Kjøre Europa: Krav til internasjonale førerkort

Innholdsfortegnelse:

Kjøre Europa: Krav til internasjonale førerkort
Kjøre Europa: Krav til internasjonale førerkort

Video: Kjøre Europa: Krav til internasjonale førerkort

Video: Kjøre Europa: Krav til internasjonale førerkort
Video: 🇦🇪🫠 Watch This Before Converting Your UAE Driving License To a European License in Germany 2024, April
Anonim
Image
Image

Hvis du planlegger en reise til Europa for fritid eller forretning og planlegger å kjøre mens du er der, må du anskaffe en internasjonal førertillatelse (noen ganger feilaktig k alt et internasjon alt førerkort), men gjør det Vær oppmerksom på at en internasjonal førertillatelse er forskjellig fra et europeisk førerkort, som er et EU-designet førerkort utformet for å erstatte individuelle landslisenser.

An International Driver Permit (IDP) må brukes sammen med en gyldig amerikansk lisens for å være gyldig, da det i utgangspunktet er en oversettelse av ditt eksisterende førerkort til forskjellige språk. Dette myndighetsdokumentet gir grunnleggende identifiserende informasjon som bildet ditt, adressen din og det juridiske navnet ditt, og oversetter lisensen din til ti forskjellige språk.

I USA kan IDP-er fås på American Automobile Association (AAA)-kontorer samt fra American Automobile Touring Alliance (AATA), vanligvis mot et gebyr på $20. Dette er de eneste to organisasjonene i USA som er autorisert til å gi internasjonale sjåførertillatelser, så ikke forsøk å skaffe en IDP fra noen annen tjenesteleverandør.

Noen europeiske land krever at amerikanere har en internasjonal førertillatelse, mens de fleste har detikke. Mange ganger vil ikke leiebilselskaper håndheve dette kravet, men de kan være nyttige hvis du blir stoppet for en trafikkhendelse.

Land som krever en IDP

Det er best å sjekke med turistrådet for landet du besøker før du reiser for å få den siste informasjonen om nøyaktig hva du trenger å kjøre i et annet land. Generelt sett krever imidlertid ikke de fleste europeiske land at amerikanske sjåfører har en IDP.

Men, følgende land krever internasjonale førertillatelser i forbindelse med gyldige førerkort i USA: Østerrike, Bosnia-Hercegovina, Kroatia, Tsjekkia, Tyskland, Hellas, Ungarn, Italia, Polen, Romania, Slovenia, Slovakia og Spania; igjen, det kan hende du ikke en gang blir bedt om IDP i disse landene, men teknisk sett er du pålagt å ha en eller risikere å bli bøtelagt.

Du bør også være klar over andre lands trafikkregler, og det amerikanske utenriksdepartementet har gode ressurser for utenlandsreisende, inkludert landsspesifikk vei- og trafikkinformasjon - deres Road Safety Overseas-side gir spesifikke anbefalinger for sikker kjøring.

For å være sikker på at du har alt klart før du reiser til et europeisk land, er det best å kontakte ambassaden eller konsulatet til landet du planlegger å besøke for å spørre om deres krav i forhold til internt fordrevne eller bruk av eksisterende lisens. Forretningsreisende kan også være lurt å sjekke US Department of State's Bureau of Consular Affairs for ytterligere informasjon om forskjellige fylker, kontaktinformasjon og hvert lands krav.

Vær på utkikk etter svindel

Reisende som er interessert i internasjonale førertillatelser bør være oppmerksomme på potensielle svindel og utsalgssteder som selger dem for høye priser. For mer informasjon, les artikkelen vår "International Driver Permit Scams", som dekker det grunnleggende om den underjordiske verdenen av ulovlig internt fordrevne salg.

I utgangspunktet må du imidlertid ikke falle for noen nettsteder som tilbyr å gi et internasjon alt førerkort, eller gir lisenser eller tillatelser til personer som ikke har lisenser eller har suspendert statlige lisenser - dette er definitivt svindel.

Ikke bare vil du kaste bort pengene dine på disse ugyldige dokumentene, du kan muligens sette deg selv i en posisjon til å få juridiske problemer i utlandet hvis du blir tatt med en ulovlig intern flyktning, så sørg alltid for å sjekke at du skal reise gjennom de eneste to lisensierte utstederne av IDPer: AAA og AATA.

Anbefalt: