Den beste tiden å besøke Busan, Sør-Korea

Innholdsfortegnelse:

Den beste tiden å besøke Busan, Sør-Korea
Den beste tiden å besøke Busan, Sør-Korea

Video: Den beste tiden å besøke Busan, Sør-Korea

Video: Den beste tiden å besøke Busan, Sør-Korea
Video: a SEOUL TRAVEL GUIDE 🇰🇷 Where to GO & What to EAT 서울 2024, April
Anonim
Fargerike lykter ved Samgwangsa-tempelet i Busan
Fargerike lykter ved Samgwangsa-tempelet i Busan

Den beste tiden å besøke den sørkoreanske havnebyen Busan avhenger av hva du planlegger å gjøre der. Strandgjengere vil ønske å treffe sanden i de varme og lune sommermånedene, mens de som er mer interessert i fotturer eller sightseeing kanskje foretrekker et besøk i de kjøligere periodene våren (mars til mai) eller høsten (september og oktober). Selv om vinteren er mildere i den sørlige byen enn mer nordlige byer som Seoul, krever det varme vinterklær å gå ut i januar eller februar.

Uansett når du velger å besøke, bruk denne guiden til å hjelpe deg med å dykke inn i bølgende fiskemarkeder, templer ved sjøen og dynamiske festivaler, alt satt mellom smaragdgrønne fjell og de vidstrakte hvite sandstrendene langs Østsjøen.

Vær

Hver av de fire årstidene er forskjellige i Busan, slik de er over hele landet. Vinteren kan være bitende kald, med iskalde eksplosjoner som skyller ned fra Sibir, selv om det sjelden snør i Busan. Vårtemperaturer varierer fra 56 til 71 grader F, perfekt for å boltre seg blant de rosa blomstene til kirsebærtrærne. Sommeren er varm (76 til 85 grader F) og ekstremt fuktig, og driver mange koreanere inn i byen for å besøke de berømte hvite sandstrendene. Husk at juni til september også er tyfonsesong,med forhøyet nedbør og mulighet for kraftige stormer. Høsten bringer tilbake til mildvær som varierer fra 61 til 79 grader F, og gir en god tid til å utforske de mange turstiene, fiskemarkedene og shoppingdistriktene.

Crowds

På grunn av byens mange strender, er sommeren den mest overfylte tiden å besøke Busan. Denne sørlige metropolen blir ekstremt overbelastet i løpet av denne tiden av året, men siden den har noen av de vakreste og mest tilgjengelige strendene i landet, er den vel verdt et besøk hvis du har sårt behov for å kjøle deg ned. Selv om våren og høsten har det mest behagelige været, er disse tidene ikke mer overfylte enn vanlig, med unntak av noen få koreanske helligdager og Busan International Film Festival i oktober. Men Busan har mye mer enn bare strender. Du finner en mengde restauranter, kaffebarer, shoppingområder, museer og ulike turistattraksjoner i hele byen, noe som gjør et besøk til Busan fornøyelig uansett årstid.

Turistattraksjon tilgjengelig

Busan storbyområde har en befolkning på 3,6 millioner, det nest mest folkerike området i Korea. Med det antallet mennesker som ringer byen hjem, sikrer det at det ikke er noen ekte "off" sesong. Mens utendørs landemerker som strender eller templer er åpne året rundt, kan de av og til stenge på grunn av dårlig vintervær eller sommertyfoner.

Priser

Selv om vinteren kan være litt billigere og sommeren kan være litt dyrere, forblir prisene i Busan stabile det meste av året med unntak av to hovedtopper -nasjonale helligdager, Seollal (koreansk nyttår) og Chuseok (høstefestival) hvis datoene varierer årlig, men vanligvis forekommer i februar og september). I disse tider mobiliserer hele landet, noe som gjør togbilletter, flyreiser og hoteller dyrere.

januar

Med en gjennomsnittstemperatur på rundt 38 grader F, skulle du tro at folkemengdene ville være minimale i januar i en by som hovedsakelig er kjent for strender. Men denne måneden markerer vinterskoleferien i Sør-Korea, som legger en håndfull innenlandske turister til byens allerede livlige befolkning. Busan kan bli overfylt og dyrt når Seollal faller i slutten av januar, noe den gjør med noen års mellomrom.

februar

Det er kjølig og tørt i februar, men gatene er ofte travle med kunder og besøkende i påvente av månenyttåret, som vanligvis faller denne måneden.

Begivenheter å sjekke ut: Fargerike utstillinger i butikkvinduer og forestillinger på bytorg gjør februar til en morsom tid å besøke Busan.

mars

Selv om våren teknisk sett begynner denne måneden, holder temperaturene i mars seg på 40- og 50-tallet F. De siste årene har varme temperaturer imidlertid overrasket alle, inkludert trærne, noe som gjør en tidlig sesong med kirsebærblomstring mulig.

april

April er offisielt kirsebærblomstringssesong, og en av de vakreste månedene i Busan. Med temperaturer hovedsakelig på 50- og 60-tallet, og generelt ikke regn, er april den ideelle tiden å besøke (hvis det ikke er stranden du er ute etter).

Hendelser å sjekkeut:

  • Samnak Ecological Park er stedet for den årlige Cherry Blossom Festival i Busan. Hver april slipper mer enn 1 200 kirsebærtrær sine velduftende blomster, og skaper drømmelignende rosa tunneler langs Nakdonggang-elven.
  • Helt til ære for Buddhas fødselsdag er Samgwangsa Temple Lantern Festival, hvor 40 000 fargerike papirlanterner vises for å feire på den utsmykkede tempeltomten. (Buddhas fødselsdag blir observert på forskjellige datoer hvert år, noe som betyr at denne festivalen noen ganger finner sted i mai.)

mai

Mai er stillheten før sommerstormen (bokstavelig t alt og billedlig t alt) i Busan. Dagstemperaturene kan nå inn på 70-tallet, barna går fortsatt på skolen, og regn- og turistsesongen har ikke helt begynt.

Begivenheter å sjekke ut: Strandelskere vil gjerne delta på Haeundae Sand Festival som finner sted i slutten av mai. Under arrangementet blir hundrevis av sandslott skapt av anerkjente sandskulptører, og det er også en rekke gateparader og kunstmarkeder, pluss vannpistolkamp og Busan Fringe Festival (en internasjonal scenekunstfestival).

juni

Juniværet kan være stormfullt, med temperaturer som varierer fra 60- til 80-tallet F. Det er også begynnelsen på tyfonsesongen, noe som betyr at regn blir en daglig mulighet. De fleste av byens strender, inkludert de berømte Haeundae, er åpne for svømming med badevakter på vakt fra 1. juni (noen få strender har ikke badevakter før 1. juli).

juli

Når kalenderen går til juli, Busan'sde varmeste og mest fuktige månedene er i ferd med å begynne. Sommeren er høysesong i Busan fordi byen har noen av landets beste strender, og den er lett tilgjengelig fra hovedstaden Seoul på fire timer. Å finne et vandrerhjem eller hotell i siste liten i sommerhelgene kan være utfordrende.

Event å sjekke ut: Busan International Rock Festival er en utendørs musikkfestival som finner sted over to dager i Samnak Riverside Park.

august

Koreanske barn har skoleferier i august, og du vil sannsynligvis finne dem alle på Busans strender hvis det ikke regner. I tillegg til høye temperaturer, er august også en av de mest regnfulle månedene i landet.

Event å sjekke ut: Busan Sea Festival ble først holdt i 1996, og er nå en stor begivenhet som fremhever byens sjarm. Festivalen finner sted på forskjellige strender over hele byen, og har en rekke kulturelle forestillinger, aktiviteter og levende musikk.

september

Chuseok forekommer vanligvis i september, noe som gjør det til en travel måned i Busan. Selv om strendene offisielt stenger 31. august (som betyr at ingen badevakter er på vakt), er temperaturen fortsatt høy og folkemengder strømmer fortsatt til kysten.

oktober

Selv om oktober fortsatt kan være varm, er det forbi sommerstrandsesongen, noe som gjør det til en litt mindre kaotisk måned å besøke. Når det er sagt, er det tiden på året for den berømte Busan International Film Festival, en begivenhet som tusenvis av mennesker strømmer til i 10 dager hvert år.

Event å sjekke ut: Busan International Film Festivalhar funnet sted hver oktober siden 1996, og er kjent som en av Asias beste filmfestivaler.

november

Temperaturene begynner å synke i november (tenk mellom 40 og 60 grader F), og denne måneden bringer med seg færre besøkende, med unntak av de ekstremt overfylte dagene under Busans elskede fyrverkerifestival.

Event å sjekke ut: Millioner av mennesker både innenlands og internasjon alt strømmer til for å se Busan Fireworks Festival lyse opp himmelen over Diamond Bridge utenfor kysten av Gwangalli Beach hver november.

desember

I desember faller temperaturen i Busan til 30- og 40-tallet F. Jul er mye observert i Sør-Korea, og butikker og varehus pynter hallene sine deretter. Kombinert med landets skattefrie shoppingprogram, er desember en flott tid på året å besøke.

Begivenheter å sjekke ut:

  • For en dash av julestemningen, ta turen innom Busan Christmas Tree Festival. I løpet av månedene desember og januar blir dette populære shoppingområdet forvandlet til et vinterland fullt av blinkende julelys. En rekke gateforestillinger og matleverandører legger til i trekningen.
  • Selv om Haeundae er kjent for sin strand i hawaiisk stil, er en annen grunn til å besøke Haeundae Light Festival. Denne populære begivenheten er fylt med glitrende ferielys, julesang og utallige julenisser, og finner sted årlig i desember og januar.

Vanlige spørsmål

  • Når er den beste tiden å besøke Busan?

    Sommeren kan bli veldig varmBusan, så du planlegger å tilbringe mye tid utendørs, den beste tiden å besøke er om våren eller høsten når været er kjølig, men ikke for kaldt.

  • Hva er den varmeste måneden i Busan?

    August er vanligvis den varmeste måneden med en gjennomsnittlig høy temperatur på 84 grader Fahrenheit (29 grader Celsius) og en gjennomsnittlig lav temperatur på 76 grader Fahrenheit (24 grader Celsius).

  • Hva er den kaldeste måneden i Busan?

    Januar er vanligvis den kaldeste måneden med en gjennomsnittlig høy temperatur på 44 grader Fahrenheit (7 grader Celsius) og en gjennomsnittlig lav temperatur på 32 grader Fahrenheit (0 grader Celsius).

Anbefalt: