CDCs nye COVID-19-veiledning for aktiviteter er gode nyheter for reisende

CDCs nye COVID-19-veiledning for aktiviteter er gode nyheter for reisende
CDCs nye COVID-19-veiledning for aktiviteter er gode nyheter for reisende

Video: CDCs nye COVID-19-veiledning for aktiviteter er gode nyheter for reisende

Video: CDCs nye COVID-19-veiledning for aktiviteter er gode nyheter for reisende
Video: Men of The Bible | Dwight L. Moody | Christian Audiobook 2024, April
Anonim
Venner deler et måltid mens de camperer ved innsjøen
Venner deler et måltid mens de camperer ved innsjøen

Listen over sekundære fordeler for fullvaksinerte personer ble akkurat mye lengre, takket være en etterlengtet oppdatering fra U. S. Centers for Disease Control and Prevention. 27. april 2021 endret byrået offisielt sine retningslinjer for sosiale interaksjoner og aktiviteter, og det er gode nyheter – spesielt for reisende.

I følge oppdateringen har personer som har mottatt enten begge dosene av Pfizer- eller Moderna-vaksinen eller enkeltdosen Johnson og Johnsons Janssen-vaksine - og ventet to uker på at vaksinen skal nå sitt fulle effektnivå - grønt lys for å sosialisere både innendørs og utendørs i små grupper, uten å bruke masker eller fysisk avstand.

De nye retningslinjene tillater også en uvaksinert person å sosialisere seg med fullvaksinerte familie og venner utenfor uten masker eller fysisk avstand. De gir også klarsignal for at fullvaksinerte personer kan samles innendørs med uvaksinerte mennesker uten masker eller fysisk avstand, så lenge det er maksim alt to husstander som blander seg og ingen uvaksinerte er i faresonen for alvorlige tilfeller av COVID-19. Lyst til å gå på en festival eller et overfylt utendørsarrangement? Hvis du er fullt vaksinert, sier CDC nå at det er trygt så lengedu maskerer deg.

"Det er en betydelig mengde epidemiologiske data tilgjengelig som tyder på at overføring utendørs er usannsynlig. Videre er det flere studier som indikerer at virale aerosoler sannsynligvis vil forfalle raskere utendørs," sa Joshua L. Santarpia, Ph.. D., en førsteamanuensis i patologi og mikrobiologi ved University of Nebraska Medical Center. "Til sammen antyder dette at risikoen utendørs er lav og at det er rimelig å redusere restriksjoner på maskebruk under utendørsaktiviteter."

Dette er selvsagt gode nyheter for reisende, som fører oss et skritt nærmere den bekymringsløse pre-pandemiske oppholdet eller ferien.

Ja, masker er fortsatt påkrevd for alle på alle former for offentlig transport, inkludert fly, tog og busser. Imidlertid vil disse nye retningslinjene forhåpentligvis bidra til å lette angsten for fullvaksinerte reisende som ønsker å besøke en uvaksinert venn eller et familiemedlem, reise på opphold og dele et hotellrom med en uvaksinert venn eller et familiemedlem, eller til og med bare kunne nyte en dag kl. stranden eller gå på tur uten å bekymre deg for masker eller å holde seks fot fra hverandre.

Andre reisefordeler for fullvaksinerte personer inkluderer ingen testing før reisen eller karantene etter reise for innenlandsreiser og ingen karantene ved retur fra internasjonale reiser (selv om du fortsatt må vise bevis på en negativ test tatt innen 72 timer for innreise tilbake til USA).

Men til tross for de nye retningslinjene og selv om ting begynner å se og føles litt mer "norm alt" ireiseverdenen, fraråder CDC og det amerikanske utenriksdepartementet fortsatt alle ikke-nødvendige reiser både innenlands og utenlands – inntil videre.

For de oppdaterte retningslinjene og en liste over generelle sosiale aktiviteter og deres risikonivåer for både vaksinerte og uvaksinerte deltakere, gå til CDC-nettstedet.

Anbefalt: