Været og klimaet i Delhi

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Delhi
Været og klimaet i Delhi

Video: Været og klimaet i Delhi

Video: Været og klimaet i Delhi
Video: Vær og klima: Hva er forskjellen? 2024, Kan
Anonim
Urban Smog i Delhi
Urban Smog i Delhi

Landlocked Delhi ligger ved bredden av Yamuna-elven i Nord-India. Dens indre beliggenhet - langt fra havet og omkranset av fjell - skaper et uvanlig tørt kontinent alt klima i et stort sett fuktig, subtropisk område.

Været og klimaet i Delhi er preget av ekstreme forskjeller i sommer- og vintertemperaturer. Vintrene er kjølige om natten, men behagelige på dagtid. Somrene er lange og brennhete, med de fleste dager over 40 grader C i mai og juni. Byen blir bare fuktig i regntiden, når fuktige monsunvinder reiser opp fra vestkysten av India og trenger inn i den.

Her er det du trenger å vite når du planlegger turen til Delhi, slik at du besøker den beste tiden av året.

Raske klimafakta

  • Veteste måned: juni (92 grader F / 33 grader C)
  • Kaldeste måned: januar (57 grader F / 14 grader C)
  • Våteste måned: august (10 tommer regn)

Luftforurensning i Delhi

Alvorlig luftforurensning er et stort problem i Delhi, spesielt i de kjøligere månedene. Problemet har nå utvidet seg helt inn i sommeren, med "veldig usunn" luftkvalitetsindekspoeng også i april og mai.

Luftkvaliteten begynner å nå farlige nivåer på slutten avseptember, etter at monsunen har trukket seg tilbake. Endringen i atmosfæriske forhold - et fall i temperatur og vind - fører til at tett smog legger seg over regionen. Forurensningen forhindres i å stige opp og spre seg av et fenomen kjent som "vinterinversjon", der de kjøligere og tynnere nedre lagene av atmosfæren er fanget under de varmere øvre lagene. Delhis landlåste beliggenhet betyr at det ikke er noen rensende havbris (i motsetning til Mumbai og Chennai), og ingen steder for forurensningen å gå.

Støv (ført inn til byen fra Thar-ørkenen og lengre støvstormer), motorkjøretøyer, konstruksjon og industrielle utslipp er de viktigste forurensningene. Men landbruksstubb som brenner i nabolandene Haryana og Punjab, og fyrverkeri under Diwali-festivalen, presser forurensningen til en topp i oktober og november.

Byen gjør en innsats for å bekjempe forurensning og installerte et smogtårn i januar 2020. Det 20 fot høye tårnet filtrerer mellom 250 000 og 600 000 kubikkmeter (8,8 millioner og 21,2 millioner kubikkfot) av luft, fjerner omtrent 80 prosent av svevestøv. For øyeblikket er det bare ett tårn for hele Delhi, men hvis det fungerer bra, vil flere bli installert.

Det anbefales at du sjekker luftkvalitetsrapporter og bruker en skikkelig anti-forurensningsmaske (ikke en kirurgisk maske) når det er utrygt, eller hvis du har luftveisproblemer som astma og bronkitt.

Vinter i Delhi

Vinteren begynner å sette inn den andre uken i desember, med dagtemperaturer som synker fra over 74 grader F (23)grader C). Delhis vintre blir imidlertid merkbart kortere og mildere på grunn av en kombinasjon av klimaendringer og urbanisering. Bare de første par ukene i januar er virkelig skarpe. I midten av januar er folk allerede i ferd med å kaste av seg klærne ettersom dagene har blitt varmere, og det er bare en liten kuling om natten og tidlig om morgenen.

Temperaturen over natten kan falle til rundt 32 grader F (0 grader C) noen ganger om vinteren, noe som gir frost om morgenen. Dagtemperaturen holder seg vanligvis rundt 68 grader F (20 grader C), men blir så lav som 61 grader F (16 grader C) i første halvdel av januar. Morgentåke og -tåke er vanlig, noe som skjærer av solen og reduserer sikten. Vestlige forstyrrelser (ekstratropiske stormer i Middelhavet) bringer også kalde bølger med flekker av regn og hagl til byen.

What to pack: Tung ull og klær som du kan legge på lag. Bukser, jeans, sjal, skjorter, T-skjorter, jakker.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • desember: 74 grader F / 48 grader F (23 grader C / 9 grader C)
  • januar: 69 grader F /46 grader F (21 grader C / 8 grader C)

Vår i Delhi

Våren er også kortvarig i Delhi, men det er en strålende tid på året i byen, ettersom hager sprakk til liv med lyse blomster (Mughal-hagene ved Rashtrapati Bhavan, presidentens residens, er et høydepunkt og er åpne til offentligheten). Overgangen til våren skjer i midten av februar, med skifte i vindretning og gradvis stigning i temperaturer. Desesongen er innledet av den populære Vasant Panchami-festivalen.

Vårdagene er strålende solfylte og varme, med nattetemperaturer generelt over 50 grader F (10 grader C). Imidlertid forekommer isolerte flekker med regn og hagl fra vestlige forstyrrelser fortsatt. I slutten av mars er dagtemperaturene opp mot 35 grader C eller mer, og det er ingen tvil om at sommeren har kommet!

Hva skal pakkes: Lett ull og klær som du kan legge på lag.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • februar: 77 grader F / 52 grader F (25 grader C / 11 grader C)
  • mars: 88 grader F / 61 grader F (31 grader C / 16 grader C)

Sommer i Delhi

Delhi har den ultimate endeløse sommeren, men ikke på en hyggelig måte. Den er lang og brennende med hetebølger som sender temperaturene til 45 grader C eller mer, ledsaget av varme, tørre vinder fra Rajasthans Thar-ørken. Varmen tiltar jevnt og trutt fra april til midten av juni. Dagstemperaturene er konstant over 35 grader C i april og 40 grader C i mai.

Den nærmer seg sørvestlige monsunen gir noe pusterom fra midten av juni, med sporadiske tordenvær. Det gir imidlertid også ubehagelig fuktighet. Hvis du er i Delhi om sommeren, sjekk ut disse beste tingene å gjøre innendørs for å slå varmen!

Hva skal pakkes: Lett bomull og løse klær. Kjolestandarder er relativt liberale i Delhi, så kvinner kan bruke ermeløse topper og menn kan brukeshorts.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • april: 99 grader F / 71 grader F (37 grader C / 22 grader C)
  • mai: 104 grader F / 78 grader F (40 grader C / 26 grader C)
  • juni: 103 grader F / 81 grader F (39 grader C / 27 grader C)

Monsun i Delhi

Den sørvestlige monsunen når Delhi innen den første uken i juli, og forvandler været fra brennende til klissete. Det er preget av strekninger med regn, på opptil en uke, etterfulgt av en pause på en dag eller to. Regnet er tyngst mot slutten av juli og ut august. Selv om varmen er mindre heftig, gir den trykkende fuktigheten badstuelignende forhold når det ikke regner på en stund. Vær forberedt på å svette! Det er virkelig tåkete og ubehagelig. Regnet avtar i begynnelsen av september, men luftfuktigheten forblir høy og dagtemperaturene kan være ganske uberegnelige. Fuktigheten begynner endelig å falle mot slutten av september når monsunen trekker seg tilbake.

What to pack: En paraply, regnfrakk, vanntett fottøy, knelange bukser i mørke farger og stoffer som tørker lett. Denne monsunsesongens pakkeliste for India gir en omfattende liste.

Gjennomsnittlige temperaturer og nedbør etter måned:

  • Juli: 97 grader F / 81 grader F (36 grader C / 27 grader C); 9 tommer
  • august: 95 grader F / 80 grader F (35 grader C / 27 grader C); 10 tommer
  • september: 94 grader F / 77 grader F (34,5 grader C / 25 grader C); 5 tommer

Fall innDelhi

Temperaturen i Delhi er mye mer behagelig om høsten. Den avtar gradvis til en daghøyde på rundt 86 grader F (30 grader C) og fuktigheten forsvinner. Over natten er temperaturen mild. Forvent at den vil nå minimum 20 grader C i oktober og 14 grader C i november. Det er en festlig tid på året med Navaratri, Dussehra og Diwali. Dessverre er luftkvalitetsproblemer en stor avskrekkende faktor for å besøke byen i løpet av den tiden.

Hva skal pakkes inn: bomull eller lett ull

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • oktober: 92 grader F / 68 grader F (33 grader C / 20 grader C)
  • november: 83 grader F / 56 grader F (28 grader C / 13 grader C)

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys

Delhis mye svingende temperatur når noen ganger 118 grader Fahrenheit (48 grader C) på høyden av sommeren. Om vinteren stuper den under frysepunktet noen ganger om natten. Delhi er plassert nord for Kreftens vendekrets. Antall dagslystimer endres med rundt fire timer gjennom året. Byen får 14 timer dagslys på den lengste dagen og 10 timer dagslys på den korteste dagen.

Den gjennomsnittlige temperaturen, tommer regn og dagslys for hver måned er som følger:

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp Regnfall Daylight Hours
januar 57 F 0,7 in 10,5 timer
februar 64 F 0,6 in 11 timer
mars 73 F 0,4 in 12 timer
april 85 F 1 i 13 timer
mai 91 F 1 i 13,5 timer
juni 93 F 2 i 14 timer
juli 89 F 9 i 13 timer
august 86 F 10 i 13 timer
september 84 F 5 i 12 timer
oktober 82 F 0,6 in 11,5 timer
november 72 F 0,3 in 10,5 timer
desember 60 F 0,6 in 10 timer

Anbefalt: