Desember i Montreal: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Desember i Montreal: Vær- og begivenhetsguide
Desember i Montreal: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Montreal: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Montreal: Vær- og begivenhetsguide
Video: HALIFAX FOOD GUIDE (Must-Try Food & Drink in NOVA SCOTIA) 🦀 | Best CANADIAN FOOD in Atlantic Canada 2024, Kan
Anonim
Montreals skyline om vinteren
Montreals skyline om vinteren

Montreal er en av Canadas største byer og fungerer som en av Quebecs kulturelle knutepunkter. Men på grunn av sin posisjon på Hochelaga-skjærgården, opplever byen lange, iskalde vintre, preget av intens kulde og tung snø.

Til tross for dette kan byen være et morsomt og romantisk sted å feire sesongen, forutsatt at du holder deg varm nok! Montreal er spesielt vakkert i desember ettersom byen lyser opp for juleferien og besøkende kan nyte lysshow, vindusutstillinger, skøyter og gode shoppingmuligheter.

Montreal-været i desember

Montreals fuktige kontinentale klima gjør at byen opplever kalde vintre og varme somre. Temperaturer i løpet av denne måneden er i gjennomsnitt bare 22 grader Fahrenheit (-5 grader Celsius). I tillegg overstiger temperaturen i desember aldri frysepunktet i 19 dager i måneden.

  • Gjennomsnittlig høy: 28 grader Fahrenheit (-2 grader Celsius)
  • Gjennomsnittlig lav: 16 grader Fahrenheit (-8 grader Celsius)

Mens januar og februar i Montreal er de snørikeste månedene, har desember også sin rimelige andel av pudder. Montreal mottar vanligvis rundt 23 tommer snø, med et lag på 10 tommer snø på bakken ved månedens slutt og snøstormer, som kanta med store mengder snø, er ikke uvanlig. Besøkende kan forvente regn omtrent åtte dager i måneden i løpet av desember.

Hva skal pakkes

Montreal har kalde, snørike vintre og minusgrader kan føles kaldere på grunn av vindavkjølingsfaktoren. Men temperaturene er ikke nødvendigvis ubehagelige hvis du er forberedt. Besøkende til Montreal i desember bør være klare for en rekke temperaturer ved å pakke klær som kan legges på lag. Varmt vær på denne tiden av året er uvanlig, men det kan skje.

Hvis du ikke er vant til et nordlig klima, sørg for at du er forberedt på den ekstreme kulden, isen og snøen du kan møte i Montreal i desember. Riktig vinterbruk er et must, og lag er nøkkelen. I tillegg til å holde kroppen varm og isolert, gir lag fleksibilitet avhengig av klimaet du er i. Dette er for eksempel nyttig hvis du skal være innendørs og utendørs hele dagen.

Desember-arrangementer i Montreal

Byen gløder av julelys, og det er høytidsfestligheter å delta på hver dag i desember. Montreals kalde vær motvirkes av en begivenhetsfylt høytid.

  • Joyeux Décembre!: I desember er Mont-Royal Avenue livlig med høytidsfestligheter, inkludert lysutstillinger og musikk.
  • Saint Joseph's Oratory: Basilikaen har alltid spesielle arrangementer planlagt i hele desember.
  • Nisseparade: En begivenhet for alle aldre, denne paraden er en tradisjon i Montreal og markerer starten på høytiden.

desemberReisetips

  • 25. desember er en lovfestet helligdag hvor stort sett alt er stengt.
  • Boxing Day 26. desember er også en lovfestet helligdag i Montreal og hele Quebec for de fleste unntatt de i detaljhandelen. På denne dagen tilbyr butikker vanligvis årets største salg.
  • Montreal har et omfattende underjordisk stinettverk som gir dekket tilgang til butikker, restauranter, metrostasjoner og store attraksjoner. Dette kommer godt med i byens kaldere måneder.
  • I løpet av en time eller to fra Montreal kan du finne noen av de beste skistedene som østlige Canada har å tilby, som Mont Tremblant. Hvis du er villig til å dra ut av byen, er disse Montreal-dagsturene en utmerket måte å avrunde desemberbesøket ditt til Montreal-området.
  • Det tar omtrent tre timer å kjøre til Quebec City, hovedstaden i provinsen, men det er verdt turen hvis du vil presse deg inn i en annen kanadisk by.
  • Hvis du planlegger å bli værende i Montreal, er det en rekke utendørs skøytebaner, inkludert en ved den tidligere olympiske landsbyen og Bonsecours-bassenget nær Old Montreal.

Anbefalt: