September i Paris: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

September i Paris: Vær- og begivenhetsguide
September i Paris: Vær- og begivenhetsguide

Video: September i Paris: Vær- og begivenhetsguide

Video: September i Paris: Vær- og begivenhetsguide
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, Kan
Anonim
Utsikt over Triumfbuen og Eiffeltårnet om høsten
Utsikt over Triumfbuen og Eiffeltårnet om høsten

September har alltid vært en kjær og spennende tid i Paris, lysets by. Det er en følelse av overgang som mange synes er spennende og stimulerende, ettersom sommerlatskap kulminerer og en bølge av energi fra la rentrée – et veldig fransk konsept som kan oversettes omtrent som «tilbake til skolen», men som også angår voksne – faller over byen. På denne tiden av året kommer alt ut av sommerferiemodus, fra butikker gjenåpner til politikere kommer tilbake på jobb og aviser som sliper ut tykkere opplag igjen. Enda mer enn 1. januar nyttår i Paris, er september byens de facto nouvel an.

Når høysesongen for turister nærmer seg, tar fly- og hotellprisene en dukkert, men været er fortsatt behagelig varmt med mindre sjanse for en hetebølge. Den avslappede sommerferie-stemningen holder seg fortsatt rundt i byen, men de fleste parisere er tilbake i byen, og skaper en interessant blanding av moro og autentisitet. De som ønsker å unngå de trange forholdene i høysesongen kan oppleve at september er en av de beste tidene i lavsesongen å besøke. Sent i september er sannsynligvis det beste valget for å unngå slutten av høysesongen.

Paris i september
Paris i september

Paris-været innseptember

September i Paris er behagelig varm, om enn litt fuktig. Regnbyger er vanlig, men kommer vanligvis i korte og kraftige støt i stedet for å vare en hel dag. Hetebølgene som ofte preger sommermånedene med trykkende varme dager - klimaanlegg er ikke et husholdningsapparat i Paris - har stort sett avtatt når september kommer, så du kan komfortabelt gå rundt på dagtid uten å brenne opp.

Den gjennomsnittlige høye temperaturen starter på 73 grader Fahrenheit (23 grader Celsius) i begynnelsen av måneden, men synker til 66 grader Fahrenheit (19 grader Celsius) mot slutten. Nettene kan også være kjølige, med en gjennomsnittlig lav temperatur på 54 grader Fahrenheit (12 grader Celsius) gjennom hele måneden.

Det er omtrent 23 prosent sjanse for å oppleve en regnværsdag i Paris i september, så hvis du er der i mer enn noen få dager, vil du sannsynligvis se i det minste noe nedbør. Det er nok av innendørsaktiviteter for å underholde reisende i Paris på en regnværsdag, fra museer til sjarmerende bistroer, så hold reiseruten din fleksibel i tilfelle du må gjøre en endring i siste liten for å imøtekomme været.

Hva skal pakkes

Siden september er slutten av sommeren i Paris, er solrike og lune dager de mest sannsynlige. Du bør pakke lette lag som er enkle å fjerne for både sol og kjøligere forhold. Ikke glem å ta med hatt eller visir, solbriller og annet utstyr for klare dager når du ønsker å slappe av i en av Paris' beste parker og hager. En gjenbrukbar vannflaske hjelper å sparepenger og plast, siden flaskevann kan være dyrt i Paris. Du kan fylle den opp med vann fra springen fra hotellet eller en hvilken som helst restaurant, eller bruke en av drikkefontenene som er spredt rundt i byen – noen av dem tar til og med ut sprudlende vann.

En lett jakke som er vannavstøtende er ideell, ikke bare for å holde deg varm om kveldene, men også for å ta på deg i tilfelle du havner i en plutselig dusj. En paraply vil også være nyttig, men hvis du har begrenset plass, er de enkle å kjøpe på gaten når regnet begynner å falle.

Ta med et par gode, solide gåsko. Besøk til Paris involverer vanligvis mye rusling, og Paris metro er beryktet for sine tilsynelatende endeløse tunneler og trapper. Ikke la blemmer og verkende føtter ødelegge det som ellers ville vært en fantastisk tur.

Neptunfontenen på eiendommen til Château de Versailles, sett på høsten
Neptunfontenen på eiendommen til Château de Versailles, sett på høsten

September-arrangementer i Paris

  • Jazz à la Villette: Denne årlige jazzfestivalen finner sted 4.–13. september 2020, i Villette Park i det 19. arrondissement. Noen konserter finner sted ute for å dra nytte av sommerkveldene, mens andre er inne i den nydelige Paris Philharmonic-bygningen, som ligger i samme park.
  • Paris Design Week: Paris Design Week er en internasjonal festival dedikert til interiørdesign. Spillesteder over hele Paris blir til utstillingsrom og konseptbutikker som viser de siste kunstverkene av designere fra hele verden. Arrangementet 2020 er gjort om til et digit alt format og finner sted fra kl4.–18. september.
  • Techno Parade: Elskere av elektronisk musikk kan ta en pause fra nattklubber og danse i gatene på denne årlige Paris-festivalen. Techno Parade starter på Place de la Nation og har massive flottører med anerkjente DJ-er. Techno Parade 2020 er avlyst, men returnerer i september 2021.
  • The Paris Autumn Festival: Siden 1972 har Paris Autumn Festival eller "Festival d'Automne à Paris" brakt inn ettersommersesongen med et smell ved å fremheve noen av de mest overbevisende verkene innen samtidskunst, musikk, kino, teater og andre former. Den starter i september hvert år og varer gjennom vinteren.
  • Fête de Jardins: Fête de Jardins-eller Paris Garden Festival-er en helgelang botanisk begivenhet som finner sted i september hvert år. Hager rundt om i byen som vanligvis er stengt for publikum åpner gratis, mens byens mest populære hager arrangerer spesielle arrangementer for å feire høstens blomster og Paris-løvverk.

Reisetips for september

  • Siden innbyggere rundt om i Frankrike og Europa er på vei tilbake til jobb og skole i september, kan du ofte finne gode tilbud på fly og hoteller gjennom hele måneden, spesielt i siste halvdel av september.
  • Paris' mange trekantede bulevarder begynner å bli ravgult, rødt og oransje i løpet av september, noe som gjør det til en av de mest slående månedene å nyte en spasertur rundt i byen.
  • Champagne-regionen i Frankrike - der den verdensberømte boblende drikken produseres - er en enkel dagstur unnaParis. Druehøsten starter vanligvis i midten av september, så det er en perfekt utflukt for å rømme fra byen.
  • September kan også være en ideell tid for å oppleve et cruise på Seinen, spesielt på varme dager når brisen fra vannet byr på en kjærkommen frist.
  • September gir besøkende de ideelle temperaturene for å ta en spasertur rundt Paris, så lenge været holder seg tørt.

Anbefalt: