Mars på Island: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Mars på Island: Vær- og begivenhetsguide
Mars på Island: Vær- og begivenhetsguide

Video: Mars på Island: Vær- og begivenhetsguide

Video: Mars på Island: Vær- og begivenhetsguide
Video: The Real Story of Paris Hilton | This Is Paris Official Documentary 2024, Kan
Anonim
Thingvallavatn med fjellkjedebakgrunn, Island
Thingvallavatn med fjellkjedebakgrunn, Island

I mars stiger temperaturene over hele Island, og du kan til og med se den tilfeldige personen som har på seg shorts på spesielt "varme" dager i tidlig påvente av den kommende arktiske sommeren. Selv om det kan være en eller to uvanlig varme ettermiddager, er temperaturene fortsatt kalde og det er mange snøbyger som rettferdiggjør et par støvler i kofferten.

Mars, overraskende nok, kan faktisk være en av de beste tidene å besøke Island. Du kan fortsatt delta i vinteraktiviteter som å besøke isgrottene og se nordlyset, men turgruppene vil være mindre gitt enn de fleste venter på de varme månedene for å besøke øya. Temperaturene er kalde, men du får besøke et av de mest avsidesliggende landene i all sin prakt på slutten av vinteren.

Den mørke vinteren begynner å miste mørket i mars, da det offisielt er flere timer med dagslys enn om natten. Snøen smelter definitivt på dette tidspunktet på året, men det er en sjanse for at en storm vil sprenge gjennom og stenge veier i kjølvannet. Følg nøye med på den nasjonale værnettsiden Vedur for oppdatert informasjon om veistenging.

Med tanke på den lille uforutsigbarheten som fortsatt lurer i prognosen, er det best å ikke planlegge lange turer ellerreiser til det sentrale høylandet i løpet av denne tiden. Island har et system med nødhytter tilgjengelig for villfarne turgåere i vintermånedene, men det er best å unngå farlige situasjoner.

Forut finner du alt du trenger å vite om å besøke Island i mars, fra hva du skal pakke til hendelsene som skjer rundt om i landet.

Island-været i mars

Temperaturene vil krype nærmere 40 grader Fahrenheit i løpet av mars måned, men regn med å nå laveste temperaturer under frysepunktet (rundt 28 grader Fahrenheit) over natten. Selv om du ikke vil se så mye regn som du gjør i løpet av februar, er det fortsatt mange snøstormer, tilfeldige hagltilfeller og vind som vil plage fotturene dine hvis du ikke er forberedt.

Hva skal pakkes

Lag, lag, lag-og termoundertøy. Hvis det er én ting du husker å legge i kofferten, er det termiske lag (ull eller polyester – ingen bomull!). Været endrer seg på en så massiv måte i løpet av en dag, at du vil være i stand til å fjerne noen ytre lag dersom solen skulle komme frem.

En god vanntett jakke er også nødvendig i løpet av mars, da det fortsatt er snø og regn som rammer landet. En ting som lett glemmes er en tørr bag for å holde kameraet ditt og andre digitale gjenstander trygt fra regn under improviserte stormer.

marshendelser på Island

Dagene blir lengre når mars kommer, og islendinger er ivrige etter å krype ut av vintergjemmestedene. Det skjer en rekke tidlige vårbegivenheter, spesielt i musikkområdet:

  • Mat og moroFestival: Den første helgen i mars bringer med seg en feiring av utrolig mat med lokale råvarer. Både lokale kokker og matelskere som reiser langveisfra vil møtes for å komme opp med noen svært kreative menyer.
  • Designmars: Dette er Islands årlige designuke – 25.–29. mars – som setter lokale og internasjonale kunstnere og designere i søkelyset. Uken er også vert for ulike arrangementer, workshops, utstillingsåpninger og andre utstillingsvinduer.
  • Battle of the Bands: Siden 1982 har lokale band inntatt scenen med den hensikt å ta hjem "Beste band"-tittelen. På listen over tidligere vinnere finner du Of Monsters and Men. I år arrangeres showene mellom 21. og 28. mars på Harpa.
  • Reykjavik Folk Festival: Holdes på Kex Hostel, Reykjavik Folk Festival arrangeres 1.-3. mars. Arrangementet bringer artister fra hele landet til et sted kjent for å bringe lokalbefolkningen og reisende sammen over mat og utmerket øl.
  • Moustache March: På samme måte som mange andre mennesker feirer No-Shave-november, liker islendinger å delta i en fantastisk månedlang begivenhet som kalles Moustache March. Det er akkurat det det høres ut som det er.

reisetips for mars

  • Sørg for at du leier en bil med 4WD for å gjøre det lettere å navigere på mørke, isete veier.
  • Ha en reserveplan hvis du vil campe - været vil ofte ikke samarbeide, og du vil gjerne holde deg innendørs.
  • Du kan fortsatt se nordlyset til tider gjennom hele måneden.
  • Sjekk den lokale værstasjonen ofte.

Anbefalt: