13 av de beste hjemmeoppholdene i India
13 av de beste hjemmeoppholdene i India

Video: 13 av de beste hjemmeoppholdene i India

Video: 13 av de beste hjemmeoppholdene i India
Video: De beste av de beste. 2024, Kan
Anonim

Oversikt over hjemmeopphold i India

Hvis du syntes hjemmeopphold i India var veldig beskjedne, så tenk om igjen! Nei, du trenger ikke dele bad med vertsfamilien eller sove på gulvet. Faktisk kan du nyte noen av de beste overnattingsstedene som India har å tilby. Og på toppen av dette kan du nyte deilig hjemmelaget mat og få personlig oppmerksomhet. Hvis du noen gang har opplevd berømt indisk gjestfrihet, vet du hvilken godbit dette er.

Selv om India har noen praktfulle gjestgiverier, er det noen som skiller seg ut når det gjelder fasiliteter, beliggenhet og verter. Landsbyer, kongelige residenser, fort og de rolige bakevjene i Goa og Kerala er bare noen av de fascinerende omgivelsene der du finner hjemmeopphold i India. Men det som virkelig er spesielt er deres unike egenskaper – gjestene kan oppleve alt fra økologisk landbruk til tyrkiske dampbad!

Finn ut mer om fordelene ved å bo på et hjem.

For en virkelig minneverdig ferie, ta en titt på disse eksepsjonelle hjemmeoppholdene i India.

Sunnymead Bed and Breakfast, Shimla, Himachal Pradesh

Gjesterom på Sunnymead
Gjesterom på Sunnymead

Det er bed and breakfasts, og så er det Sunnymead. Hos Sunnymead får du ikke bare en seng, du blir ønsket velkommen til en utsøkt forfedreseiendom i kolonistilmed springende engelsk hyttehage. Og du får ikke bare frokost, du får en uforglemmelig gastronomisk opplevelse.

Utvilsomt er Sunnymead en sjelden eiendom i Shimla. Et forfedres hjem ble det restaurert og omgjort til et bed-and-breakfast i 2011. Innvendig er det fullt av familieskatter som smelter vakkert sammen med de moderne innslagene som er lagt til.

Gjesteboligene opptar hele toppetasjen. Det er fire soverom, alle med eget bad. Akkurat som resten av huset er soverommene nydelig innredet i klassisk stil med moderne aksenter. Høydepunktet på hovedgjesterommet er en himmelseng i massivt tre.

  • Aktiviteter: Lese bøker fra hyllene, turer i naturen, fuglefotografering.
  • Spesialfunksjoner: Gourmetmaten på Sunnymead er på nivå med en fin restaurant. Den er tilberedt med ferske ingredienser fra hagen.
  • Pris: 6 000 rupi per natt for en dobbel og 4 500 rupi per natt for en singel.
  • Finn ut mer om Sunnymead eller les anmeldelser på Tripadvisor.

The Homestead, Corbett, Uttarakhand

homestead badestamp
homestead badestamp

Teknisk sett er The Homestead at Corbett et gjestgiveri. Den luksuriøse innkvarteringen og de utmerkede fasilitetene gjør imidlertid at det føles mer som et intimt feriested. Den undervurderte tilnærmingen til The Homestead gir ingenting om denne eiendommens storhet. Men når du ankommer, er det imponerende nok til å ta pusten fra deg. The Homestead erdet perfekte stedet for litt velfortjent velvære. Alternativt, hvis du føler deg eventyrlysten, venter friluftslivet og gårdslivet på å bli opplevd.

  • Aktiviteter: Oksevognturer, en tur til åkrene, melking av kyrne og stell av fjærfe, stjernekikking med toppmoderne teleskop, dagstur til Corbett nasjonalpark, fiske, camping, elefantturer, naturvandringer, grilling og bål.
  • Spesialfunksjoner: Den vidstrakte eiendommen, svømmebassenget og spa-paviljongen med tyrkisk dampbad og gymsal.
  • Pris: 6 000-8 000 rupees per natt, for en dobbel inkludert frokost.
  • Mer informasjon er tilgjengelig fra Homestead Corbetts nettsted.

The Bangala, Chettinad, Tamil Nadu

Bangala
Bangala

The Bangala, tamilsk for "The Bungalow", er en staselig tradisjonsbungalow som dateres tilbake til 1910. I de tidligere årene ble den hovedsakelig brukt til å underholde VIP-gjester. Guvernøren i Madras, Sir Arthur Hope, besøkte på 1940-tallet. Alle møblene, bestikket og serviset som han brukte, er der fortsatt i dag. Eiendommen ble senere en klubb, et sted for formelle te- og middagsselskaper, og et sted for tennisturneringer. Det ble restaurert til sin fordums prakt i 1998 og omgjort til et verneverdig gjestgiveri av eierne for å bevare det.

Eiendommen har en praktisk beliggenhet i Karaikudi, i hjertet av Tamil Nadus Chettinad-region mellom Tanjore og Madurai. Det er 25 luftkondisjonerte gjesterom, bankettsal hvor forseggjortChettinad-kjøkkenet serveres på bananblader, et bibliotek og svømmebasseng.

  • Aktiviteter: Besøke forseggjorte Chettinad-boliger (ideelt for arkitekturelskere), besøke lokale landsbyer og markeder, og handle antikviteter, fine møbler, diamanter, sarier og berømte Chettinad-fliser.
  • Spesialfunksjoner: Fabelaktig for matelskere tilbyr hjemmeoppholdet syvretters måltider, matlagingsdemonstrasjoner, kjøkkenomvisninger og spesialpakker for utforskning av lokal mat. Eieren og verten, Meenakshi Meyappan, brenner for å bevare Chettinad-kulturen og har til og med vært medforfatter av en bok om autentiske Chettinad-oppskrifter.
  • Pris: Dobbeltrom koster 7 000 rupees per natt. Måltider kommer i tillegg.
  • Besøk The Bangala-nettsted, eller les anmeldelser og sammenlign priser på Tripadvisor.

Kannur Beach House, Kerala

Kannur Beach House
Kannur Beach House

Som navnet antyder, ligger Kannur Beach House på en av Indias toppdestinasjoner utenfor allfarvei, Kannur, i det avsidesliggende nordlige Kerala. Det er et århundre gammelt hjem i tradisjonell Kerala-stil, omgitt av kokosnøttlunder ved siden av en liten ferskvannslagune og bare et par minutters gange fra Thottada-stranden.

Dette enkle og søte hjemmeoppholdet er det perfekte stedet å slappe av og koble av ved sjøen. Vertene serverer deilig lokal vegetarisk mat fra Kerala og gir et vell av informasjon om regionen.

  • Aktiviteter: Svømming, båtliv, fugletitting og turgåing. Homestay organiserer også besøk til theyyam-forestillinger(fra oktober til mai), håndvevsenteret og andre attraksjoner i området.
  • Spesialfunksjoner: Rom med balkong og havutsikt ved en privat strand.
  • Pris: 3 400 rupees per natt for en dobbel, inkludert frokost og middag.
  • Besøk nettstedet til Kannur Beach House eller les anmeldelser og sammenlign priser på Tripadvisor.

Shahpura Bagh, Rajasthan

Shahpura Bagh, Rajasthan
Shahpura Bagh, Rajasthan

For en luksuriøs og autentisk kongelig opplevelse, trenger du ikke lete lenger enn til Shahpura Bagh. Denne bemerkelsesverdige eiendommen ligger på 45 dekar i det enorme Rajasthani-landskapet, midtveis (fem timer) mellom Udaipur og Jodhpur, og var sommerresidensen til herskerne i Shahpura.

I disse dager er det en fungerende gårdseiendom som stråler av neem-, ashoka-, peepal- og mangotrær, kyr, påfugler og andre fugler.

Det er to boliger på eiendommen -- Nahar Niwas fra 1800-tallet, som fortsatt er familiens hjem, og Umaid Niwas. Umaid Niwas ble opprinnelig bygget som et gjestehus for å besøke adelen, og har blitt restaurert med seks suiter og alle fasilitetene til et førsteklasses hotell. Suitene er elegant innredet med antikke stilmøbler og kongelige malerier.

Familien består av den nåværende raja (konge), hans to søstre, to nevøer og deres koner og barn. De er glade i samhandling med gjester og gleder dem med historier.

  • Aktiviteter: Ekspedisjoner til fort og templer i nærheten, safari, utforsking av lokalområdet, naturstier, fuglekikking og båtliv.
  • Spesialfunksjoner: Kongelige verter, bortgjemt evighetsbasseng med to paviljonger med store divaner.
  • Pris: Fra 13 000 rupees per natt (lavsesong) for en dobbelsuite, én utflukt, solnedgang og frokost.
  • Les anmeldelser om Shapura Bagh på Tripadvisor eller besøk Shapura Bagh-nettstedet.

Olaulim Backyards, Goa

Hornbill-hytte
Hornbill-hytte

Olaulim Backyards er et fristed for et hjem hvor du virkelig kan komme tilbake til naturen. Hjemmeoppholdet ligger ved Goa-bakvannet i landsbyen Olaulim, rundt 30 minutter fra Panaji, hovedstaden i Goa. Det drives av et finsk-indisk par, som bor der med sine to barn og et menasjeri av kjæledyr (tre hunder, en katt, to geiter og et slemt esel).

Ekteparet har lagt til tre herlige hytter, unike i størrelse og innredning, til eiendommen deres for gjester. Hyttene ligger alle på forskjellige nivåer av bladverket i bakgården, og er velsignet av utsikt over kokosnøttlunder, rismarker og svømmebassenget. Selv om hyttene er rustikke i naturen, mangler de ikke på komfort. Badene er spesielt minneverdige -- bygget i tropisk stil, de er delvis friluft, slik at du kan dusje under utsikt over Goan-himmelen og høye trær.

  • Aktiviteter: Svømming, kajakkpadling, fiske, kanopadling, sykling, naturstier, fugletitting, i tillegg til å besøke den lokale tavernaen for lokal sladder!
  • Spesialfunksjoner: Muligheten til å fordype deg i naturen, vekk fra verdslige distraksjoner.
  • Pris: 4 500 rupi per natt for en dobbel fra oktober til mai, og 4 000 rupi per natt fra juni til september. Frokost og alle interne aktiviteter er inkludert.
  • Les mer om Olaulim Bakgårder og se bilder.
  • Besøk nettstedet til Olaulim Backyards.

Vembanad House, Alleppey, Kerala

Vembanad House, Kerala
Vembanad House, Kerala

Kan du forestille deg et tot alt harmonisk tilfluktssted, omgitt av stille vann på tre sider, som er en ekte flukt fra resten av verden? Det utrolige er at det ikke trenger å forbli i fantasien fordi det er ekte! Vembanad House, på bredden av Vembanad Lake langs Kerala bakevje, er et slikt sted. Vembanad House er et gammelt forfedres hjem som har blitt kjærlig restaurert av vertene. Interiøret er fylt med noen vakre deler av tradisjonelle tremøbler og gjenstander, mens eksteriøret er frodig med tropisk løvverk og rismarker.

  • Aktiviteter: Matlagingskurs, fiske med lokalbefolkningen, gå gjennom rismarkene, handle på lokale markeder, utendørsservering, tradisjonelle danseforestillinger, ayurvedisk massasje, husbåtturer langs bakvannene i Kerala, fugletitting, turer for å lære om kokosindustrien og yogatimer.
  • Spesialfunksjoner: Den bortgjemte beliggenheten ved bredden av Vembanad-sjøen, og muligheten til å gå nattfiske og fange din egen sjømat.
  • Pris: 7 000 rupees per natt, for dobbeltrom inkludert frokost.
  • Se de 8 beste hjemmeoppholdene i KeralaBackwaters eller les anmeldelser og sammenlign priser på Tripadvisor.
  • Mer informasjon er tilgjengelig fra Vembanad House-nettstedet.

Chhotaram Prajapat's Homestay, Rajasthan

Chhotaram Prajapats Homestay
Chhotaram Prajapats Homestay

Å ha en autentisk landsbyopplevelse i Rajasthani er i ferd med å bli en populær ting å gjøre i India, og Chhotaram Prajapats Homestay tilbyr blant de beste. Dette gjestgiveriet, som tilhører en driftig veverfamilie, ligger i landsbyen Salawas i utkanten av Jodhpur.

  • Aktiviteter: Landsbysafari, landsbyvandring, kamelsafari, folkemusikk og dans,
  • Spesialfunksjoner: Boligene er bygget i stil med tradisjonelle landsbyhytter.
  • Pris: 2 500 rupees per natt, for et dobbeltrom inkludert frokost.
  • Besøk Chhotaram Prajapats Homestay-nettsted, eller les anmeldelser og sammenlign priser på Tripadvisor.

Devra, Udaipur, Rajasthan

Devra, Udaipur
Devra, Udaipur

Devra homestay kan godt beskrives som et gårdshus i kolonistil med fokus på en naturlig og organisk livsstil, 10 minutter unna byen Udaipur. På det lokale språket betyr Devra et stammetempel og vertsfamiliens tempel ved huset blir tilbedt av de lokale landsbyboerne. Landskapet rundt Devra er slående. Panoramautsikt over åser og jordbruksland strekker seg i alle retninger, og når hele veien til selve bypalasset. Vindusseter på rommene har alle utsikt over fjelltoppen MonsoonSlott. Hele huset er smakfullt innredet med romslige sittegrupper, balkonger og terrasser.

  • Aktiviteter: Trekking i Aravalli-områdene, sykling (sykler tilbys), turer i landsbyen og tempelbesøk, fugletitting, yogaklasser, maling, hagearbeid, samhandling med gårdsdyr, og sightseeing i Udaipur.
  • Spesialfunksjoner: Opplevelsen av økologisk livsstil, inkludert måltider tilberedt med hjemmedyrket økologisk mat. De som ønsker å oppdage mer om India vil også være interessert i vertens enorme samling av bøker om emnet.
  • Priser: Fra 5 500 rupees per natt, for et klassisk dobbeltrom inkludert frokost.
  • Besøk Devra Homestay Udaipur-nettstedet eller les anmeldelser og sammenlign priser på Tripadvisor.

Fort Rampura, Rampura, Uttar Pradesh

Fort Rampura
Fort Rampura

Fort Rampura homestay må ha en av de mest spektakulære omgivelser i India – i et 700 år gammelt fort som forteller mye om svunnen tid. Landsbyen Rampura, i Jalaun-distriktet i Uttar Pradesh, står ikke i noen turistbøker. Dette gjør det mulig for besøkende å få en veldig autentisk opplevelse. Til tross for den enorme eiendommen, har homestay bare tre gjesterom. Dette etterlater så mye mer å bli oppdaget. Du kan bruke utallige timer på å utforske underverkene til dette imponerende fortet, inkludert de mange stuene som rommer utallige unike og uvurderlige gjenstander, tepper og møbler.

  • Aktiviteter: Bål, spillrom, bibliotek, uteservering, fotografering, piknik ved elven Pahuj, båtliv på Yamuna-elven i vertens personlige båt, delta på landsbymesser og markeder, besøk til familietempelet og turer gjennom markene og fortet.
  • Spesialfunksjoner: Et sted utenfor allfarvei og en unik historisk setting. Ikke bare ute av veien, det er også utenom det vanlige!
  • Pris: 5 000 rupees per natt, for et premium dobbeltrom inkludert frokost.
  • Besøk Fort Rampura Homestay-nettstedet eller les anmeldelser på Tripadvisor.

Thippanahalli Homestay, Chikamagalur, Karnataka

Thippanahalli Homestay
Thippanahalli Homestay

Thippanahalli Homestay er et betydelig rødt herskapshus med 28 rom, som ligger rundt 15 kilometer fra Chikamagalur, i det fruktbare kaffedistriktet sørvest i Karnataka. Herskapshuset er en plantasjebungalow, bygget i 1934, og vertene kommer fra en lang rekke planter. De har dyrket kaffe i distriktet siden 1860!

Vertene bestemte seg for å åpne hjemmet sitt for gjester da de savnet storfamilien de vokste opp i, og tenkte at det ville være hyggelig å ha andre på besøk og dele hjemmet deres. Det er fem gjesterom. En av dem er i herskapshuset, mens de fire andre er i separate hytter på eiendommen. To av hyttene er pusset opp, mens to er nyoppført.

  • Aktiviteter: Kaffeplantasjeturer, fotturer og kjøring i fjellet, golf, fugletitting.
  • SpesialFunksjoner: Herskapshuset har en fin samling av sjeldne malerier, gjenstander, lysekroner, tepper, dukker og antikke møbler som er samlet over fem generasjoner. Hagen har et stort kaktustre som er mer enn 50 år gammelt.
  • Pris: 6 200 rupees per natt for en dobbel i herskapshuset. 5, 200-6, 200 rupier per natt for en dobbel i hyttene.
  • Besøk Thippanahalli Homestay-nettstedet, eller les anmeldelser på Tripadvisor.

Red Hill Nature Resort, Ooty, Tamil Nadu

Red Hill Nature Resort
Red Hill Nature Resort

Red Hill Nature Resort har en privat posisjon i de uberørte øvre Nilgiri-fjellene, rundt 30 kilometer fra Ooty og mer enn 7000 fot over havet. Veien dit tar deg gjennom frodig natur og pittoreske landsbyer, og forbi store tehager – og mer uvanlig, åkre med kål og gulrøtter.

Den meget fredelige eiendommen består av en omhyggelig restaurert, arvbungalow, bygget i 1875, med fascinerende utsikt over innsjøen og fjellene. Det ligger på en 250 mål stor tehage, og vertene er eksperter som dyrker te. Det er åtte elegante gjesterom i kolonistil i bungalowen og separate hytter. Alle har verandaer, og de fleste har egen peis og badekar.

  • Aktiviteter: Trekking, fiske, camping, fugletitting, terrengsykling, besøk av lokale stammer og daglig yoga. Yoga-tematurer i Sør-India tilbys.
  • Spesialfunksjoner: Et tradisjonelt kjøkken med vedfyrt komfyr og familieoppskrifterned fra generasjon til generasjon (hvorav de fleste ikke finnes andre steder i India). Hjemmeoppholdet har også kyr, høner og en hage som dyrker økologiske sesongbaserte grønnsaker.
  • Pris: Forvent å betale 7 000 rupees per natt for en dobbel, inkludert alle måltider.
  • Besøk Red Hills Nature Resort-nettstedet, eller les anmeldelser og sammenlign priser på Tripadvisor.

Hidden Forest Retreat, Gangtok, Sikkim

Hidden Forest Retreat
Hidden Forest Retreat

En flekk av paradis bare et par kilometer fra Gangtok, hovedstaden i Sikkim, Hidden Forest Retreat er et fristed for folk som elsker privatliv og natur. Spredt over tre dekar er det fullt av blomster, frukttrær og skog.

Hjemmeoppholdet er en forlengelse av vertsfamiliens 40 år gamle orkidebarnehage, som fortsatt er hjertet av eiendommen. Det ble åpnet for gjester i 2003 og drives hovedsakelig av datteren Kesang, utdannet hagebruk. Foreldrene hennes hjelper til med å ta imot gjester og vise dem rundt.

Det er 12 romslige gjesterom med balkonger med utsikt over fjell og rismarker, og et omfattende bibliotek. Utsikt over Rumtek-klosteret, Rani Khola (elv) og byen Gangtok kan sees fra verandaen.

  • Aktiviteter: Naturturer og fotturer, lokal sightseeing, omvisning i barnehagen. Våren (mars og april) er den beste tiden å besøke hvis du er interessert i å se på blomster. Du vil imidlertid møte oppblomstringer gjennom store deler av året.
  • Spesialfunksjoner: Hele eiendommen er forbundet medsteinbelagte stier som fører gjennom tett skog og orkidébarnehagen. Maten er økologisk og servert fersk fra vertens hage. De har til og med en ku som gir melk. Det er ingen fast meny. Snarere tilberedes lokale delikatesser i henhold til gjestenes preferanser. På kveldene tilbys lok alt brygget chaang (alkohol laget av hirse) på terrassen.
  • Pris: Forvent å betale 2500 rupees per natt og oppover for en dobbel.
  • Besøk Hidden Forest Retreat-nettstedet, eller les anmeldelser og sammenlign priser på Tripadvisor.

Anbefalt: