Været og klimaet i Seoul

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Seoul
Været og klimaet i Seoul

Video: Været og klimaet i Seoul

Video: Været og klimaet i Seoul
Video: Сеул. Южная Корея. Путешествие по городу 2024, Kan
Anonim
Bybilde i Seoul sentrum med festning og Namsan Seoul-tårnet ved solnedgang Seoul, Sør-Korea
Bybilde i Seoul sentrum med festning og Namsan Seoul-tårnet ved solnedgang Seoul, Sør-Korea

Korea er et land med fire forskjellige årstider. Mens hver årstid har sine egne fordeler og ulemper, generelt er den beste tiden å besøke halvøya om våren eller høsten, mens sommer og vinter ofte er henholdsvis ekstremt varme eller kalde. Hver av de fire årstidene byr på en egen rekke festivaler og arrangementer, og skulle været være for kaldt eller varmt, er det bare å gå inn i en av byens 18 000 kaffebarer (som er passende oppvarmet og klimatisert etter sesong).

Fast Climate Facts

  • Veteste måned: august (85 grader F / 29 grader C)
  • Kaldeste måned: januar (35 grader F / 19 grader C)
  • Våteste måned: juli (14,5 tommer)
  • vindeste måned: februar (9,4 mph)

Tyfonsesong i Seoul

Som store deler av Asia har Seoul en tyfonsesong fra juni til september. Selv om det ikke vil være hyppige kraftige regnskyll, vil fuktighetsnivået være svært høyt, det vil komme mer regn og større sjanser for kraftige stormer i løpet av disse månedene.

Fint støv i Seoul

Fint støv, k alt hwang sa på koreansk, pleide bare å være et problem i Korea om våren, og var et resultat av intense støvstormer som sparket opp sandpartikler fraørkener i Kina. Nå, på grunn av økt industriell forurensning og ørkenspredning, er fint støv en trussel året rundt. Hold øye med luftkvalitetsindeksen og vær forberedt på å gå rundt i ansiktsmaske på dager da forurensningen er spesielt ille.

Vår i Seoul

Mars til mai er uten tvil en av de vakreste tidene i Seoul. Temperaturene er ganske milde, og forventningen fyller luften i forkant av byens kirsebærblomstringssesong. For ikke å snakke om de mange festivalene rundt denne fantastiske tiden på året.

Våren er for det meste relativt tørr, men det er også en overgangsperiode som kan variere fra varme dager til snøfylte dager. I tillegg øker sjansen for regn gradvis når juni, også kjent som monsunsesongen, nærmer seg.

Hva du skal pakke: Været er mercurial våren, så det er best å være forberedt. Tidlig vår krever en varm frakk og vanntette sko, mens sen vår kan være varm og krever kun en T-skjorte, jeans og sandaler. Det er godt å merke seg at en overflod av butikker, leverandører og til og med nærbutikker i Seoul selger rimelige værrelaterte varer som øreklokker, hansker og paraplyer.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

mars: 50 grader F / 33 grader F (10 grader C / 0,5 grader C)

april: 62 grader F / 42 grader F (17 grader C / 6 grader C)

mai: 72 grader F / 54 grader F (22 grader C / 12 grader C)

sommer

Sommeren ser høy luftfuktighet, hyppige nedbørsmengder og tordenvær fra juni til september som endel av den større østasiatiske monsunsesongen. Som et resultat selges paraplyer, regnfrakker og regnstøvler i alle hovedbutikkene, og flom kan bli problematisk nær vannveier eller i lavtliggende områder.

Juli er den varmeste sommermåneden, hvor mange seoulitter søker tilflukt i luftkondisjonerte kjøpesentre, kaffebarer og kinoer.

Hva du skal pakke: Seoul-sommerene er så varme og klissete at du ikke vil kle på deg i det hele tatt. Pakk lette shorts, skjørt og topper. For damer anses det som uhøflig å bruke spaghettistropper eller vise kløft. Ha alltid en paraply for hånden og vær oppmerksom på værmeldingen i tilfelle en forestående tyfon.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

juni: 79 grader F / 64 grader F (26 grader C / 18 grader C)

Juli: 83 grader F / 71 grader F (28 grader C / 22 grader C)

august: 85 grader F / 72 grader F (29 grader C / 22 grader C)

Fall in Seoul

Generelt i midten til slutten av oktober blir morgener og kvelder kjøligere og bladene begynner å bli rustfargede nyanser av rødt, brunt og gull. Fuktighet og regn forsvinner, og etterlater luft som føles velsignet sprø etter sommerens lange fuktige dager.

Skjerf og gensere dukker vanligvis opp når kjølig vær kommer i midten av november, selv om himmelen fortsatt er blå og solfylt. Kort sagt, været er perfekt for å utforske Seouls mange nabolag eller palasser, bladkikke under en fottur i Bukhansan nasjonalpark like utenfor byen, eller delta i en av byens fargerikefestivaler.

Hva du skal pakke: Som med våren er høsten i Seoul en overgangsmåned. Tidlig høst er fortsatt varm og fuktig, og senhøsten kan variere fra mild til kald. Lagdeling er det beste alternativet, men sørg for å ha en frakk for hånden når november ruller rundt. Bortsett fra slutten av monsunsesongen i september, er høsten stort sett tørr.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

september: 78 grader F / 62 grader F (26 grader C / 17 grader C)

oktober: 68 grader F / 49 grader F (20 grader C / 9 grader C)

November: 53 grader F / 36 grader (12 grader C / 2 grader C)

Vinter i Seoul

Vinterdagene er ofte klare og solrike til tross for frostgrader, selv om det regner eller snør sporadisk. Tung snø i Seoul er sjelden, men hold øye med vindavkjølingsfaktoren når den sibirske vinden begynner å blåse.

Til tross for at Korea er relativt langt nord, overholder ikke Korea sommertid, så det blir ikke spesielt tidlig mørkt.

Hva du skal pakke: Alt du forventer å ha på deg på en kald vinterdag; gensere, skjerf, hansker, varme sko og sokker, og topp det hele med en varm, tung kåpe.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

desember: 40 grader F / 24 grader F (4 grader C / -4 grader C)

januar: 35 grader F / 19 grader F (2 grader C / -7 grader C)

februar: 40 grader F / 24 grader F (4 grader C / -4 grader C)

Gjennomsnittlig månedlig temperatur,Nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 27 F 0,9 tommer 10 timer
februar 32 F 1,0 tommer 11 timer
mars 41 F 1,8 tommer 12 timer
april 53 F 3,7 tommer 13 timer
mai 63 F 3,6 tommer 14 timer
juni 71 F 5,3 tommer 15 timer
juli 77 F 14,5 tommer 14 timer
august 78 F 11,6 tommer 14 timer
september 70 F 6,6 tommer 12 timer
oktober 58 F 1,9 tommer 11 timer
november 45 F 2,1 tommer 10 timer
desember 32 F 0,8 tommer 10 timer

Anbefalt: