Været og klimaet i Melbourne, Australia

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Melbourne, Australia
Været og klimaet i Melbourne, Australia

Video: Været og klimaet i Melbourne, Australia

Video: Været og klimaet i Melbourne, Australia
Video: Reporter takes a tumble during wet weather 2024, Kan
Anonim
Solnedgang over Melbourne og Yarra River
Solnedgang over Melbourne og Yarra River

Til tross for Australias rykte som et solfylt kystparadis, betyr Melbournes sørlige beliggenhet at det oppleves store sesongvariasjoner mellom varme og kalde temperaturer. Den mest bemerkelsesverdige kvaliteten er imidlertid de uforutsigbare utbruddene av sol, vind og regn uansett årstid. Byen inspirerte den klassiske Crowded House-sangen «Four Seasons in One Day», og lokalbefolkningen er alltid forberedt med en genser eller en paraply for hånden.

Siden Australia ligger på den sørlige halvkule, er Melbournes årstider motsatt av de i USA. Sommeren (desember til februar) kan være ganske varm, med høye temperaturer fra 78 grader Fahrenheit (26 grader Celsius) til 82 grader. grader Fahrenheit (28 grader Celsius). Dette er også høysesong for turister i Melbourne for innenlandske reisende. Mye nedbør i november og desember får ofte byen til å føles tåkete, med luftfuktighet på 60 prosent. Selv om det ikke er en stereotyp australsk strandby, tilbyr Melbourne mange sandstrekninger rundt Port Phillip-bukten å sole seg på.

Vintermånedene (juni, juli og august) er absolutt kule sammenlignet med Sydney og Brisbane, men fortsatt tålelig hvis du kommer forberedt, med temperaturer som synker til 44grader Fahrenheit (7 grader Celsius).

På grunn av det temperamentsfulle klimaet, bør besøkende til Melbourne planlegge turen slik at den faller sammen med de mer moderate dagene vår og høst hvis mulig. De viktigste begivenhetene og festivalene finner også sted i disse årstidene.

Raske klimafakta

  • Veteste måned: januar (79 grader Fahrenheit / 26 grader Celsius)
  • Kaldeste måned: juli (56 grader Fahrenheit / 13 grader Celsius)
  • våteste måned: oktober (2,6 tommer)
  • Beste måned for svømming: januar (66 grader Fahrenheit / 19 grader Celsius)

Sommer i Melbourne

Sommeren i Melbourne er varm og tidvis veldig varm. Enkelte områder kan være overfylte når australiere tar sine årlige ferier over jul og nyttår. Byens strender er et populært reisemål, spesielt Brighton Beach med sine fargerike badebokser, det samme er de mange parkene og Royal Botanic Gardens. Lange dager og varme netter gjør sommeren til en ideell tid for å utforske de hippe, små barene på gatene i Melbourne og nyte den medfølgende utsikten fra taket.

Besøkende bør forberede seg på spredt regn gjennom hele sesongen. Desember kan være spesielt fuktig, så dagene tilbringes best inne i Melbournes utmerkede museer og gallerier. Australian Open-tennisturneringen og Australia Day-høytiden stopper byen i slutten av januar, så planlegg å besøke i februar for å slå folkemengdene.

What to pack: Melbournianere er kjent for sin trendy stil, men om sommeren er de ikke redde for åkjole for komfort. Shortser, skjørt og kjoler i naturlige stoffer er en god innsats, sammen med en lett regnjakke.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

desember: 75 grader F (24 grader C) / 56 grader F (13 grader C)

januar: 79 grader F (26 grader C) / 60 F (16 grader C)

februar: 81 grader F (27 grader C) / 57 F (14 grader C)

Høst i Melbourne

Melbournes dager begynner å avkjøles raskt om høsten, med gyldent løvverk som omhyller byen. De friskere temperaturene er en velkommen lettelse fra sommervarmen, og byens kalender er fullpakket med ikoniske begivenheter som Melbourne International Comedy Festival. Vinteren i Melbourne kan føles som om den starter så tidlig som i mai, noe som kan forklare lokalbefolkningens besettelse med koselige kafeer og espresso i europeisk stil.

Hva du skal pakke: Forbered deg på kuldeknapper med jeans og lag på toppen. En lett jakke vil også komme godt med.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

mars: 76 grader F (24 grader C) / 55 grader F (13 grader C)

april: 70 grader F (21 grader C) / 51 grader F (11 grader C)

mai: 64 grader F (18 grader C) / 47 grader F (8 grader C)

Vinter i Melbourne

I juni har Melbourne sitt laveste solskinnsnivå, bare tre timer per dag. Vinteren som helhet er stort sett kjølig og overskyet, men det virker nesten passende for et så elegant reisemål. Kle deg passende, og du vil finne deg selv å omfavne Melbournes for kule-for-skolen-stemning påmange sofistikerte restauranter og vinbarer spredt rundt i byen.

Hva du skal pakke: Ta med en varm jakke, hansker og et skjerf. Melbournes fashion forward-innbyggere foretrekker generelt svarte og nøytrale farger, spesielt i de kalde månedene.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

juni: 57 grader F (14 grader C) / 44 grader F (7 grader C)

Juli: 56 grader F (14 grader C) / 42 grader F (5 grader C)

august: 58 grader F (14 grader C) / 43 grader F (6 grader C)

Vår i Melbourne

Ting kommer tilbake på høygir når dagene varmes opp, med Melbourne Fashion Week, Melbourne Cup hesteveddeløpskarneval og Melbourne Festival (en byomfattende kunst- og kulturbegivenhet) på kortene.

Fitzroy, Flagstaff og Carlton Gardens er alle oaser i indre by, perfekt for å slappe av blant blomstene og skyggefulle trær. Like utenfor byen er regionens blomstrende lavendelfelt enda et stort trekkplaster for Instagram-kyndige reisende.

Hva du skal pakke: Melbourne kan ta litt tid å tine, så ikke glem en jakke eller genser tidlig på våren. Samtidig vil du kunne dra nytte av solskinnet med korte ermer og jeans.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

september: 62 grader F (17 grader C) / 45 grader F (7 grader C)

oktober: 71 grader F (21 grader C) / 51 grader F (10 grader C)

November: 75 grader F (24 grader C) / 54 grader F (12 grader C)

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 82 F 1,8 tommer 14 timer
februar 81 F 1,9 tommer 14 timer
mars 78 F 2,0 tommer 12 timer
april 70 F 2,3 tommer 11 timer
mai 64 F 2,2 tommer 10 timer
juni 59 F 2,0 tommer 10 timer
juli 58 F 1,9 tommer 10 timer
august 61 F 2,0 tommer 11 timer
september 66 F 2,3 tommer 12 timer
oktober 71 F 2,6 tommer 13 timer
november 75 F 2,4 tommer 14 timer
desember 78 F 2,3 tommer 15 timer

Anbefalt: