Vinter i Canada: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Vinter i Canada: Vær- og begivenhetsguide
Vinter i Canada: Vær- og begivenhetsguide

Video: Vinter i Canada: Vær- og begivenhetsguide

Video: Vinter i Canada: Vær- og begivenhetsguide
Video: Top 7 Places to Visit in CANADA | 4K Travel Guide 2024, Mars
Anonim
Ottawa-vinter
Ottawa-vinter

Vinteren kan virke som et uheldig tidspunkt å besøke Canada – og det blir ganske kaldt i mange deler av landet mellom desember og slutten av mars. Men det betyr ikke at du bør utelukke et vinterbesøk - spesielt hvis du pakker deretter. For ikke å nevne, Canada er hjemsted for noen utmerkede ski- og snowboardkjøring, i tillegg til gode muligheter for vintervandring, trugeturer, langrenn, skøyter og mange andre aktiviteter i kaldt vær. I tillegg kan prisene for hotellrom og attraksjoner være lavere siden vinteren regnes som lavsesong for reiser i de fleste deler av Canada.

Canada-været om vinteren

Toronto Frozen
Toronto Frozen

Vinteren er ganske kald de fleste steder i Canada til midten av mars, bortsett fra kysten av British Columbia hvor vintrene er relativt moderate. Whistler (som er to timer inn i landet fra Vancouver), derimot, får ganske mye snø, noe som gjør det til en viktig skidestinasjon gjennom tidlig på våren og noen ganger inn i mai. I innlandet nær fjellet kan vintrene være lange. Jo høyere høyde (Banff og Canmore), jo mer snø kan du forvente (noen ganger to fot så sent som i april).

Øst-Canada, inkludert Toronto og Montreal, har en kortere, kald vinter med minusgrader fra kl. Desember til slutten av februar (og noen ganger til begynnelsen av mars hvis det er en spesielt dårlig årstid, værmessig). Minst ett eller to snøfall på åtte tommer eller mer vil sannsynligvis komme rundt begynnelsen av året.

Her er en rask titt på gjennomsnittstemperaturer i januar for referanse som vil gi deg en bedre ide om hvordan vinteren kan føles over hele landet.

  • Vancouver: Høy på 44 grader Fahrenheit (6 grader Celsius); lavt på 37 grader Fahrenheit (2 grader Celsius)
  • Calgary: Høy på 27 grader Fahrenheit (-2 grader Celsius); lavt på 7 grader Fahrenheit (-13 grader Celsius)
  • Toronto: Høy på 31 grader Fahrenheit (0 grader Celsius); lavt på 19 grader Fahrenheit (-7 grader Celsius)
  • Montreal: Høy på 24 grader Fahrenheit (-4 grader Celsius); lavt på 11 grader Fahrenheit (-11 grader Celsius)
  • Ottawa: Høy på 22 grader Fahrenheit (-5 grader Celsius); lavt på 6 grader Fahrenheit (-14 grader Celsius)

Hva skal pakkes

Uansett hvilken kanadiske vinterdestinasjon, vil du sørge for at du har varme klær klare til å legges i kofferten, samt vanntette ytre lag. Du vil gjerne pakke en vinterjakke med hette, ideelt sett noe som også tåler vind og snøfall. Sørg i tillegg for å ta med lue, votter og skjerf, solide vinterstøvler, vest, langermede skjorter og andre ting som kan legges på lag for å sikre varme på de kaldeste dagene. Hvis du skal gå på ski eller vintertur, termisk undertøy ogtykke sokker er også en god idé.

Vinterarrangementer i Canada

Bare fordi det er kaldt ute, betyr ikke at Canada senker farten når det kommer til morsomme ting å gjøre. Det er et bredt spekter av festivaler som finner sted gjennom hele vintersesongen, og her er noen av de beste.

Winterlude: Kaldt vær holder ingen tilbake fra å ha det gøy i snøen når det kommer til Ottawas årlige Winterlude-festligheter. De fleste festivalaktiviteter er gratis og finner sted i Ottawa-Gatineau-regionen i løpet av de tre første helgene i februar. Du kan forvente isskulpturer, snøskulpturer, ski- og snowboardtimer, liveopptredener og sjansen til å gå på skøyter på Rideau Canal Skateway – verdens største naturlig frosne skøytebane.

Ice on Whyte: Edmonton er vertskap for Ice on Whyte-festivalen hver vinter, som fokuserer på en isskjæringskonkurranse med noen av de beste isskjærerne fra hele verden. Men det er ikke alt. Gjestene kan også delta i isskjæringstimer, ta en drink i isbaren, kose seg ved en bålplass, ta en matbit fra en foodtruck og mye mer.

Carnaval de Québec: Quebec City er hjemsted for et av verdens største vinterkarnevaler med alt fra livlige nattparader og snøskulpturer, til show, skøyter, lokal mat og mer. Moroa finner sted fra slutten av januar til midten av februar med aktiviteter og arrangementer i hele byen.

Aurora Winter Festival: Vancouver er der du finner den årlige Aurora Winter Festival, somfinner sted mot slutten av november og varer til begynnelsen av januar. I tillegg til en festlig atmosfære takket være en overflod av blinkende lys, er det markedsboder å bla, fornøyelsesturer, levende underholdning, mathytter og en skøytedam å nyte.

Frostival: Denne festivalen i Fredericton finner sted over tre helger mellom januar og februar og gir besøkende sjansen til å omfavne vintersesongen. Atlantic Canadas største vinterfeiring inkluderer mer enn 150 arrangementer, fra teaterforestillinger og familieaktiviteter til en musikkfestival, kulturelle opplevelser og sportskonkurranser.

South Shore Lobster Crawl: Hele februar måned er viet til alt som har med hummer å gjøre under denne Nova Scotia-festivalen. Kom sulten for å oppleve mer enn 150 hummer-infunderte menyer, arrangementer, opplevelser og aktiviteter i havner mellom Barrington, "The Lobster Capital of Canada" og Peggy's Cove. Kok deg ned på en hummerrulle eller to, dra på hummerturné og nyt liveopptredener gjennom hele festen.

Montréal en Lumière: Denne morsomme festivalen i Montreal kombinerer god mat, utendørs festligheter, interaktiv belysning og et kulturelt program. Noen av de beste lokale og internasjonale kokkene serverer sine beste retter, mens festivalgjengere kan også nyte levende musikk, aktiviteter for barn, varmestasjoner og marshmallow-steking, barer og foodtrucks. Alt kulminerer med La Nuit Blanche, en hele natten kunst- og kulturbegivenhet for alle aldre.

Vinterreisetips

  • Populære skidestinasjoner somBanff og Lake Louise langs Rockies kommer til liv på denne tiden av året, så de kan faktisk bli dyrere siden det er høysesong for vintersport.
  • Andre deler av Canada kan imidlertid oppleve lavere priser på hotellrom og flyreiser, noe som gjør vinteren til en mer økonomisk reisetid.
  • Uansett hvor du reiser i Canada om vinteren, sørg for å sjekke været mens du pakker slik at du har en mer konkret idé om hva du kan forvente når det gjelder temperaturer.

Anbefalt: