Palais de Chaillot i Paris: Den komplette guiden
Palais de Chaillot i Paris: Den komplette guiden

Video: Palais de Chaillot i Paris: Den komplette guiden

Video: Palais de Chaillot i Paris: Den komplette guiden
Video: The Complete Guide in Palais de Chaillot in Paris | Simply France 2024, Kan
Anonim
Palais de Chaillot
Palais de Chaillot

Mange turister snubler over det store komplekset kjent som Palais de Chaillot uten å skjønne hva det er eller hva det har å tilby, bortsett fra den fantastiske utsikten over Eiffeltårnet og Trocadéro, selvfølgelig. "palasset" ble bygget i 1937 for den universelle utstillingen samme år i Paris, og er hjemmet til National Chaillot Theatre samt flere museer du kan være interessert i å utforske.

Cité de l'Architecture et du Patrimoine (senter for arkitektur og kulturarv), Musée de l'Homme (Menneskets museum) og Musée National de la Marine (Marinemuseet) ligger alle innenfor veggene til det vidstrakte neoklassiske komplekset. For besøkende med interesser i etnologi, militærhistorie og/eller arkitektur og kultur, tilbyr Palais de Chaillot mange interessante ting å gjøre for en morgen eller ettermiddag, kanskje før eller etter besøket i det berømte tårnet som ruver i nærheten.

Historie

Denne storslåtte siden, som alltid er overfylt med turister og selgere som selger en rekke nips og snacks, har en komplisert og noe uhyggelig historie. Etter at nazihæren, ledet av Adolf Hitler, invaderte Paris i 1940, og arrangerte en triumferende parade på Champs-Elysées og under Triumfbuen, stoppet Hitler ved Palais de Chaillot. Han stiltefor et bilde på den store terrassen sammen med to av offiserene hans.

Senere, i 1948, var dette stedet for et spesielt møte i FNs generalforsamling. Etter slutten av andre verdenskrig i 1945, hvor millioner av europeere hadde omkommet på slagmarker og i dødsleire, samlet FNs generalforsamling seg på samme sted for å undertegne Verdenserklæringen om menneskerettigheter. Dette var et passende sted å gjøre det også, med antropologimuseet "Musee de l'Homme" på stedet.

Høydepunkter og museer

Avhengig av hvor mye tid du har og dine personlige interesser, bestem hvilke samlinger på Palais du vil utforske under besøket. Dessverre er det ikke felles billett for inngang til alle tre museene. Enten du velger å besøke en eller alle disse, sørg for at du tar deg tid til å gå ut på den store, åpne terrassen og nyte utsikten derfra.

Cité de l'Architecture et du Patrimoine: History of French MonumentsHvis du er interessert i historien til fransk arkitektur og monumenter, er dette museet potensielt verdt et besøk. Museets faste samling, som spenner over middelalderen til i dag, tilbyr besøkende en dyptgående titt på arkitektur- og bydesignhistorie. Fra romertiden til gotikken, renessansen og tidlig moderne periode, vil du bli tatt gjennom den blendende utviklingen av fransk og europeisk arkitektur, med nøye oppmerksomhet på elementer som skulptur, glassmalerier, vegg- og takmalerier og mer.

Det nyere modernegallerier, innviet i 2007, forteller historien om rundt 100 av Frankrikes mest berømte moderne bygninger og monumenter, og fremhever arkitekter som Gustave Eiffel og Jean Nouvel. I mellomtiden fokuserer midlertidige utstillinger på "Cité" på spesielle arkitektskoler, anerkjente arkitekter eller endringer i urbane landskap over tid.

Cite de l'architecture et du Patrimoine er åpen mandag og onsdag til søndag, 11.00 til 19.00; sen åpning til kl 21.00. på torsdager. Stengt tirsdager samt 1. januar, 1. mai og 25. desember (juledag.)

Musée de l'HommeDette gammeldagse antropologi-, biologi- og kulturhistoriske museet utforsker utviklingen av mennesker og deres komplekse samfunn. Museet ligger i Passy-fløyen ved Chaillot, og ble åpnet i 1938, et år etter at Palais Chaillot ble innviet. Etter flere år med renoveringer designet for å modernisere og oppdatere samlingene (delvis på grunn av sin kontroversielle fortid), gjenåpnet museet i 2015. Musee de l'Homme hevder å ha en annen tilnærming enn andre antropologiske museer, og bringer forskning fra biologiske vitenskap og kulturhistorie til bordet også.

Den permanente utstillingen har et imponerende utvalg av gjenstander relatert til historien og utviklingen til mennesker og menneskelige samfunn, den permanente samlingen fokuserer på tre hovedtemaer: hvem vi er, hvor vi kommer fra og hvor vi er på vei. Besøkende beveger seg gjennom kronologisk ordnede deler av utstillingen for å oppdage Cro-Magnon-mennesker og deres daglige liv, ritualer oggjenstander fra paleolittiske og neandertalersamfunn, forseggjorte og foruroligende medisinske apparater fra middelalderen til moderne, uhyggelige voksanatomiske modeller og mye mer. Samlingen er fascinerende, og rommer noen av Europas mest dyrebare gjenstander fra den forhistoriske perioden.

Musée de l'Homme er åpent hver dag unntatt tirsdag, fra 10.00 til 18.00. Den stenger 1. januar, 1. mai og 1. juledag.

The Musée de la MarineDette museet er dedikert til historien til de franske marinestyrkene, og er for tiden stengt for større renoveringer gjennom 2021. Dets permanente samlinger inkluderer modeller av marineslagskip og dampskip, fullstendige eksempler på mindre sjøfartøy og kanoer, malerier som viser marinescener, gjenstander fra dagliglivet brukt av marinesoldater og andre historiske gjenstander.

The National Dance TheatreEt av de beste stedene i Paris for å se live danseforestillinger fra kompanier rundt om i verden, Theatre National de Chaillot arrangerer flere show et år. Se den offisielle nettsiden for hele timeplanen og for å kjøpe billetter online.

Plassering og kontaktinformasjon

Palais Chaillot ligger i det vestlige 16. arrondissement i Paris, i nærheten av attraksjoner og områder, inkludert Champ de Mars, Jardins du Trocadéro (en stor offentlig hage ideell for familier), og flere moderne kunst museer verdt å bruke litt tid på å besøke.

  • Adresse: 1 place du Trocadéro et du 11 novembre
  • Metro: Trocadéro (linje 6 eller 9)
  • Busslinjer: 22, 30, 32, 63, 72, 82

Billetter og rabattkort

Se her for aktuell informasjon og inngangspriser for museene og Theatre de Chaillot. Besøkende under 26 med gyldige EU-pass får gratis inngang; i tillegg tilbyr museene gratis inngang den første søndagen i hver måned.

Paris Museum Pass dekker adgang til Cite de l'Architecture et du Patrimoine. Hvis du har passet, sørg for å bruke det for gratis adgang til denne samlingen!

Tjenester på stedet, restauranter og andre fasiliteter

Chaillot-komplekset inkluderer en gavebutikk hvor du kan kjøpe postkort og suvenirer, en bokhandel og to restauranter for en uformell matbit eller snacks: Café de l'Homme og Café Lucy, begge plassert inne i Musée de l' Homme.

Hvis du leter etter en mer formell lunsj eller middag, er det en restaurant og kafé på stedet knyttet til Theatre National de Chaillot, La Maison Pradier, som serverer typisk fransk mat. Det er et ideelt sted for en romantisk middag etter en forestilling på teateret, og med utsikt over Eiffeltårnet og Champs de Mars er beliggenheten ganske uslåelig. På forestillingskvelder serveres senere middag fra kl. til 23.00. Det er også søndagsbrunsj fra 11.00 til 16.00. For å reservere bord, ring +33 (0)1 53 65 30 70 eller send en e-post til [email protected].

Severdigheter og attraksjoner å besøke i nærheten

Som nevnt ovenfor er det flere bemerkelsesverdige museer og steder å besøke i Trocadéro-området. For fans av moderne kunst, et besøk tildet nærliggende museet for moderne kunst i Paris og det tilstøtende Palais du Tokyo er noe vi anbefaler på det sterkeste.

Hvis du er interessert i mote- og stilhistorien, sørg for å komme rett over til Palais Galliera, kun fem minutters gange fra Chaillot-komplekset. Dens midlertidige utstillinger om design- og stilhistorie, retrospektiver om flotte "haute couture"-designere og hyllester til moteikoner er fantastiske.

Til slutt, se vår guide til de 7 mest interessante tingene å se og gjøre rundt Eiffeltårnet for flere ideer om hvordan du får mest mulig ut av tiden din i området.

En advarsel om lommetyver i området

Selv om det generelle området rundt Palais de Chaillot er ganske trygt, vær oppmerksom på at lommetyver opererer ofte i nærheten, og drar nytte av de store folkemengdene. Les hele guiden vår for å unngå lommetyver i den franske hovedstaden, og oppbevar eiendelene dine trygt og utenfor rekkevidde for tyver.

Anbefalt: