Været og klimaet i Firenze

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Firenze
Været og klimaet i Firenze

Video: Været og klimaet i Firenze

Video: Været og klimaet i Firenze
Video: Охотимся на оленей . Загоняем их в Кораль. Жизнь лесотундры Вынгаяхи 2. 2024, Kan
Anonim
Utsikt fra Piazzale Michelangelo i Firenze, Italia
Utsikt fra Piazzale Michelangelo i Firenze, Italia

Firenze regnes som Italias renessansehovedstad og en av de vakreste byene i verden. Det er ikke rart at Firenze – Firenze på italiensk – tiltrekker seg nesten 16 millioner besøkende i året.

Ligger i den sentrale delen av landet i regionen Toscana, ligger byen i et basseng omgitt av åser og halvert av den berømte elven Arno. Firenze har et subtropisk/middelhavsklima med gjennomsnittlige årlige temperaturer som varierer mellom 78 grader Fahrenheit (26 grader Celsius) til omtrent 44 grader Fahrenheit (7 grader Celsius) om natten. Selv om klimaet mesteparten av året anses som mildt, har somrene en tendens til å være fuktige og varme, forverret av kvelende overbefolkning. Vintrene er mindre overfylte, men er utsatt for hyppige kulde som kan føre til støv av snø og underkjølt regn. Høsten og våren er de mest behagelige tidene å være i Firenze, siden dagene ofte er lyse og solfylte og nettene stort sett er behagelig kjølige – men kan være bitende kalde.

Uavhengig av hvilken tid på året du besøker byen, er det mange kunstmuseer og nydelige kirker du kan dukke inn i for å finne ly fra brennende sol eller øsende regn. Uansett når du bestemmer deg for å besøke, er Firenze et italiensk reisemål du ikke bør gå glipp av.

Raske klimafakta

  • Heteste måned: august (78 grader Fahrenheit / 32 grader Celsius). Merk: Dette er gjennomsnittet, selv om temperaturene kan nå langt inn på 90-tallet.
  • Kaldeste måned: januar (44 grader Fahrenheit/7 grader Celsius)
  • Våteste måned: november (13 centimeter)

Sommer i Firenze

Siden Firenze ikke er i nærheten av havet, er det en merkbar mangel på vind om sommeren som kan få temperaturene ned i andre toskanske byer, som Pisa eller Livorno. Som et resultat kan juni, juli og august i Firenze være et dampende drivhus. For å bekjempe de stigende temperaturene, sørg for å bruke en lue og ha med deg vann til enhver tid. Vurder å spasere langs trange gater og smug hvor det er mer sannsynlig at du finner sårt tiltrengt skygge, og ta en gelato eller iskald granita for godt mål. Når temperaturen når 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius) eller over, anbefaler vi at du deltar i den lokale tradisjonen, siestaen eller ettermiddagslur, for å unngå å være ute på den varmeste delen av dagen. Lune kvelder er den ideelle tiden for å oppsøke restauranter med utendørs terrasser. Alle puster lettet ut når et velkomment regnvær beveger seg gjennom byen og avkjøler ting litt.

Hva du skal pakke: Fyll kofferten din med t-skjorter, shorts eller sundresses laget av bomull, svettetransporterende mikrofiber eller andre naturlige fibre. Sørg for å bære en lett omslag for å dekke bare skuldre når du går inn i kirker. Bruk solide og komfortable sandaler for alt du skal gågjør.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • juni: 84 grader F (29 grader C) / 62 grader F (17 grader C)
  • Juli: 90 grader F (32 grader C) / 66 grader F (19 grader C)
  • august: 90 grader F (32 grader C) / 66 grader F (19 grader C)

Høst i Firenze

Høstværet i Firenze er det mest strålende, noe som gjør det til en av de beste (og mest populære) tidene å besøke. Temperaturer faller sjelden under 44 grader Fahrenheit (7 grader Celsius) i løpet av dagen, og i september og oktober kan nettene være alt fra milde til våte og krever lite mer enn en lett jakke. Den avkjøles definitivt innen november, som også er byens mest regnfulle måned.

What to pack: Ta med lange skjorter, bomullsgensere og lange kakibukser eller blå jeans (pakk med noen sommerplagg, for sikkerhets skyld). Forvent å trenge en genser eller jakke på kveldene, og vurder å ta med en regnponcho hvis du besøker Firenze sent på høsten.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • september: 80 grader F (27 grader C) / 60 grader F (16 C)
  • oktober: 71 grader F (22 grader C) / 53 grader F (12 grader C)
  • November: 60 grader F (16 grader C) / 45 grader F (7 grader C)

Vinter i Firenze

Desember, januar og februar er de desidert kaldeste månedene i året, når snøfall og sludd ikke er uhørt. Men du kan også finne solrike, skarpe dager og klare, stjerneklare netter. Lagdeling er den beste tilnærmingen såat du vil være klar for værsvingningene som kan (og sannsynligvis vil) oppstå.

What to pack: Ikke gå hjemmefra uten en varm frakk, sammen med hansker, en lue og noen varme skjerf. Hvis du bor i overnattingssteder som ligger i et gammelt palass eller en middelalderbygning, er oppvarming kanskje ikke så effektiv, så pakking av flanell pyjamas kan redde dagen (eller i dette tilfellet natten). Regntøy er valgfritt, men anbefales på det sterkeste.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • desember: 52 grader F (11 grader C) / 38 grader F (3 grader C)
  • januar: 52 grader F (11 grader C) / 37 grader F (3 grader C)
  • februar: 55 grader F (13 grader C) / 37 grader F (3 grader C)

Vår i Firenze

Fra mars til mai er været i Firenze på sitt mest uforutsigbare. Om våren opplever byen klimasvingninger som kan ta temperaturer alt fra kald til svulmende, men det er vanligvis etter påske at ting begynner å bli varmere, men det er hyggelig. Du trenger fortsatt en genser eller jakke om natten, men mindre og mindre ettersom månedene går. I slutten av mai ser sommeren ut til å være rett rundt hjørnet.

What to pack: Når du pakker for vårværet i Firenze, er det best å dekke alle basene dine. Ta med en paraply, en middels vekt jakke og langermede skjorter laget av både varme materialer og lette fibre. Bukser er i orden og et tynt skjerf. En vindjakke eller lett regnjakke i tilfelle uventet nedbør er også en god idé.

GjennomsnittTemperaturer etter måned

  • mars: 61 grader F (16 grader C) / 42 grader F (6 grader C)
  • april: 67 grader F (19 grader C) / 48 grader F (9 grader C)
  • mai: 77 grader F (25 grader C) / 55 grader F (13 grader C)
Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 44 F 1,4 i 9 timer
februar 46 F 1,9 i 10 timer
mars 52 F 2.3 in 11 timer
april 57 F 2.8 in 13 timer
mai 66 F 3.4 in 14 timer
juni 73 F 4.4 in 15 timer
juli 78 F 4.3 in 15 timer
august 78 F 4.2 in 14 timer
september 70 F 4.1 in 13 timer
oktober 62 F 3,5 in 11,5 timer
november 52 F 3.6 in 10 timer
desember 45 F 2.3 in 9 timer

Anbefalt: