargede byer som Positano, Praino og Amalfi er hjemsted for små, interessante museer, kysthoteller og restauranter og strandpromenader.

Været er selvfølgelig en stor faktor i regionens appell, og store deler av året skuffer ikke Amalfikysten. Lange, solfylte dager og en utvidet sommersesong betyr mange måneder med flott vær, som starter i mai og strekker seg ut i oktober.

Høsten og vinteren på Amalfikysten kan være vindfull, kald og regnfull, og de mange feriebyene er stille for sesongen. Med mindre du er en fan av grå himmel og tomme strender, er dette kanskje ikke de beste sesongene å besøke Amalfikysten.

Raske klimafakta

  • Hottest Month: august, 85 F
  • De kaldeste månedene: januar og februar, 38 F
  • Våteste måned: november, 6,5 tommer
  • Beste månedene for svømming: juli og august

Når skal du besøke Amalfikysten

Våren og sommeren langs Amalfikysten er strålende varm og solrik, mens havbrisen hindrer temperaturene i å bli uutholdelig varme. Sommeren er høysesong for turisterher, noe som betyr at hotellprisene vil være på sitt høyeste, spesielt i august. Hvis du planlegger å besøke om sommeren, reserver hotellrommet i god tid, og ikke vent for lenge med å reservere fergepassasje om nødvendig. Forvent overfylte veier, strender, piazzaer og restauranter – dette er den tiden på året alle ønsker å være i Amalfi.

Hvis du velger å besøke Amalfikysten om høsten eller vinteren, bør du være forberedt på en mye langsommere, roligere atmosfære enn høysommersesongen. Dagene er kortere, mange hoteller og restauranter stenger for vinteren, og strandbedrifter legger paraplyene og lenestolene på lager til mai. Når du planlegger reisen, sørg for å sjekke fergeplanene for perioden du har tenkt å reise, da de fleste fergeselskaper har reduserte høst-/vinterruter. Husk også at langs Amalfikysten er de fleste museer og attraksjoner for små til å gå seg vill i timevis - så hvis været er dårlig, planlegg å nyte en god bok på hotellet eller en lang lunsj et sted.

Våren på Amalfikysten

For elskere av skarpe, solfylte dager, kan våren være den beste årstiden for å besøke Amalfikysten. Blomstene blomstrer og folkemengdene – mens de begynner å ta seg opp – har ikke på langt nær nådd sommertoppen. Strendene vil være urørte, selv om sjøvannet fortsatt er for kaldt (ca. 60 grader F) for alle bortsett fra de mest hardføre svømmerne. Mars ser bare omtrent fem timer med solskinn om dagen, men i mai strekker det seg til åtte timer. I mars svever høye temperaturer nær 60 grader F, og klatrer til 72 grader F i mai. Sannsynligheten for regn erlavt disse månedene, men noen korte byger kan forekomme.

Hva du skal pakke: Lette bukser og langermede skjorter er et trygt kort. Du vil kanskje pakke noen T-skjorter, noen par skreddersydde shorts, en badedrakt og solhatt for varmere dager. For kjølige netter bør en lett jakke og et middels vekt skjerf være tilstrekkelig. Pakk med en liten paraply for vårbyger.

Gjennomsnittlige temperaturer og nedbør etter måned:

  • mars: Høy: 59 grader F; Lav: 42 grader F; Nedbør: 3,5 tommer
  • april: Høy: 64 grader F; Lav: 46 grader F; Nedbør: 3 tommer
  • mai: Høy: 72 grader F; Lav: 53 grader F; Nedbør: 2 tommer

Sommer på Amalfikysten

Dette er sesongen alle ønsker å besøke Amalfikysten. Temperaturene når langt inn på 80-tallet, dagene er lange og solrike, og hyggelige kvelder bringer kjølig bris fra havet. Havtemperaturene er fortsatt litt raske i juni (gjennomsnittet er 75 grader F), men varmes opp betraktelig i juli og august, med gjennomsnittlig hav rundt 80 grader F. Besøkende strømmer til Amalfikysten i juli og august for å slappe av på strendene., og å svømme, snorkle og dra på båttur i det klare vannet. Husk at i juli og august er dette paradiset overfylt.

Hva du skal pakke: Skreddersydde shorts, lette bukser, lette skjorter med lange og korte ermer, en badedrakt og en solhatt. Menn bør pakke krageskjorter til middager ute. Kvinner bør pakke solkjoler, lette skjørt og bluser. For en og annen kjølig kveld, ta med enlett jakke eller skjerf.

Gjennomsnittlige temperaturer og nedbør etter måned:

  • juni: Høy: 79 grader F; Lav: 60 grader F; Nedbør: 1 tomme
  • juli: Høy: 84 grader F; Lav: 64 grader F; Nedbør: 1 tomme
  • august: Høy: 85 grader F; Lav: 64 grader F; Nedbør: 1,5 tommer

Fall on the Amalfi Coast

Hvis du besøker Amalfikysten om høsten, vil du ha en helt annen ferie avhengig av måneden du velger. I begynnelsen av september er det fortsatt sommerlignende vær, selv om temperaturene i midten av måneden begynner å falle inn på 70-tallet. Dette er uten tvil den beste måneden å besøke: været er varmt, sjøene er fortsatt svømmebare, og overnattingsprisene er mye lavere sammenlignet med juli og august. Oktober er kjølig, med en og annen varm, solrik dag. November, derimot, blir rett og slett kjølig, og tilfeldigvis er også områdets mest regnfulle måned.

Hva du skal pakke: Lette bukser, lette skjorter med lange og korte ermer, skreddersydde shorts, badedrakt og solhatt. Menn bør pakke krageskjorter til middager ute. Hvis du er på besøk tidlig på høsten, vil en lett jakke og skjerf sannsynligvis være tilstrekkelig. Hvis du besøker i oktober eller november, pakk en middels vekt, vanntett jakke; et skjerf; og en paraply.

Gjennomsnittlige temperaturer og nedbør etter måned:

  • september: Høy: 80 grader F; Lav: 59 grader F; Nedbør: 3 tommer
  • oktober: Høy: 71 grader F; Lav: 52 grader F; Nedbør: 5 tommer
  • november:Høy: 62 grader F; Lav: 45 grader F; Nedbør: 6,5 tommer

Vinter på Amalfikysten

Amalfikysten om vinteren er stedet for besøkende som ønsker å komme seg vekk fra alt og tilbringe en avgjort rolig, lavmælt ferie. Fra oktober eller november og fremover vil mange restauranter og hoteller stenge for sesongen, og åpne igjen i april eller mai. Hoteller som forblir åpne vil tilby lave priser i denne perioden – bortsett fra jul og nyttår – og det er mer sannsynlig at restauranter vil ønske deg velkommen som en gammel venn. Gjennomsnittlig høye temperaturer er på 50-tallet, med laveste temperaturer ned til de lave 40-tallet og høye 30-tallet. Med kortere dager, kalde temperaturer og sporadisk regn, er dette en god sesong for vinterturer, lesing av bøker og utforsking av små kirker og museer.

Hva du skal pakke: Selv om du kanskje tar en pause og får mildt vintervær, er det best å være forberedt på alt. En middels vekt kåpe (eller en med avtagbar varm fôr) er på sin plass, det samme er en lue og skjerf. Jeans, slacks, langermede skjorter og gensere vil beskytte deg mot elementene, og det er alltid lurt å pakke og kle seg i lag. Ta med en paraply og en vanntett jakke.

Gjennomsnittlige temperaturer og nedbør etter måned:

  • desember: Høy: 56 grader F; Lav: 41 grader F; Nedbør: 5 tommer
  • januar: Høy: 54 grader F; Lav: 38 grader F; Nedbør: 4 tommer
  • februar: Høy: 55 grader F; Lav: 39 grader F; Nedbør: 4 tommer
Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslysTimer
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 54 F 4,0 tommer 10 timer
februar 55 F 4,0 tommer 11 timer
mars 59 F 3,5 tommer 12 timer
april 64 F 3,0 tommer 13 timer
mai 72 F 2,0 tommer 15 timer
juni 79 F 1,0 tommer 15 timer
juli 84 F 1,0 tommer 15 timer
august 85 F 1,5 tommer 14 timer
september 80 F 3,0 tommer 13 timer
oktober 71 F 5,0 tommer 11 timer
november 62 F 6,5 tommer 10 timer
desember 56 F 5,0 tommer 9 timer

Anbefalt: