Dublin Flea Market: The Complete Guide

Innholdsfortegnelse:

Dublin Flea Market: The Complete Guide
Dublin Flea Market: The Complete Guide

Video: Dublin Flea Market: The Complete Guide

Video: Dublin Flea Market: The Complete Guide
Video: Прогулка по Дублину Дублинский блошиный рынок 2024, Kan
Anonim
En haug med telt på Dublin Flea Market med dusinvis av shoppere som ser på varene deres
En haug med telt på Dublin Flea Market med dusinvis av shoppere som ser på varene deres

Dublin er den fremste shoppingdestinasjonen i Irland takket være størrelsen og det store utvalget av butikker og kjøpesentre, men en av de mest elskede shoppingopplevelsene er det månedlige Dublin Flea Market som arrangeres den siste søndagen i hver måned.

Her er den komplette guiden for å oppleve Dublin Flea Market som en proff og ha det gøy mens du jakter på de aller beste vintageklærne, antikvitetene og unike Dublin-suvenirer.

Historie

The Dublin Flea Market ble opprettet i 2008 som en måte å oppmuntre til en følelse av fellesskap i den travle irske hovedstaden og svare på mangelen på vintagemarkeder i Dublin, samtidig som de støtter en grønn livsstil. Selgerne tjener penger på salget, men Loppen, som den ofte kalles, drives som en ideell organisasjon med det overordnede målet om å støtte bærekraft Alt som selges på markedet er brukt, og arrangørene ser det som en måte å fremme resirkulering og finne et nytt liv for gamle gjenstander.

Dessverre resulterte den planlagte ombyggingen av Newmarket Square i 2018 i utkastelse av fem bymarkeder, inkludert Dublin Flea Market. For det neste året søkte markedet etter et nytt permanent sted, som var vert for popup-markederulike midlertidige rom når det er mulig. I mai 2019 gjenåpnet Dublin Flea Market sine månedlige boder og fortsetter å tilby en av den irske hovedstadens mest elskede shoppingopplevelser på søndager i Dublin 8.

Sted og åpningstider

Fra slutten av 2008 da markedet ble grunnlagt til midten av 2018, ble Dublin Flea Market holdt i Newmarket, Dublin 8 den siste søndagen i hver måned.

Markedet er åpent den siste søndagen i hver måned fra 11.00 til 17.00, med spesielle helgemarkeder i desember for litt ferieshopping. Fra juni 2019 søker arrangørene fortsatt etter et permanent sted for det månedlige markedet, så det er best å dobbeltsjekke sosiale medier for kunngjøringer om fremtidige datoer og steder. Det nåværende, midlertidige hjemmet for markedet er The Digital Hub på The Liberties, Dublin 8.

Hva skal jeg kjøpe

Utvalget på Dublin Flea Market endres hver måned fordi bodene drives av individuelle selgere og samlere fra hele Irland. Når det er sagt, er det bokstavelig t alt noe for enhver smak på markedet så lenge du er villig til å se etter det. Som et loppemarked har denne unike shoppingopplevelsen i Dublin seriøse kupp på brukte varer samt et enormt utvalg av vintage og antikke gjenstander fra hele verden, men det er et naturlig fokus på irsk brikke.

Det er rundt 70 boder på det månedlige markedet, og de mest fargerike spesialiserer seg på vintageklær eller retromøbler. Matelskere bør være på utkikk etter kobbergryter og brukte kjøkkenutstyr. Det er også mangeav nips, inkludert samlinger av skjelettnøkler, keramikk og tekopper i massevis.

Hvis du ikke har mye plass i kofferten til å ta med deg mye hjem, velg vintagekostymesmykkene eller de små sølvbestikkene du noen ganger ser på bordene. Du kan også finne originale kunstverk og kreative grafiske plakater for salg.

Men den sanne skjønnheten med markedet er at du aldri vet hva du finner. Noen av selgerne er månedlige gjengangere, men de fleste søker om å komme for kun én dag, og varene de tar med for å selge fra sine små personlige samlinger er ofte de mest overraskende og herlige.

Besøkstips

Hvis du planlegger å besøke Dublins loppemarked, vet at seriøse kunder kommer tidlig. Hvis du håper å finne en bestemt type antikvitet eller samleobjekt, er det også en god idé å sette av gårde så snart markedet åpner fordi du ellers kan miste den drømmegjenstanden. Men pruting er definitivt tillatt, så ikke vær redd for å høflig avslå den første prisen du blir tilbudt. Hvis du bare er på jakt etter interessante kupp, er det greit å besøke senere på dagen når selgerne kan være mer villige til å gå ned i prisantydning for å fullføre flere salg. Å chatte med butikkeiere i Irland er en del av prosessen, så vær også klar til å ha en kort samtale eller dele noen vitser frem og tilbake, men selgerne vil vite verdien av varene deres og kan avslå lowball-tilbud.

Husk at selgerne er uavhengige, så du vet aldri hva du kan finne på markedet. Noenselgere har spesialiteter (slik som vinylplater eller vintage leker), men andre har med seg en spennende blanding av praktiske ting, så du bør planlegge minst en time å vandre gjennom og kunne stoppe ved hver bod for å undersøke de utrolig varierte varene til salgs.

Det er noen gatematboder og en kaffevogn hvis du trenger næring for shopping, men det er ganske begrenset med sitteplasser. Du kan også runde av dagen med et stopp på en av de beste Dublin-restaurantene for å feire kjøpene dine.

Anbefalt: