Været og klimaet på Island

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet på Island
Været og klimaet på Island

Video: Været og klimaet på Island

Video: Været og klimaet på Island
Video: Staying at a $70,000,000 Private Island Estate Owned by French Royalty 2024, April
Anonim
Islands vær etter sesong
Islands vær etter sesong

Hvis du planlegger å besøke Island, er de mest populære reisetidene i sommermånedene mai til august, da du kan nyte mye dagslys. Desember er også populær for vinterferien og å se nordlyset, selv om det vil være ganske mørkt i løpet av den tiden, og du vil se veldig lite eller noe sollys i det hele tatt.

Island, nær polarsirkelen, har faktisk et kaldt, temperert klima på grunn av den nordatlantiske strømmen som fører Golfstrømmen med varmt vann nordover. Det betyr at selv om vintrene er kalde, opplever Island generelt høyere gjennomsnittstemperaturer enn andre steder i verden som ligger på en lignende breddegrad.

Island sitt klima inkluderer forhold som er typiske for et nordisk land, men det er noen variasjoner mellom ulike deler av øya: Sørkysten har en tendens til å være varmere, våtere og mer vind enn nord, og snøfall om vinteren er mer vanlig i nord enn i sør. Island er kjent som landet med is og ild på grunn av sine mange vulkaner, og er alltid utsatt for muligheten for vulkansk aktivitet.

Islands temperaturer når til tider ekstreme. I 1939 registrerte øynasjonen en høyde på 86,9 grader Fahrenheit (30,5 grader Celsius) på den sørøstlige kysten, og Grímsstaðir inordøst for Island dykket langt ned til minus 36,4 grader Fahrenheit (minus 38 grader Celsius) i 1918. Reykjavik, Islands hovedstad og største by, nådde 76,6 grader Fahrenheit (24,8 grader Celsius) i 2004 og minus 12,1 grader Fahrenius (minus 24,5 grader Celsius) i 1918.

Raske klimafakta

  • Heteste måned: juli (57 F / 14 C)
  • Kaldeste måned: januar og februar (36 F / 2 C)
  • Våteste måned: september (4,6 tommer)

Vår på Island

Våren kan være den beste tiden på året å besøke Island, bortsett fra den travle turistsesongen om sommeren - på grunn av det skarpe været, normale dagslys (sammenlignet med Nord-Amerika) og betydelig billigere priser for overnatting, flyreiser, og reise.

Våren kommer først i april, og bringer med seg varmere temperaturer og de første tegnene til grønt gress og blomster. Reisende kan fiske, gå på hval- og fugletitting, golf, ridetur gjennom det tøende landskapet, eller til og med besøke en skihytte utenom sesongen for å se snøen smelte fra fjellene.

What to pack: Temperaturgjennomsnitt varierer fra 39 grader Fahrenheit (4 grader Celsius) i begynnelsen av april til 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius) i begynnelsen av juni, så du Jeg må fortsatt pakke varmere klær, spesielt for de litt kaldere kveldene.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • mars: 38 F (3 C) / 30 F (minus 1 C)
  • april: 43 F (6 C) / 34 F (1 C)
  • mai: 48 F (9 C) / 40 F (4 C)

Sommer på Island

Sommeren er høydepunktet av turistsesongen på Island, og midtsommer - i hele juni og juli - overtar dagslyset i en tid kjent som midnattssolen, når det praktisk t alt ikke er nattemørke.

Det er mange utendørsaktiviteter som ridning, fotturer og til og med svømming, men mange teatre, operaer og symfoniforestillinger er avbrutt i denne travle tiden av året når islendinger tar sommerferien.

What to Pack: Det blir aldri virkelig varmt på Island på grunn av Golfstrømmen som bringer kjøligere luft inn i landet gjennom hele den nattløse sommeren, så ta med en lett jakke selv i varmeste årstiden.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • juni: 54 F (12 C) / 46 F (8 C)
  • juli: 57 F (14 C) / 49 F (9 C)
  • august: 55 F (13 C) / 47 F (8 C)

Fall in Iceland

Når september nærmer seg, slutter turistsesongen brått og mange museer utenfor Reykjavik stenger til sommeren etter. Men det er fortsatt mye å gjøre på høsten.

Husk at fordi Golfstrømmen bringer mildere luft fra Atlanterhavet i kontakt med kaldere arktisk luft, er himmelen ofte overskyet med drivende vind og regn og brå værskifter - du kan bare oppleve fire årstider i en dag! Sørg for å planlegge på forhånd slik at du kan være trygg.

Oktober til desember er også regntiden på Island, noe som gjør utendørseventyr vanskeligere å finne. Likevel, med kulturelle begivenheter som skuespill, musikaler ogorkesteropptredener gjenopptas utenom sesongen, det er mye å underholde deg gjennom hele høsten.

Hva du skal pakke: Du må pakke en rekke klær for høsten, gitt variasjonen i været. Uansett hva, er det den våteste sesongen på Island, så skikkelig vanntette klær, spesielt en kåpe og støvler, er et must.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • september: 50 F (10 C) / 42 F (6 C)
  • oktober: 44 F (7 C) / 36 F (2 C)
  • november: 39 F (4 C) / 30 F (minus 1 C)

Vinter på Island

Prisene på flybillett er drastisk lavere i vintersesongen på grunn av nedgang i turister som reiser til landet, men husk at jule- og feriereiser fortsatt vil være litt dyrere enn andre reisedager utenom peak.

Om midvinteren er det også en periode uten sollys, og mørke råder under et fenomen kjent som Polar Nights, som er en perfekt tid for å se nordlyset (Nordlys).

Takk til luften fra Golfstrømmen er vintrene vanligvis mildere enn andre steder i verden. Faktisk er vinteren i New York mye kaldere selv om det teknisk sett er lenger sør på kloden.

Hva du skal pakke: Pakk varme lag, inkludert gensere, flere baselag og en kraftig frakk eller jakke. Solid, varmt fottøy er også et must.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • desember: 36 F (2 C) / 29 F (minus 1 C)
  • januar: 36 F (2 C) / 28 F (minus 2 C)
  • februar: 36 F (3 C) / 28 F (minus 2 C)

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys

Måned Gj.sn. Høy Gj.sn. Lav Gj.sn. Nedbør Gj.sn. Sollys
januar 36 F (2 C) 28 F (minus 2 C) 4 tommer 5 timer
februar 36 F (2 C) 28 F (minus 2 C) 4,3 tommer 8 timer
mars 38 F (3 C) 30 F (minus 1 C) 3,7 tommer 12 timer
april 43 F (6 C) 34 F (1 C) 2,9 tommer 16 timer
mai 48 F (9 C) 40 F (4 C) 2,3 tommer 18 timer
juni 54 F (12 C) 46 F (8 C) 2,1 tommer 21 timer
juli 57 F (14 C) 49 F (9 C) 2,7 tommer 19 timer
august 55 F (13 C) 47 F (8 C) 3,5 tommer 16 timer
september 50 F (10 C) 42 F (6 C) 4,6 tommer 13 timer
oktober 44 F (7 C) 36 F (2 C) 4,5 tommer 9 timer
november 39 F (4 C) 30 F (minus 1 C) 4,2 tommer 6 timer
desember 36 F (2 C) 29 F (minus 2 C) 4.1tommer 4 timer

nordlys på Island

Vinteren er kanskje den kaldeste tiden å besøke Island, men en av de største trekkplastrene på denne tiden av året er sjansen til å se nordlyset, eller nordlyset. De mørkeste månedene desember, januar og februar er den beste tiden å besøke for dette naturfenomenet, men sesongen varer fra oktober til april. Du må komme deg vekk fra Reykjavik for å se dem, og flere forskjellige turselskaper tilbyr nordlyspakker. Hvis du planlegger å besøke Island om vinteren for å se lysene, se på månekalenderen før du fullfører reiseplanene dine, fordi å besøke Island under en nymåne vil gi deg en bedre sjanse til å se dem.

Anbefalt: