Været og klimaet i Sør-Afrika

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Sør-Afrika
Været og klimaet i Sør-Afrika

Video: Været og klimaet i Sør-Afrika

Video: Været og klimaet i Sør-Afrika
Video: Afrikas regnskog stabiliserer klimaet 2024, Kan
Anonim
luftfoto av Cape Town, Sør-Afrika
luftfoto av Cape Town, Sør-Afrika

De fleste utenlandske besøkende tenker på Sør-Afrika som et land gjennomvåt av evig solskinn. Men med en total landmasse på over 470 900 kvadratkilometer, er det ikke så lett å oppsummere Sør-Afrikas vær. Det er et land med tørr ørken og frodige tropiske kyster, med temperert skog og snødekte fjell. Avhengig av når du reiser og hvor du drar, er det mulig å møte nesten alle slags værekstremiteter.

Selv om det er vanskelig å generalisere Sør-Afrikas vær, er det noen få absolutter som gjelder over hele landet. I motsetning til Afrikas ekvatoriale land, hvor året er delt inn i regntunge og tørre årstider, har Sør-Afrika fire årstider – sommer, høst, vinter og vår – bare de er vendt fra årstidene på den nordlige halvkule. Sommeren varer fra desember til februar, og høsten strekker seg fra mars til mai før vinteren tar over fra juni til august, mens våren bringer oppblomstring mange steder i september og oktober. For det meste av landet faller regnet vanligvis sammen med sommermånedene, selv om Western Cape (inkludert Cape Town) er et unntak fra denne regelen.

Deler av Sør-Afrika ser sommerhøyder komme opp til 81 grader Fahrenheit (28 grader Celsius), medgjennomsnitt nærmere 77 grader Fahrenheit (25 grader Celsius), mens de milde vintrene produserer gjennomsnittlige høyder på omtrent 63 grader Fahrenheit (17 grader Celsius). Selvfølgelig endrer disse gjennomsnittene seg dramatisk fra region til region. Generelt sett er temperaturene ved kysten mer konsistente gjennom hele året, mens de tørre og fjellrike områdene i innlandet ser de største svingningene i sesongmessige temperaturer. Uansett når eller hvor du reiser i Sør-Afrika, er det en god idé å pakke for alle anledninger. Selv i Kalahari-ørkenen kan nattetemperaturene falle under frysepunktet.

Populære byer i Sør-Afrika

Cape Town

Cape Town ligger helt sør i landet i Western Cape, og har et temperert klima som ligner på Europa eller Nord-Amerika. Somrene er varme og generelt tørre, og til tider har byen vært plaget av tørke. Vintrene i Cape Town kan være direkte kalde, og mesteparten av byens regn faller på denne tiden. Skuldersesongene er ofte de hyggeligste. Takket være eksistensen av den kalde Benguela-strømmen, er vannet rundt Cape Town alltid kjølig. Klimaet for det meste av Garden Route er likt klimaet i Cape Town.

Durban

Durban, som ligger i den nordøstlige provinsen KwaZulu-Natal, nyter et tropisk klima og vær som forblir ganske varmt hele året. Om sommeren kan temperaturene være svulmende, og luftfuktigheten er høy. Regnet kommer med de høyere temperaturene, og tar vanligvis form av korte, skarpe tordenbyger sent på ettermiddagen. Vintrene er milde, solrike og vanligvis tørre. Igjen, den mest hyggelige tiden på året å besøke er vanligvis om våren eller høsten. Det indiske hav vasker Durbans kyster. Havet er positivt varmt om sommeren og forfriskende kjølig om vinteren.

Johannesburg

Johannesburg ligger i Gauteng-provinsen i det nordlige indre. Somrene her er generelt veldig varme og fuktige og faller sammen med regntiden. I likhet med Durban, ser Johannesburg sin del av spektakulære tordenvær. Vintrene i Johannesburg er moderate, med tørre, solfylte dager og kjølige netter. Mens Kruger nasjonalpark tilbyr safarimuligheter året rundt, foretrekker mange de tørre, milde vintermånedene fremfor de våtere sommermånedene.

Drakensbergfjellene

I likhet med Durban ligger Drakensberg-fjellene i KwaZulu-Natal. Imidlertid betyr deres økte høyde at selv på høysommeren tilbyr de et pusterom fra de varme temperaturene på kysten. Nedbøren kan være betydelig her i sommermånedene, men for det meste er tordenværene ispedd perfekt vær. Vintrene er tørre og varme om dagen, selv om nettene ofte er iskalde i høyereliggende områder og snø er vanlig. April og mai er de beste månedene for fotturer i Drakensberg.

The Karoo

Karoo er en enorm region med semi-ørken villmark som dekker rundt 153 000 kvadratkilometer kvadratkilometer og spenner over tre provinser i sentrum av Sør-Afrika. Somrene i Karoo er varme, og regionens begrensede årlige nedbør forekommer på denne tiden. Rundt den nedre oransjeVed elveområdet overstiger temperaturene ofte 104 grader Fahrenheit (40 grader Celsius). Om vinteren er været i Karoo tørt og mildt. Den beste tiden å besøke er mellom mai og september når dagene er varme og solrike. Vær imidlertid oppmerksom på at nattetemperaturene kan synke dramatisk, så du må pakke ekstra lag.

Vår i Sør-Afrika

Våren er en ekstremt hyggelig tid å besøke Sør-Afrika. Fra og med september stiger temperaturen vanligvis over 60 grader Fahrenheit (16 grader Celsius) i Cape Town og til nesten 80 grader Fahrenheit (27 grader Celsius) i Pretoria. Temperaturene fortsetter å stige utover sesongen ettersom regnet minker, noe som gjør dette til en flott årstid for å utforske landet.

Hva du skal pakke: Pakkelisten din for høsten bør inneholde noe av de lettere klærne du vil pakke for sommeren, samt en jakke eller genser for en og annen kjølig dag. Ikke glem solkrem – solen i Sør-Afrika er hard året rundt.

Sommer i Sør-Afrika

Sommermånedene i Sør-Afrika skaper varmt, tropisk vær i store deler av landet, og sørger for flotte utflukter i desember, januar og februar. I den vestlige delen av Sør-Afrika er ettermiddagsregnbyger hyppige. Cape Town blåser også ganske mye på denne tiden. Vanntemperaturene er varme og ideelle for svømming.

Hva du skal pakke: I løpet av disse månedene, pakk klær som er kule, lette og komfortable, siden temperaturene kan være brennhete. Pakk badetøy hvis du skal besøke stranden.

Høst i Sør-Afrika

Mars er vanligvis den siste varme måneden i Sør-Afrika, med en dagtemperatur som varierer fra 77 til 82 grader Fahrenheit (25 til 28 grader Celsius). I april faller temperaturen noe mer, og det oppstår vanligvis tåke. I mai er det byger og tunge skyer. Temperaturene i Cape Town ligger vanligvis rundt 65 grader Fahrenheit, mens Johannesburg vanligvis er over 70 grader Fahrenheit (21 grader Celsius).

Hva du skal pakke: Pakk lette, pustende klær, men vær forberedt på regn også. Ikke glem insektmiddel, helst med DEET.

Vinter i Sør-Afrika

Vinter i Sør-Afrika gir uforutsigbart vær fra juni til august som kan variere mye avhengig av hvor du besøker. For eksempel kan Cape Town synke til 47 grader Fahrenheit (8 grader Celsius) i juli mens det er 72 grader Fahrenheit (22 grader Celsius) i Durban. Snø er vanlig i fjellet. Hvis du håper å se hval, er dette den beste tiden å gjøre det på.

What to Pack: Denne tiden av året i Sør-Afrika er vanligvis mild, men du bør fortsatt pakke langermede skjorter, gensere, en jakke og en god regnfrakk, spesielt hvis du besøker våtere kystbyer.

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 78 F 4,9 tommer 14 timer
februar 77F 3,5 tommer 13 timer
mars 75 F 3,6 tommer 12 timer
april 70 F 2,1 tommer 12 timer
mai 66 F 0,5 tommer 11 timer
juni 61 F 0,4 tommer 11 timer
juli 62 F 0,2 tommer 11 timer
august 67 F 0,2 tommer 11 timer
september 73 F 1,1 tommer 12 timer
oktober 75 F 2,8 tommer 13 timer
november 76 F 4,6 tommer 13 timer
desember 77 F 4,1 tommer 14 timer

Anbefalt: