Topp 10 vanlige spørsmål om vandrerhjem
Topp 10 vanlige spørsmål om vandrerhjem

Video: Topp 10 vanlige spørsmål om vandrerhjem

Video: Topp 10 vanlige spørsmål om vandrerhjem
Video: Top 10 Most Dangerous Foods In The World 2024, Kan
Anonim
Signer for VM1 Hostel i Bangkok
Signer for VM1 Hostel i Bangkok

Hvis du aldri har bodd på et hostel før, og alt du er vant til er hoteller, kan det være litt skremmende å fly blindt inn på et hostellopphold. Det kan være tøft når du ikke har en referanseramme.

De 10 vanlige spørsmålene om vandrerhjem kan hjelpe til med å belyse hvordan en vandrerhjemsopplevelse er og hvordan romsituasjonen fungerer. Vandrerhjem er flotte for reisende som ønsker å holde seg til et stramt budsjett og trenger et trygt sted å legge hodet.

Generelt er de ikke noe du trenger å bekymre deg for. Det kan til og med gjøre reiseopplevelsen din morsommere hvis du finner andre gjester med lignende interesser.

Hva er et herberge?

Et typisk fellesrom for vandrerhjem
Et typisk fellesrom for vandrerhjem

Et vandrerhjem er en billig måte å overnatte trygt hos likesinnede reisende rundt om i verden. Vandrerhjem er mest kjent for å ha rom i sovesal, ofte med køyer, sammen med sikkerhet, sosiale arrangementer, felles bad, fellesområde og kjøkken. Hvis du har litt ekstra penger, kan du bruke litt mer penger på et privat rom hvis du vil, og hvis vandrerhjemmet har det.

Vandrehjem er fellesskapsorienterte overnattingssteder-tenk college-hybler. Og du deler alt bortsett fra køyesengen din og et skap. Det føles som sommerleiruten rådgiverne. Vandrerhjem finnes i praktisk t alt alle land i verden.

Hvor mye koster et herberge?

En typisk hybel på et herberge
En typisk hybel på et herberge

Prisene på vandrerhjem varierer rundt om i verden. I Vest-Europa eller Australia midt i høysesongen kan du se på så mye som $50 for en seng i en sovesal og $80 for et anstendig privat rom. I rimelige Sørøst-Asia kan du imidlertid finne en sovesal for så lite som 50 cent per natt og $3 for et privat rom. Midt i spekteret finner du Øst-Europa og Sør-Amerika, hvor du kan betale $10 for en sovesal og $30 for et privat rom.

I gjennomsnitt kan du forvente å bruke rundt $10 til $30 per natt for et sovesal, og omtrent det dobbelte hvis du vil ha et privat rom.

Har vandrerhjem aldersgrenser?

Tom vandrerhjem
Tom vandrerhjem

Noen vandrerhjem har aldersgrenser, men ikke mange av dem håndhever det strengt. Hvis et herberge har en aldersgrense på 30 eller 40 år, og du ser ung ut for din alder, bør det ikke være noe problem med å komme inn.

Aldersgrenser kommer ofte med festherberger som har en bar inne - de vil begrense folk som er under 16 (eller noen ganger 18) fra å bo der. Noen vandrerhjem som ønsker å beholde en yngre stemning med gjester på samme alder, vil begrense seg til under 30 eller 40 år, men disse blir stadig sjeldnere.

Hvordan vet du om et sted har aldersgrense? Det vil stå enten på vandrerhjemmets nettside eller på en bestillingsmotor, som HostelBookers.

Må jeg dele rom med det motsatte kjønn?

ENtypisk hybel på et herberge. Dette er Coffee Shack Hostel i Sør-Afrika
ENtypisk hybel på et herberge. Dette er Coffee Shack Hostel i Sør-Afrika

Du trenger ikke dele rom med det motsatte kjønn hvis du ikke vil.

Ganske mange herberger har sovesaler for enkjønnet for deg som ikke ønsker å dele hybel med det motsatte kjønn. Så hvis det er en prioritet for deg, bør du ikke ha problemer med å finne et sted å bo. Det er verdt å nevne at blandede sovesaler er mer vanlig. Hvis du ikke finner en sovesal for samme kjønn og ikke ønsker å bo i et blandet rom, må du få et privat rom i stedet.

Selv om en co-ed hybel kan høres litt skremmende ut for solo kvinner på veien, er blandede sovesaler trygge. Ryggsekkturister forstår hvordan man respekterer hverandres plass og privatliv. Spesielt hvis du er i en køye med syv andre personer som sover på rommet ditt, hjelper de rene tallene til å forhindre at noe uheldig skjer.

Må jeg dele et bad?

Et fargerikt vandrerhjemsbad i Guatemala
Et fargerikt vandrerhjemsbad i Guatemala

På vandrerhjem bør du forvente å dele bad, spesielt hvis du skal bo på en sovesal. Private rom vil av og til komme med eget bad, men disse er fortsatt relativt sjeldne.

Vandrehjemsbad starter vanligvis dagen rent, så hvis du skal dusje en gang om dagen, gjør det så snart du våkner. Du kommer til å dele disse badene med dusinvis av reisende, og ikke alle vil være like rene og respektfulle som du er. På slutten av dagen kan du ende opp med alle typer flekker og rot på badet.

Noen viktigvandrerhjemmets baderomstips inkluderer å ta med flipflops til dusjen for å sikre at du ikke får fotsopp, eller så du ikke ender opp med å stå i noe grovt.

Er frokost inkludert?

Fire skiver hvit toast i fire-spors brødrister, nærbilde
Fire skiver hvit toast i fire-spors brødrister, nærbilde

Frokost er ofte inkludert på mange vandrerhjem, men dette er ofte ikke røverkjøpet det høres ut som. Vær forberedt på en kontinental frokost i de fleste deler av verden, som toast med smør, et overkokt stekt egg og litt kaffe. Det er sjelden du finner en frokost på vandrerhjemmet som er godt tilberedt og metter deg. Les anmeldelsene av vandrerhjemmet før du bestiller det hvis du er avhengig av mat som en pengebesparelse.

Hvis du derimot har flaks og finner deg selv med en fantastisk frokost, fyll på med så mye mat som mulig, og vurder å ta et rundstykke for å spise lunsj. Du kan spare massevis av penger på mat hvis du kan score frokosten og lunsjen din gratis.

Hvis frokost ikke er inkludert, vil vandrerhjemmet ditt sannsynligvis ha et stort kjøkken, matoppbevaringsområde og spisestue hvor du kan tilberede dine egne måltider.

Vil det være veggedyr?

Veggedyr på et laken
Veggedyr på et laken

Vegelus er langt mindre vanlig på herberger enn du skulle tro.

Du kan finne noen skisserte steder med insekter som smyger seg i hjørnene. Men veggedyr og herberger blandes ikke. Det er mer sannsynlig at du møter veggedyr på elegante hoteller og lavprismoteller.

Vandrehjem jobber hardt for å holde dyrene ute; noen vil ikke tillate soveposer eller sovesekker fordi de kan huse uønskede gjester som blir igjen. Alt som trengs er at en dårlig anmeldelse av et sted med omtale av veggedyr for at et herberge mister ryktet og fremtidige gjester.

Vandrehjem tar veggedyr veldig seriøst. Hvis et herberge viser seg å ha veggedyr, vil de sannsynligvis måtte erstatte alle sengene sine for å bli fullstendig kvitt angrepet. Du kan være sikker på at personalet vil gjøre alt de kan for å hindre veggedyr fra å påvirke inntekten deres.

Hva er greia med portforbud?

Vandrerhjemsliv: morsomt og sosi alt!
Vandrerhjemsliv: morsomt og sosi alt!

Du vil finne at mange billige europeiske og latinamerikanske vandrerhjem, eller vandrerhjem som ligger i eldre bygninger med én inngang, lukker og låser inngangsdøren etter en bestemt time.

Du kan kanskje komme inn med romnøkkelen hvis inngangsdøren er låst. Men du må merke deg om portforbudet på vandrerhjemmet er heksetiden du må være inne i eller være utestengt for natten. Du vil unngå å bli sittende ute på gaten.

Porteforbud finnes delvis for å holde stedet rolig og tryggere, men de kan være en smerte hvis du er en som liker å utforske det lokale nattelivet. Hvis du ikke er noe særlig festperson og foretrekker å våkne tidlig for å se severdighetene, kan det til og med være lurt å søke etter vandrerhjem med portforbud.

Vandrehjem med portforbud blir imidlertid sjeldnere. Når du bestiller vandrerhjemmet ditt, er portforbud en ting du bør sjekke før du bestiller.

Hva med herbergelås?

Le Village, Paris
Le Village, Paris

Noen steder praktiseres en skikk med å stenge gjester ute midt idag, som fra 10.00 til 14.00. tilsynelatende for å rengjøre. Dette kan bety at du ikke kan komme inn på rommet ditt i disse timene, eller det kan bety at du ikke kan komme inn i bygningen i det hele tatt.

Unngå vandrerhjem med lockout-regler. Du vil kanskje ikke bli tvunget til å forlate rommet ditt hvis du er trøtt, slapper av eller føler deg litt dårlig i været.

Hvor er de beste vandrerhjemmene?

Resepsjonsområdet på 1900 Backpackers Hostel i sentrum av Lima
Resepsjonsområdet på 1900 Backpackers Hostel i sentrum av Lima

De beste vandrerhjemmene avhenger delvis av dine medgjester. Du vil se dem mye. Det er vanligvis bedre å velge overnatting basert på fasiliteter og beliggenhet enn festprioritet.

Velg en del av byen, finn ut om vandrerhjemmet dekker dine behov og ikke vil stenge deg ute, og se om du kan lage din egen moro.

Viktigst av alt: les anmeldelsene. Når du søker etter et vandrerhjem på nettet, se etter steder med en gjennomsnittlig vurdering på mer enn 90 prosent, og du er praktisk t alt garantert en flott tid.

Anbefalt: