Vær og klima i Sydney

Innholdsfortegnelse:

Vær og klima i Sydney
Vær og klima i Sydney

Video: Vær og klima i Sydney

Video: Vær og klima i Sydney
Video: Inside a Breathtaking Brazilian Inspired Super House Engulfed in Nature (House Tour) 2024, Kan
Anonim
Sydney, New South Wales, Australia
Sydney, New South Wales, Australia

Sydney er hjemmet til Australias mest ikoniske strender, og er solfylt og innbydende nesten hele året rundt. Australias beliggenhet på den sørlige halvkule betyr at årstidene er motsatte av de i USA, noe som gjør Sydney til den perfekte vinterferien for nordboere.

Sommeren er varm, men sjelden ubehagelig varm, med høye temperaturer fra 26 grader C til 27 grader C. Men solen slår hardt i Australia, så sørg for å bruke solbeskyttelse for å unngå brannskader. Det oppstår tordenvær fra oktober til mars.

I vintermånedene når temperaturene ned på 8 grader C i juli, men stiger raskt igjen om våren. Juni og juli er også de våteste månedene, noe som gjør dem mindre attraktive for besøkende som håper å få mest mulig ut av naturen. Vannet er imidlertid varmt nok til å svømme fra november til april (eller enda lenger).

Generelt er været i Sydney mildt med noen sesongvariasjoner. Her er det du trenger å vite for å planlegge reisen til Australia.

Raske klimafakta

  • Veteste måned: januar (74 grader F / 23 grader C)
  • Kaldeste måned: juli (55 grader F / 13 grader C)
  • Våteste måned: juni (6.4tommer)
  • vindeste måned: desember (12 mph)
  • Beste måned for svømming: februar (sjøtemperatur på 75 grader F / 24 grader C)

Sommer i Sydney

Sommermånedene fra desember til januar er varme og hyggelige med en og annen varm dag. Gjennomsnittlig luftfuktighet når 65 prosent, og havbrisen på ettermiddagen er velkommen. Ferieperioden betyr at både lokalbefolkningen og turister drar til stranden, og byen kan være travlere enn vanlig takket være en økning i nasjonal turisme.

Besøk Sydney i begynnelsen av desember eller februar for å slippe rushen, eller få mest mulig ut av feiringen av nyttårsaften og musikkfestivaler i begynnelsen av januar. Australia jobber med sommertid fra oktober til april, noe som betyr at sommerdagene er lange, og kveldene er hyggelige.

Hva du skal pakke: Shortser, kjoler og sandaler eller flip flops er nyttige i Sydney. Byens innbyggere er generelt stilige, men tilbakelente, og foretrekker lette stoffer og mye farger. Ikke glem badedrakten din.

Høye og lave temperaturer etter måned

  • desember: 78 F (26 C) / 64 F (18 C)
  • januar: 81 F (27 C) / 67 F (19 C)
  • februar: 80 F (27 C) / 67 F (19 C)

Høst

Sydney om høsten er perfekt for sightseeing, siden luftfuktigheten synker, men temperaturen holder seg varm. Mange Aussies tar en ferie over langhelgen påske, og noen butikker og restauranter stenger, men strendene er like populære som alltid. Hold øye med knølhval, som kan sees utenfor kysten mens de vandrernord fra mai til august.

Hva du skal pakke: Ta på deg en lett genser og jeans, i tillegg til alt det nødvendige sommeren.

Høye og lave temperaturer etter måned

  • mars: 77 F (25 C) / 65 F (18 C)
  • april: 73 F (23 C) / 59 F (14 C)
  • mai: 68 F (20 C) / 53 F (12 C)

Vinter

Vinteren er kjølig, spesielt over natten og tidlig på morgenen, men solen skinner fortsatt på dagtid. Fra midten av mai til midten av juni kan du få med deg Vivid, en årlig kulturfestival som inkluderer storskala lysprojeksjoner på noen av byens mest kjente bygninger. Vær forsiktig hvis du velger å svømme, siden dønningen kan være stor og grov, spesielt i august.

Hva du skal pakke: Du trenger en varm jakke, helst vanntett, pluss jeans og komfortable sko. En t-skjorte eller kortermet skjorte vil komme godt med i løpet av dagen.

Høye og lave temperaturer etter måned

  • juni: 64 F (18 C) / 50 F (10 C)
  • juli: 63 F (17 C) / 47 F (8 C)
  • august: 66 F (18 C) / 49 F (9 C)

vår

Temperaturene varmes raskt opp om våren, mens luftfuktigheten holder seg lav. Jacaranda-blomstring dekker byen i lys lilla fra midten av oktober, og når sitt høydepunkt i midten av november. Du kan også se utendørsutstillingen Sculpture by the Sea langs Bondi Beach til Tamarama Beach kystvandring.

Hva du skal pakke: Badedrakten og shortsen din, pluss en lett jakke.

Høye og lave temperaturer etter måned

  • september: 70 F (21 C) / 53 F (12 C)
  • oktober: 74 F (23 C) / 57 F (14 C)
  • november: 75 F (24 C) / 61F (16 C)

Sydneys vær er temperert gjennom store deler av året, men de sesongmessige endringene gjør en forskjell i dette kystparadiset. Her er hva du kan forvente i form av gjennomsnittstemperatur, tommer regn og dagslys.

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 74 F 3,0 tommer 14 timer
februar 73 F 4,8 tommer 13 timer
mars 72 F 3,8 tommer 12 timer
april 66 F 4,9 tommer 11 timer
mai 61 F 3,0 tommer 10 timer
juni 57 F 6,4 tommer 10 timer
juli 56 F 3,2 tommer 10 timer
august 58 F 2,5 tommer 11 timer
september 62 F 2,2 tommer 12 timer
oktober 66 F 2,1 tommer 13 timer
november 69 F 3,8 tommer 14 timer
desember 71F 2,8 tommer 14 timer

Anbefalt: