Hvor kan du se delfiner i New Zealand
Hvor kan du se delfiner i New Zealand

Video: Hvor kan du se delfiner i New Zealand

Video: Hvor kan du se delfiner i New Zealand
Video: ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! 2024, Kan
Anonim
Delfiner i Bay Of Islands
Delfiner i Bay Of Islands

Mange arter av delfiner kan bli funnet i farvannet rundt New Zealand. Opptil 13 arter er registrert: Disse inkluderer svært sjeldne arter som bare finnes i New Zealand (Hectors delfiner og dens underart, Maui-delfinen), samt skapninger som mange ikke skjønner at de faktisk er delfiner, som spekkhoggere og grindehvaler. Andre delfinarter som finnes her inkluderer vanlige delfiner, flaskenesedelfiner og mørke delfiner.

Det er ikke uvanlig å se delfiner fra New Zealands strender: Se ut mot havet, og du kan godt se en pod. For å få en bedre oversikt over disse grasiøse skapningene, er delfin-spotting cruise på små fartøyer tilgjengelig rundt om i landet. På andre turer kan du se dem sammen med andre marine dyr og fugler, samt på vei til andre attraksjoner.

Mens mange reisende foretrekker å komme til New Zealand i de varmere månedene (oktober til mars), har du størst sjanse for å se delfiner fra sen høst til sen vinter (mai til juli). På dette tidspunktet er det noen trekkende hvaler og spekkhoggere.

Her er noen av de beste stedene å se delfiner i New Zealand.

Bay of Islands, Northland

Kraftig
Kraftig

The Bay of Islands-regionen i Northland'søstkysten er en av Nord-New Zealands mest populære reisemål - og et cruise på delfiner er et flott tillegg til strandtid. Siden Northland er en subtropisk region, er vannet her skjermet, rolig og ganske varmt. Både flaskenese og vanlige delfiner kaller dette stedet hjemmet, og gjør en og annen spekkhogger. Et cruise til Hole in the Rock, like ved Cape Brett, er en flott måte å oppdage delfiner og nyte utsikten over hele Bay of Islands.

Hauraki Gulf, Auckland

Delfiner som svømmer i havet
Delfiner som svømmer i havet

I Hauraki-bukten utenfor Auckland kan du få øye på både delfiner (vanlig, flaskenese og spekkhoggere) og hvaler (sei, våge og Byrde). I tillegg til dedikerte delfinsafari-cruise i bukten, forbinder ferger flere øyer utenfor kysten – inkludert Waiheke Island og Rangioto – med sentrale Auckland.

Tauranga, Bay of Plenty

Høy vinkel utsikt over havet og byen mot himmelen
Høy vinkel utsikt over havet og byen mot himmelen

Tauranga, i Bay of Plenty-regionen på Nordøya, er beskyttet av en skjermet havn som også er en travel havn. Hvis du reiser ut til det åpne havet utenfor, er det en god sjanse for at du vil se vanlige delfiner og spekkhoggere, samt knølhval (i trekksesongen), grindhval, blåpingviner, pelssel og et mangfold av fugleliv.

Marlborough Sounds

luftfoto av Queen Charlotte Sound i Marlborough Sounds
luftfoto av Queen Charlotte Sound i Marlborough Sounds

Spekkhoggere, så vel som Flaskemose, vanlige, mørke og sjeldne Hectors delfiner lever i lydene. Mens du sikkert kan se dem jage Interislander-fergensom reiser mellom Wellington og Picton, er et dedikert cruise for dyreliv verdt. Småbåtcruise fra Picton stopper ofte på Motuara Island, et fuglereservat nær inngangen til Queen Charlotte Sound. Alternativt kan du få øye på de fantastiske skapningene på Pelorus Mail Boat, som går fra den mindre byen Havelock og reiser gjennom Pelorus Sound.

Kaikoura, North Canterbury

en belg med mørke delfiner som svømmer under vann
en belg med mørke delfiner som svømmer under vann

Den lille byen Kaikoura, nord i Canterbury på øvre Sørøya, er bedre kjent som et hvalsafari, men du kan lett se delfiner her også. Mellom det snødekte Kaikoura-området og Stillehavet trekker en dyp grøft utenfor kysten og møtet mellom varme og kalde havstrømmer marint liv året rundt. Mest vanlig er de mørke delfinene; blåsvart i fargen, de er vanligvis mindre enn vanlige delfiner eller delfiner.

Banks Peninsula, Canterbury

Par med Hectors delfiner som svømmer i havet
Par med Hectors delfiner som svømmer i havet

Banks Peninsula er den buleformede halvøya som strekker seg ut av fastlandet øst for Christchurch. Vannet her er et av de få stedene i verden hvor Hectors delfiner kan sees. De er verdens minste og sjeldneste delfin. Hectors delfiner vokser til bare fem fot lange, og har svarte og hvite markeringer og en avrundet ryggfinne. Havkajakkpadling er en god måte å se dem på, og potensielt mindre påtrengende for de små skapningene enn en tur på en større båt.

Otago Peninsula, Dunedin

Akort kjøretur fra Dunedin by på nedre Sørøya, er Otago-halvøya et paradis for fugle- og dyrelivelskere. I tillegg til pingviner, albatrosser og seler, kan delfiner (spesielt flaskenese og mørke) finnes i det kalde vannet utenfor halvøya. Belg kan noen ganger også sees utenfor Dunedins St Clair-strand.

Rakiura/Stewart Island

ryggfinner av en belg med delfiner som bryter vannet med en solnedgang og øyer i bakgrunnen
ryggfinner av en belg med delfiner som bryter vannet med en solnedgang og øyer i bakgrunnen

New Zealands "tredje" hovedøy, Rakiura/Stewart Island, ligger utenfor bunnen av Sørøya, og er et bra sted å se flaskenesedelfiner. Relativt få internasjonale reisende gjør det så langt sør (faktisk er det ikke mange innenlandske besøkende fra New Zealand som gjør det heller), men de som gjør det blir tiltrukket av naturen. Rundt 85 prosent av Rakiura er nasjonalparkland. Delfiner kan noen ganger sees på en times fergeoverfart mellom Bluff på Sørøya og Oban på Rakiura.

Anbefalt: